Geri Dön
İstanbulFatih Belediyesi beş yıllık stratejik plan çalışmalarına başladı

Fatih Belediyesi beş yıllık stratejik plan çalışmalarına başladı

Fatih Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayacak olan 5 yıllık stratejik plan çalışmalarına başladı. Bu kapsamda ‘Geleceğe Bakış Çalıştayı’ düzenlendi.

Fatih Belediyesi beş yıllık stratejik plan çalışmalarına başladı

Çalıştay, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sağlık kuruluşları, meslek odaları temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptı ve ardından belediyenin 2019-2024 dönemindeki proje ve faaliyetlerini içeren bilgilendirme sunumu yapıldı.

Çalıştayda, Fatih Belediyesi'nin misyon, vizyon ve temel değerleri üzerinde fikirler üretildi ve katılımcılarla birlikte GZFT ve PESTLE analizleri yapıldı. Elde edilen sonuçlar, Fatih'in geleceğine dair stratejik planın oluşturulmasında temel teşkil edecek.

Etkinlikte, ilçenin geleceğine dair kararlar ortak akılla ve inovatif yöntemlerle planlandı. Belediye, stratejik planın başarısı için paydaşların sürekli olarak sürece dahil edilmesi ve geri bildirimlerinin alınarak ilerlenmesini hedefliyor.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bugün burada çok önemli bir toplantı için bir araya geldik. Önümüzdeki 5 yılın yol haritasını oluşturmak üzere çalışmalarına başladığımız stratejik planımızın şekillenmesine katkı sağlayacak olan çalıştayımıza hoş geldiniz” dedi.

Fatih Belediyesi beş yıllık stratejik plan çalışmalarına başladı

“FATİH’TE SUR DİPLERİNDEKİ KÖTÜLÜK 100 YILI AŞKIN BİR SORUN”

Fatih ilçesindeki sorunlar ile ilgili konuşan Turan, “Sur dipleri 100 yılı aşkın bir sorun. Fatih’te sur diplerindeki kötülük 100 yılı aşkın bir sorun. Geçmiş 100 yılda da sorundu muhtemelen 150 yıllık bir mesele burası. İlk defa geçen dönem stratejik planla çözmek için söz ettik ve geçtiğimiz 5 yıl içerisinde bu önemli sorunun büyük bir kısmını çözmüş olduk” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANA KADAR ÇÖZÜME KAVUŞMAMIŞ İŞLERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Stratejik çalışma planına dair bilgi veren Turan, “Geçtiğimiz yerel seçimlerin ardından tekrar halkımızın teveccühüyle seçilir seçilmez 2025-2029 stratejik çalışmalara başladık. Yaklaşık 3 ay devam edecek olan bu çalışmanın teknik ve metodolojik kısmını Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki hocalarımızla yürütüyoruz. Stratejik planın hazırlık sürecinde çalıştay ve toplantılarla katılımcı yöntemleri, yönetim modellerini en üst seviyede uygulamaya özen göstereceğiz. Çocuk, genç, engelli, yaşlı, kadın olmak üzere Fatih’te yaşayan her kesimin fikirleri bizim için kıymetli. Tüm bu toplantılarda elde edilen verileri sentezleyeceğiz ve 5 yıllık plana mutlaka yansıtacağız. İlçemizin sorunlarını ortaya çıkan fikirler etrafında projeler üreterek şu ana kadar çözüme kavuşmamış işleri çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.