Geri Dön
İzmir 'İzmir'e ilk 6 ayda 18 bin 800 sağlık turisti geldi'

'İzmir'e ilk 6 ayda 18 bin 800 sağlık turisti geldi'

'İzmir'e ilk 6 ayda 18 bin 800 sağlık turisti geldi'

'İzmir'e ilk 6 ayda 18 bin 800 sağlık turisti geldi'

Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA) - İZMİR Sağlık Turizmi Derneği (İZSATU) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cinel, İzmir'e bu yılın ilk 6 ayında sağlık turizmi için 18 bin 800 turistin geldiği belirtip, "Ayrıca tatil amacıyla gelip, burada rahatsızlanan yaklaşık 16 bin turistin de tedavisi yapıldı" dedi. Yılın ilk yarısında sağlık turizmi için en çok İngiltere, Almanya, İran ve İrlanda'dan turist geldiğine dikkati çeken Cinel, daha çok genel ve plastik cerrahi ile diş işlemlerinin tercih edildiğini kaydetti.

Türkiye, sağlık turizmi alanında, son yıllarda gözle görülür bir büyüme yaşarken bu alandan önemli pay alan illerden biri İzmir oldu. Sağlık turizminin 12 ay boyunca çalışan bir sektör olması bu alanın cazip hale gelmesini sağladı. Yurt dışında yaşayan ve yaz aylarında izne gelen Türk vatandaşlarından kaynaklı da bir artış olduğuna dikkati çeken İzmir Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cinel, "2023'te İzmir'e 38 bin 200 civarında bir sağlık turizmi hastası geldi. 30 bin ise seyahat amaçlı gelen ancak burada rahatsızlandığı için tedavi olan turist oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın verilere göre, bu yılın ilk 6 ayında 18 bin 800 sağlık turist İzmir'e geldi. Yaklaşık 16 bin kişi ise turistin sağlığı kapsamında tedavi edilen kişi oldu. İlk 6 ayda diş, genel ve plastik cerrahi işlemleri tercih edilirken, en çok İngiltere, Almanya, İran ve İrlanda'dan turist geldi. İzmir'de sağlık turizminde geçen yıla oranla çok az bir artış oldu. Ancak çok büyük bir girdi sağlanamamış" dedi.

'YURT DIŞI FUARLARLA İZMİR'E TRANSFERİ HAMLELERİ YAPABİLİR'

Sağlık turizminde engelli, yaşlı turizmi gibi kayıt olmayan verilerinde mevcut olduğunu dile getiren Cinel, “Kayıt dışı da eklendiğinde ülkemize sağlık turizmi için gelenlerin sayısını 4 ile çarpmak gerekir. İzmir'de sağlık kuruluşlarının ve ilgili acentelerin bir farkındalık oluşturması gerekiyor. Farkındalık toplantılarının yanı sıra yurtdışındaki fuarlarda tanıtımı daha fazla yapılabilirken, toplu olarak İzmir'e transfer hamleleri gerçekleştirilebilir. Bölgesel tanıtım açısından Sağlık Turizmi Destinasyonu kurularak, valilik başta olmak üzere tüm sivil ve kamu kuruluşlarının toplandığı bir örgütün oluşması gerekir. Çünkü, İzmir sağlık turizminin her alanının çok daha iyi aşamalarla ilerletilebileceği bir bölge" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber