Geri Dön
Üsküdarİstanbul - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde '15 Temmuz'Dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çevir' Etkinliği

İstanbul - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde '15 Temmuz'Dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çevir' Etkinliği

İstanbul - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde '15 Temmuz'Dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çevir' Etkinliği

İstanbul - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde '15 Temmuz'Dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çevir' Etkinliği

Hasan YILDIRIM-Gamze EĞRİ-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA) GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen, '15 Temmuz'dan Gazze'ye Özgürlük için Pedal Çevir' etkinliğine katıldı.Etkinlikte pedal çeviren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Tüm dünyaya şunu göstermiştir Türk milleti, 'Geleceğimle ilgili kararı sadece ve sadece ben veririm.Darbe gibi bu tip oyunlara asla prim vermem. O yüzden yüce miletimizi, tüm kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz mekanları cennet olsun şehitlerimizin. O destansı direnişi unutmayacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yılında, '15 Temmuz'dan Gazze'ye Özgürlük için Pedal Çevir' etkinliği düzenledi. İçinde çocukların da olduğu yüzlerce bisikletli, Dolmabahçe’den 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na pedal çevirdi. Etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katıldı. Dolmabahçe’de toplanan bisikletliler toplu halde yola çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru hareket etti. Etkinlik 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda son buldu.

"KÖPRÜDEN BİSİKLETLE GEÇECEĞİZ"

Etkinlik öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "15 Temmuz Derneği, Bisiklet Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak destansı bir mücadele olan 15 Temmuz ile alakalı olarak bir aktivite gerçekleştirmek üzere buradayız. 15 Temmuz gerçekten milletimizin tüm dünyaya ifade ettiği 'Sadece geleceğimle ilgili ben karar veririm' dediği bir gün. O gün tüm dünyaya sadece kendisini yönetecek kişinin, kişilerin ve demokrasinin kendisi tarafından karar verilebileceğini göstermiştir. O gün adeta Türkün gücü tankları ezmiştir. Dolayısıyla aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz Derneği çeşitli etkinliklerle bu sürece devam ediyor. Biz de bu yıl, 15 Temmuz Derneği ile beraber bir aktivite gerçekleştirerek Boğaz Köprüsünden bisikletlerle geçeceğiz. Hareketlilik yılı 2024 bizim için.Biz herkesi İsanbul'da Türkiye'de bisiklet kullanmaya davet ediyoruz. Bisiklet çok çevre dostu bir spor dalı ve aktivite. Yarın yine 15 Temmuz ile ilgili aktiviteler olacak. Biz de Türkiye'nin dört bir yanında gençlerimizle 15 Temmuz'u hatırlatmak üzere pek çok aktivite yapıyoruz. Bu noktada 15 Temmuz Derneği'ne, Bisiklet Federasyonu'na ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.Karşı tarafta 15 Temmuz Şehitlert Köprüsü'nde bir müze var onu da ziyaret edeceğiz. Buradan pedal çevireceğiz. İstanbul güzel bir şehir bisiklet binmek için güzel bir Pazar günü. Bütün vatandaşlarımız yarın şehitlerimizi anmaya bekliyoruz.Buradan Barbaros Bulvarı üzerinden Boğa Köprüsü'nden geçerek karşıya geçeceğiz." dedi.

"256 ŞEHİDİMİZ RAHMETLE ANIYORUZ"

Bakan Bak, "15 Temmuz FETÖ'cü hainlerin Türk milletinin yumrukları altında meydanlarda ezildiği destansı bir mücadele. İlk başladığı yerlerden birisi de 15 Temmuz Şheitler Köprüsü.İstanbul'da Çengelköy'de. Ankara'da Genelkurmay'ın önünde., Meclisin orada Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin orada. Pek çok saldırı gerçekleşti milletimiz buna meydanlara çıkarak cevapğ verdi. 256 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Tüm dünyaya şunu göstermiştir Türk milleti, 'Geleceğimle ilgili kararı sadece ve sadece ben veririm.Darnbe gibi bu tip oyunlara asla prim vermem. O yüzden yüce miletimizi, tüm kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz mekanları cennet olsun şehitlerimizin. O destansı direnişi unutmayacağız. Askerimizin milletimizin ne kadar birbirini tamamladığını görüyoruz. Bu coğrafya zor bir coğrafya bu coğrafyada güçlü olmak için de tankja yumruk atan, uçağa levye sallayan ve yüreğiyle vatanını savunan, vatan millet aşkı için mücadele eden bir millet olmak gerekiyor.Türk milleti de böyle bir millet. Aziz milletimizi saygıykla selamlıyorum " diye konuştu.

"BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Etkinlik sonrası konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra dernek olarak 1 yıl bir aktivite yapamamıştık Covid-19'dandolayı, Türkiye'de yaşadığımız problemden dolayı. 7 yıl çok düzenli, değişik etkinlikler yaparak hem 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi andık ve hatırladık. Bu yıl 20 aktiviteyle Türkiye'nin içerisinde ve yurtdışındaki değişik programlarda halkımızın bu manadaki duyarlılığını yansıtmaya çalıştık. Ben halkımıza minnettarım, şükranlarımı arz ediyorum ve böyle bir halkın ferdi olmaktan da bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyaseti ve ortaya koyduğu iradeyle milletimizin de cesaretiyle milyonlar sokaklara çıktı, sokaklara çıktık. Darbecilere karşı tankların altına yattık, panzerleri durdurmaya çalıştık. Üzerimize binlerce kurşun yağdıran insanlara karşı göğsümüzü siper ettik" şeklinde konuştu.

"ADALET VE BARIŞ MESAJLARI VERDİK"

Etkinliğe katılan bisikletli Egemen Balıkçı, "Çok güzeldi. Ben rüzgar olur savruluruz sanıyordum ama. Hava da gayet güzeldi. Kulüpteydim zaten eğlenceli oldu çok zevk aldım. Hayatımın unutulmaz anlarından biriydi." dedi.Etkinliğe Kosova'dan katılan başka bir bisikletli ise, "Biz Kosova Bisikletçiler Kulübü olarak bu etkinliğe katıldık. Geçtiğimiz gün 11 Temmuz'da Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıldönümünü andık. Bugün burada 15 Temmuz etkinlikleri vesilesiyle Gazze'deki soykırıma, katliama 'Dur' diyebilmek için biraraya geldik. Sembolik bir tur düzenlendi. Buradan adalet barış mesajları verdik. Zalimlerin isimleri değişiyor ama mazlumlar ve acı çekenler hep aynı. Srebrenitsa'da olduğu gibi Gazze'de de mazlumlar Müslüman. Bu Dolmabahçe'de başlayıp 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda bitirdiğimiz sembolik turda mesaj aktarmaya çalıştık." dedi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Grubun toplanması

-Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın konuşması

-Bisikletlilerin toplu halde çıkışı

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru gidişleri

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilerleyen bisikletliler

-Bisikletlilerin anıta ulaşması

-Toplu fotoğraf çekiminden görüntü

-15 Temmuz Derneği Başkanı ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber