Geri Dön
KayseriKayseri'de 'Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar Sergisi' açıldı

Kayseri'de 'Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar Sergisi' açıldı

Kayseri'de 'Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar Sergisi' açıldı

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Yıldız Holding İslam Eserleri Koleksiyonundaki 41 eserden oluşan 'Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar Sergisi' açılışı gerçekleştirildi.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen programa Vali Gökmen Çiçek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler ile Murat Cahid Cıngı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı. Burada konuşan Vali Gökmen Çiçek, "'Hattat olmak istersen çokça ayın yaz, kaf ile. Hattat olmak kolay değil kuru kuru laf ile’ bu söz çok önemlidir. İslam eserleri bizim özümüz, kendi medeniyetimizdir. Bu eserlere Yıldız Holding tarafından sahip çıkılmış ve yok olmaları önlenmiştir. Şuanda da halkımızın ve gençlerimizin ilgisine sunulmuştur " dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ise, "Kayseri Arkeoloji Müzesi’nin tarihi atmosferinde bakanlığımızın en nadide eserlerinden oluşan ‘Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar’ açılışında sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Hat sanatı, İslam medeniyetinin en derin anlamların yansıtan estetik ve manayı harmanlayan nadide bir gelenektir. İslam’ın kutsal metinlerinin nakış gibi işlenmesiyle ortaya çıkan bu sanat eserleri asırlardır hem gönüllerimizi hem de zihinlerimizi beslemektedir. Türk milleti olarak, İslam medeniyetine katkılarımızın bir göstergesi olan bu sanatımızın yaşatılması, korunması ve yeni nesillere aktarılması bakanlığımız için bir vazife niteliğindedir" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Yazgı, "Sergimizde, Hafız Osman’dan Kazasker Mustafa İzzet Efendi’ye Hasan Çelebi’den Ali Toy’a ve Mehmet Özçay’a kadar bir çok hattatımızın 41 eseri bulunmaktadır. Bu 41 eserden oluşan değerli seçki bizlere hem tarihi bir yolculuk imkanı sunuyor hem de bizleri tefekküre davet ediyor. Kronolojik olarak sunulan bu eserler hat sanatının tarihsel gelişimini bizlere büyük bir zarafetle sunuyor" ifadelerini kullandı.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nde açılışı gerçekleştirilen 41 eserin bulunduğu sergi, 28 Ekim- 16 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber