Geri Dön
İstanbulSafkan İngiliz taylar yeni sahiplerine kavuştu

Safkan İngiliz taylar yeni sahiplerine kavuştu

Safkan İngiliz taylar yeni sahiplerine kavuştu

Safkan İngiliz taylar yeni sahiplerine kavuştu

İSTANBUL, (DHA)- HİPODROM.COM'UN sponsorluğunda; Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (TYAYSD) ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin (SİAYSD) ilk kez ortak olarak düzenlediği ‘2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği’nde, 3 safkan İngiliz tayı yeni sahiplerini buldu.

Yarış camiasının heyecanla beklediği ‘2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği’ at yarışları oyunlarında yasal sanal bayisi olan Hipodrom.com ana sponsorluğunda Veliefendi Padok Alanı’nda gerçekleşti. TYAYSD ve SİAYSD iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, açık artırmaya katılan 30 safkan İngiliz tayından 3'ü yeni sahibine kavuştu. Türkiye’deki çiftliklerde yetişecek olan taylar gelecekte Türk at yarışı sporunda yerlerini alacak.

BİRİNCİ NORTH PASHA

Nefes kesen bir mücadelenin yaşandığı açık artırmada 32 numara ile etkinliğe katılan North Pasha, 4,5 milyon TL ile organizasyonun en yüksek satış bedeliyle yeni sahibini buldu. 7 numara ile etkinliğe katılan Vermithrax 4 milyon TL, 29 numara ile katılan The Snake Pit ise 1 milyon TL'ye alıcısının oldu.

EN YÜKSEK FİYAT 7,5 MİLYON TL

Açık artırmanın dikkat çeken anlarından biri de 34 numara ile etkinliğe katılan Perfect Sunset’in 7,5 milyon TL ile en yüksek teklif almasıydı. Ancak, teklif muhammen bedelin altında kaldığı için satış gerçekleşmedi. Bu durum, İngiliz Safkan Tay Satışı organizasyonları arasında en yüksek teklif olarak kayıtlara geçti.

ERDEM: İKİ ÖNEMLİ DERNEK BİR ARAYA GELEREK BU ORGANİZASYONU DÜZENLİYOR

Hipodrom.com Genel Müdürü Ersin Erdem, “Bugün hava biraz kapalı ve ara sıra yağmur yağdı. Ama organizasyonun başlama saatiyle her şey yolunda. Uzun bir süredir hem Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin ilk kez ortaklaşa düzenlediği bir idmanda tay satış organizasyondayız. Hipodrom.com Demirören ailesinin bir şirketi. Hipodrom.com olarak organizasyonun ana sponsoruyuz. Bugün aslında özel bir gün, çünkü iki önemli dernek bir araya gelerek bu organizasyonu düzenliyor. İlk tay satış organizasyonu. Buna ek olarak aslında ilk defa idmanda elit tayların satıldığı bir organizasyon. Yaklaşık 40 tane tay satış için kayıt olmuştu. 500 kadar kişi açık artırmaya katılım gösterecek. Bu açık artırmanın sonucunda da aslında güzide taylar yeni potansiyel sahiplerini buluyor olacak. Burada bulunan tayların en önemli özelliklerinden biri, Türkiye’nin önde gelen yetiştiricileri tarafından yetiştirilmiş olmaları. Aslında idmana çıkardıkları taylar. Birçoğu, bu yetiştiricilerin elinden çıktığını söylemek mümkün. Hepsi birbirinden güzel ve değerli. Bugünkü asıl satış değerini büyük bir mücadele sonucunda en iyi değeri veren alıyor olacak” dedi.

KOKKAYA: GÜZEL BİR KATILIM VAR

Hipodrom.com Genel Müdür Yardımcısı Emre Kokkaya, “Çok güzel bir organizasyon oluyor. İki dernek de çok destek oldu. Biz de iki derneğimize yardımcı olmak adına çok güzel bir organizasyon yapmaya çalıştık. Güzel bir katılım var. Şansımıza hava da güzel. Güzel gidiyor. Umarız yarışsevere kalitesini arttıracak güzel satışları olur. Biz de heyecanlıyız. Gerçekten çok güzel taylar bugün gösteriliyor. Biz de güzel bir organizasyon yaparak buna katkı sağlamak istedik” diye konuştu.

CANTINAZ: SEKTÖR İÇİN CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz, “Tarihinde ilk defa iki derneğin bir araya gelerek gerçekleştirmiş olduğu bir organizasyon. Aynı zamanda Hipodrom.com'un ana sponsorluğunda düzenlenmektedir. Son derece güzel bir organizasyon ve sektör için ciddi katkılar sağlayacak bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yeni at sahipleri için önemli ve güzel bir fırsat oldu. Katılım da gayet iyi. Bu organizasyonun sektöre yeni isimler, yetiştiriciler, at sahipleri kazandırması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da emeği geçen herkesi kutluyorum. Organizasyonun bir diğer güzel yanı, buradan alınan atların hemen yarışa koşabilme imkânının olmasıdır. Benzer organizasyonlarda genellikle tay olarak satın alırdınız ve yetiştirme süreci oldukça zor olurdu. Bazen taylar sahaya çıkamayabiliyor veya yarışa katılamıyordu. Ancak bugünkü organizasyonun farkı, hazır koşan, atların satışa sunulmasıdır. Bu sayede alınan atlar, bir iki gün içinde yarışa katılabilecek durumda oluyor. Bu da bu organizasyona ayrı bir özellik katıyor” ifadelerini kullandı.

SELİMOĞLU: YENİ ATÇILARIN AT SAHİBİ OLMASI ADINA BÜYÜK BİR FIRSAT

At sahibi Ali Selimoğlu da “Camiamızın merakla beklediği bir organizasyon. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Hipodrom.com sponsorluğunda gerçekleşen bu organizasyonda atçılığımızın gelişimi ve yeni atçıların birer at sahibi olması adına bir büyük bir fırsat. Uzun süredir bu kadar güzel ve kaliteli atların satışını izlememiştik. Biz de merakla bekliyoruz. Takip ettiğimiz bazı safkanlar var. Onları görmeye geldik. Tabii bizler de zaman içerisinde ve şu anda aktif olan iyi atlara sahibiz. Benim Alihan isimli bir safkanım var. Arkadaşım Ali'nin de Age of Finer diye şampiyon bir safkanı var. Şu anda o da Türk atçılığına hizmet ediyor. Bizler iyi atları görmek istiyoruz ve bu tür organizasyonlarda da kaçırdığımız gözlemlediğimiz bazı safkanları yakından görüyoruz açıkçası. Bunlar da bizi memnun ediyor” diye belirtti.

ÖZDEMİR: AT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER İÇİN HARİKA ORGANİZASYON

At sahibi Ali Özdemir “İnsanlar burada gördüklerinde sadece çok güzel konformasyona sahip, çok güzel atların satıldığını düşünüyorlar. Ama onun arkasında korkunç bir emek var. O atların eşleşmesinden tutun da doğumlarına, doğumlarından tutun da gelişimlerine, gelişimlerin hemen sonrasında sahaya gelmelerini, buradaki verilen emeği hepsinin aslında karşılığı şurada gördüğünüz güzel manzara. Burada yetiştirici olarak da kısa zamanda biz bir şeyler yapmaya başladık. Hem yetiştiriciler için hem yarışseverler için hem at sahibi olmak isteyen insanlar için burası harika bir organizasyon. Bunun 1 yaşındaki atlar için olanını da en kısa zamanda görmeyi bekliyoruz. Hatta anneler için olanı da bekliyoruz. Çünkü o at doğduğunda evladınız gibi oluyor. Onun en ufak bir problemi sizi çok üzüyor. Çok kırıyor. Burada insanlar o atlarını buraya getirdiklerinde de çok gönülden bağlı oldukları, onca emek verdikleri, çok uğraştıkları bir canlıyı kendisi kadar iyi bakabilecek birine emanet etmek istiyorlar. Bunu da hiç satış gibi görmek istemiyorum ben. Bu işin duygusu çok daha kıymetli, çok daha önemli. Burada hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KARAYEL: SEKTÖRÜ AYAKTA TUTAN BİR ETKİNLİK

Etkinliğe katılan oyuncu Emre Karayel de “Atçılık camiasına hayırlı olsun. Tay satışları camiamızın önemli dinamiklerinden bir tanesi. Sektörü ayakta tutan bir etkinlik. Dolayısıyla çok önemli. Her geçen yıl katılımın daha çok artmasını istiyoruz. Bu konuda desteklerinden ötürü Hipodrom.com’a teşekkür ediyorum. Bir ufak eleştiri. Daha çok tanıtım yapmamız lazım. Tay satışlarında yani toplu halde insanların birleşerek at alabileceğini duyurmamız lazım. Çünkü bu güzel bir avantaj. 10-20 kişi gelip buradan bir at alma şansına sahip. Bu da sektörümüzü ayakta tutacak bir şey. At alanların ayakları düz bassın aldıkları atların. Tüy kadar para kazansın deriz biz atçılar. Güzel koşsunlar. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber