Geri Dön
KayseriKayseri'de 29 Ekim kutlamaları başladı

Kayseri'de 29 Ekim kutlamaları başladı

Kayseri'de 29 Ekim kutlamaları başladı

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101’inci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet’in Meydanı'nda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Kadircan Kottaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, "29 Ekim'de özellikle geçen sene de coşkulu bir kutlama yaptık. Gençlerimiz, çocuklarımız, aileleriyle beraber alanı doldurmuşlardı. Ümit ediyorum yarın yine aynı coşkuyla beraber 29 Ekim'i Kayseri'de adına yakışır bir şekilde kutlayacağız. Milletimizin bağımsızlığına olan aşkımızı ve tutkumuzu dile getireceğiz. Kayseri ve Türkiye, dünya döndükçe hür ve bağımsız olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar özgürce yaşayacağız. Kayseri’de milli bayramlar bambaşka bir ruhla kutlanıyor. İnşallah bunu yarın bir kere daha göreceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Kayserimiz aziz Türk vatanına, bayrağına ve milletine bağımlı olan insanların merkezidir ve stratejik bir şehirdir. Anadolu’da bağrını açıp ev sahipliği yapan ve değerlerine sahip çıkan bu güzel şehrin insanlarına hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Hemşehrilerimiz, Cumhuriyet Bayramımızın 101'nci yıldönümü arifesinde çelenk koyma töreninde dahi alanları doldurduysa yarın inşallah Cumhuriyet Meydanı’mızı da dolduracaklar. Törenlerimizi hep birlikte coşkuyla kutlayacağız" ifadelerini kullandı. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber