Geri Dön
İzmirİzmir'in kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü coşkuyla kutlanacak

İzmir'in kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü coşkuyla kutlanacak

İzmir'in kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü coşkuyla kutlanacak

İzmir'in kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü coşkuyla kutlanacak

İZMİR, (DHA)-İZMİR, 9 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Valiliği koordinesinde düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında, 9 Eylül Pazartesi günü kent genelinde çeşitli kutlama programları düzenlenecek.

İzmir, 9 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü coşkuyla kutlayacak. Kutlamalar; sabah saatlerinde, protokolün ve vatandaşların, Basmane Polis Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı istikametine Atatürk posteri taşıyarak gerçekleştireceği '102. Yıl Zafer Yürüyüşü' ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam edecek kutlamalar kapsamında, Konak Atatürk Meydanı'nda yer alan hükümet konağı önünde temsili bayrak teslim töreni düzenlenecek. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama töreninde bir araya gelerek, burada düzenlenecek gösterileri takip edecek. Türk Tarih Kurumu Başkanlığının '9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu' konulu panelle katkı sunacağı etkinliklerde, 1. Kordon'da süvari birliklerinin gerçekleştireceği atlı yürüyüşe de yer verilecek. Güney Deniz Saha Bando Komutanlığı ise Konak Atatürk Meydanı'nda vereceği konserle kutlamalardaki yerini alacak. Kutlamalar; Cumhuriyet Meydanı ile Kültür Park Lozan Kapısı arasında dev Türk bayrağı taşınarak gerçekleştirilecek fener alayı sonrası, Kültür Park Çim Alan'daki Haluk Levent konseri ile tamamlanacak.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, tüm İzmirlileri bu anlamlı günün coşkusunu paylaşmaya davet etti. Vali Elban, "9 Eylül, hem yurdumuzun hem İzmir'in bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 102 yıl önce Anadolu'daki düşman işgaline son veren ecdadımızın bizlere bugün yaşattığı bu büyük gurur vesilesiyle, tüm hemşehrilerimizi kutlama etkinliklerimize katılmaya ve kentimizi Türk bayraklarıyla donatmaya davet ediyorum" dedi.

Kutlama etkinliklerine ilişkin detaylı programa, İzmir Valiliği internet sitesinde yer alan duyurular bölümünden ulaşılabileceği belirtildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber