Geri Dön
İstanbul Maltepe’de her yaştan yüzlerce kulaç atıldı

Maltepe’de her yaştan yüzlerce kulaç atıldı

Maltepe’de her yaştan yüzlerce kulaç atıldı

Maltepe’de her yaştan yüzlerce kulaç atıldı

Maltepe’de her yaştan yüzlerce kulaç atıldı

İSTANBUL, (DHA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un organize ettiği Su Sporları Festivali bugün heyecanlı bir yarışa sahne oldu. Maltepe’deki 1.500 metre açık su yüzme yarışı yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

İBB Spor İstanbul’un düzenlediği ve yaz aylarının en gözde etkinliklerinden olan Su Sporları Festivali devam ediyor. Cuma günü başlayan festivalin ikinci günü 1.500 metre açık su yüzme yarışıyla geçildi. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’ndaki mendirek içinde düzenlenen yarış, 12 ile 79 arasında değişen yaş kategorilerinde toplam 400 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Paralimpik sporcuların da katıldığı etkinliği, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda yarışacak olan milli yüzücü Umut Ünlü, onur konuğu olarak izledi. Sporcuların ve izleyicilerin bir araya gelerek su sporlarına duydukları tutkuyu gösterdikleri yarışta, yüzücüler nefesleri kesen bir mücadele ortaya koydu.

RENAY ONUR: SU SPORLARI FESTİVALİ EN KEYİF ALDIĞIMIZ İŞLERDEN BİR TANESİ

Yarışın startını veren Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, “Su Sporları Festivali en keyif aldığımız işlerden bir tanesi. Bu sene Maltepe ile birlikte Adalar’ı da kullandık; yelken, su topu ve yüzme branşlarını barındıran çok güzel bir etkinlik hazırladık. Burada 1.500 metrelik çok güzel bir parkur belirledik, umarım keyfini çıkarırsınız” şeklinde konuştu.

MİLLİ YÜZÜCÜLER ZAFERE UZANDI

Heyecanlı yarışın kazananları milli yüzücüler oldu. Yaş kategorilerine bakılmaksızın erkeklerde 17:12’lik derecesiyle Samet Alkan, kadınlarda ise 18:57 ile Nida Eliz Üstündağ birinci oldu. Birinciler 10’ar bin liralık para ödülünün de sahibi oldu.

Yarışın ardından sporcular ve izleyiciler, kurulan alanda DJ performansı eşliğinde yeşil çimler üzerinde güneşlenerek, keyifli bir yaz günü de geçirdiler. Ardından ödül töreninde her yaş kategorisinde dereceye giren sporculara madalya ve kupalarının yanında para ödülü de verildi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber