Geri Dön
İstanbulHasan Akgün: Çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel dağıtmaya başladık

Hasan Akgün: Çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel dağıtmaya başladık

Büyükçekmece Belediyesi, 350 dönümlük arazilerinde yetiştirilen arpa, fiğ ve yulaftan oluşan hayvan yemi balyalarını yem girdi maliyetlerinden olumsuz etkilenen hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilere dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyükçekmece bir tarım şehridir. 80 bin dönüm alanımızda tarım yapılıyor. Bugün çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel çiftçimize dağıtmaya başladık. Aynı zamanda mazot desteğinde bulunuyoruz. Aynı zamanda çiftçimizin sigortasını ödüyoruz. Büyükçekmece’de bir ayrıcalık daha yapacağız. Çünkü Büyükçekmece benzersiz şehirdir. Biz de benzersiz şehir olarak yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasan Akgün: Çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel dağıtmaya başladık

Büyükçekmece’de çiftçilere arpa, fiğ ve yulaftan oluşan hayvan yemi törenle dağıtıldı. Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın geliri alabildiğine düştü. Artık traktörüne mazot koyamayacak kadar düştü. Artık kendini beslemeye çalışıyor. Biz de vatandaşın traktörüne mazot koymaya çalışıyoruz. Onun üreteceği, yetiştireceği arpa, yulaf, ayçiçeği ne varsa onun tohumunu vermeye çalışıyoruz. Hayvanlarıyla ilgili destek olmaya çalışıyoruz. Tarımla uğraşan vatandaşımızın arazisinin toprağının ölçümünü, tahlilini ücretsiz olarak arazide yaparak vatandaşa daha başka alanda böyle bir hizmet yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Büyükçekmece’de hatırı sayılır tarımla uğraşan insanımız var. İyi tarım yapamaya gayret ediyorlar. Biz de destek veriyoruz” diye konuştu.

‘’ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİNİ SİGORTALAMASI İLE İLGİLİ SİGORTA FAALİYETİ OLUŞTURACAĞIZ’’

Çiftçilerin ürünlerini sigortalaması ile ilgili sigorta faaliyeti oluşturulacağını ifade eden Belediye Meclis Üyesi ve Büyükçekmece Tarım Kooperatifi Başkanı Murat Erçağ ise şöyle konuştu:

“Büyükçekmece Belediye’mizin hayvancılığı destekleme noktasında 100 ton fiğ, yulaf balyası, arpa desteğiyle alakalı bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hayvancılarımızın sorunlarını biliyoruz. Hayvancılarımızın nelerle boğuştuğunu, hangi maliyet girdilerinin çok ciddi zamlandığı noktasında Tarım Müdürlüğümüz yaklaşık 4 yıldır bu konuyla alakalı ciddi faaliyetlerde bulunmakta. Hayvancılıkla alakalı maliyetlerin yaklaşık yüzde 70’ini yem maliyetleri oluşturmakta. Elde edilen ürünlere aynı şekilde zam yapılamadığı için, süt aynı şekilde zamlanmadığı için hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız her geçen gün hayvanlarını satmak zorunda kalıyor. Bunların bakımı ve yemlenmesi noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bizler de sayın başkanımızın yönlendirmesiyle Büyükçekmece ilçemizde 350 bin dönümlük arazilerde yetiştirilen arpa, fiğ ve yulaftan oluşan hayvan yemi balyaları yem girdi maliyetlerinden olumsuz etkilenen hayvancılarımıza dağıtmak üzere bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hayvancılığın karlı hale gelmesi gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi sizin emeklerinizin karşılığını almanız gerekiyor. Bunun için yapılması gereken tek nokta; artık bazı politikalardan vazgeçilmesi gerekiyor. Her şeyi ithalata dayalı bir ekonomiyle yönetmemiz mümkün değildir. Çiftçilik ve hayvancılık ithalatla yönetilemez. Bizim topraklarımız zengin. İlçemizin toprakları zengin. Bu noktada Tarım Müdürlüğümüz hem hayvancılarımızla hem de çiftçilerimizle çok ciddi projeler geliştirmekte ve bu projeler dönem dönem sizlere aktarılmakta. Bunlarla ilgili faaliyetlerimiz sizlerle paylaşılmaktadır. İlçemizde 115 adet hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız bulunmaktadır. Şu an içimizde 40 tane aktif hayvancılıkla uğraşan Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce Mahallelerimizden hemşerilerimiz aramızdadır. Bu işletmelerde toplam 6 bin 705 küçükbaş, 2 bin 890 da büyükbaş hayvan bulunmaktadır. İlçe belediyesi olarak, Tarım Müdürlüğümüz olarak bu noktada Belediye Başkanı’mız Dr. Hasan Akgün’ün bize sunmuş olduğu fırsatlarla sizin maliyetlerinizi destekleme noktasında elimizden gelen faaliyetleri yapmaktayız. Hepinizin bildiği üzere çiftçilerimiz ürünlerini sigortalamakta ciddi problemler yaşamakta. Ürünler maalesef sigortalanamadığı için sel ve yağmur gibi durumlarda ürünleri garanti altına alamadığı için çiftçilerimiz bu noktada sıkıntı yaşamaktalar. Belediye başkanımızın yönlendirmesiyle biz ‘’TARSİM’’ adı verilen hepinizin çok iyi bildiği ürünlerin sigortalanmasıyla alakalı yüzde 50’sinin belediyemiz tarafından karşılanacağı bir sigorta faaliyeti oluşturacağız. Bu sayede siz hem daha ucuz kredi imkanına ulaşmış olacaksınız hem de ürünlerin sigortalanması sağlanmış olacak. Bu noktada gıda güvenliği sağlanmış olacak. Ürünleriniz maksimum verimlilikle, maksimum karlılıkla sizin bütçenize katkı sağlayacak durumda olacak.”