Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- ESENYURT DEVLET HASTANESİNDE YANGIN

Vehbi DEMİR- Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nin alt katında bulanan elektrik panosunda yangın çıktı. Dumanların kısa sürede üst katlara yayılmasıyla hastane tedbir amaçlı boşaltıldı. Duman tahliyesinin ardından hastalar ve dışarda bekleyen vatandaşlar içeri alınırken bazı ameliyatların tedbir amaçlı ertelendiği öğrenildi.

Yangın, bugün saat 11.00 sıralarında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nin alt katında bulunan elektrik panosunda çıktı. İddiaya göre, patlama sesini duyan vatandaşlar paniğe kapılarak dışarı kaçmaya başladı. Dumanları fark eden hastane görevlileri durumu 112'ye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve UMKE ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili inceleme başlattı. İtfaiye ekipleri hastanedeki vatandaşları tahliye ederek yangını söndürdü. Hastanenin birçok katına yayınlan dumanlar tahliye edildikten sonra dışarda bekleyen hastalar ve vatandaşlar tekrar içeri alındı. Öte yandan bazı hastaların ameliyatı da tedbir amaçlı iptal edildi.

'PATLAMA SESİ GELDİ'

Hastanede tedavi gören Muhammet Esmer, "Röntgen çekimi için eksi 1 katına indik. Bir patlama sesi geldi. Millet panikleyince biz de eşyaları almak için yukarı çıktık. Kadın doğum bölümünde bayağı zehir gibi bir şey kokuyordu, duman dolmuştu. Zaten anında elektriği kesip direkt milleti çıkarmaya başladılar. Birazdan da ameliyatlara devam edecekler. Servisleri boşalttılar, kimseye bir şey olmadıö dedi.

'AMELİYATIMIZ İPTAL EDİLDİ'

Hastaneye ameliyat olmaya geldiğini belirten Murat Özmemiş, "Ameliyat için sıranın gelmesini bekliyorduk, cerrahi bölümündeydik. Bir alt katta doğumhanenin olduğu bölümde bir de ameliyathanenin olduğu bölümde kablodan yangın çıktı, önce ufak bir duman geldi ama duman böyle ciddi bir şekilde yoğunlaşmaya başladı, koku falan. Bizi tedbir amaçlı beklettiler. Odalardan da çıkarttılar ama baktılar yangını kontrol altına aldılar almadılar çok böyle belirgin olmayınca, bizi komple dışarıya çıkarttılar. Yangın şu anda kontrol altına alındı zaten ama tedbir amaçlı bizim ameliyatımız iptal edildi. Ameliyathaneden çıkan hastalar vardı onları biraz beklettiler yine tedbir amaçlı hemen yukarıya çıkartmadılar. Bildiğim kadarıyla öyle çok yoğun bir şekilde etkilenen yok, ciddi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------

(Aktüel)

- Hastane önündeki kalabalık

- Röportajlar

- Hastane önünde yapılan anons

- Olay yerindeki ekipler

- Genel ve detaylar

================================

2- SAVCININ MAKAMINDA TEHDİT EDİLMESİNE İLİŞKİN GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERDEN 8'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ (Savcının tehdit edildiği görüntüler)

Leyla YILDIZ- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- Özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 8'i adliyeye sevk edildi.

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin bir süre önce soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Y.E. ise makamında tehdit edilmişti. Olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve 11 şüpheli gözaltına alındı. Savcıyı tehdit eden şüphelilerden 8'i ifadelerinin alınası için Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilirken, 3 şüphelinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

================================

3- BAĞCILAR'DA YAKALANAN KAPKAÇ ŞÜPHELİSİ CİNAYETTEN ARANIYORMUŞ

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- BAĞCILAR’da motosikletle yolda yürüyen mağdur D.Ö.’nün cep telefonunu kapkaç yaparak çalan şüpheli İbrahim Y.(25) polis tarafından yakalandı. Şüphelinin poliste 16 suç kaydı olduğu, iki ayrı cinayet dosyasından da arandığı ortaya çıktı. Şüphelinin suç ortağıyla kapkaç yaptığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, Bağcılar, Yavuz Selim Mahallesi Birlik caddesi'nde 9 Eylül Pazartesi günü meydana geldi. Yolda yürüyen mağdur D.Ö.’nün yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi, mağdurun elindeki cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çaldı. Polis tarafından başlatılan soruşturmada kapkaç anının güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirlendi.Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini takip ederek önce şüphelilerin kullandığı motosikletin plakasını ardından da şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Polis önceki gün yaptığı baskında şüpheli İbrahim Y.’yi gözaltına aldı. Şüpheliyle birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 mermi ve çalıntı olduğu değerlendirilen bir cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin poliste daha önceden 16 suç kaydı olduğu, 2 ayrı cinayet dosyasından da arandığı ortaya çıktı.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.(DHA)

Görüntü Dökümü

----------

(Güvenlik kamerası)

-Kapkaç anı

-Şüphelinin adliyeye sevki

=====================================

4- BAHÇELİEVLER'DE İETT OTOBÜSÜ AĞACA ÇARPTI, 7 YARALI

Özgür EREN/ İSTANBUL, (DHA)- BAHÇELİEVLER'de yol kenarındaki ağaca çarpan İETT otobüsündeki 7 yolcu yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 8.30 sıralarında İzzettin Çalışlar Caddesi'nde Güngören istikametinde meydana geldi. Ali Kemal K. yönetimindeki İETT otobüsü şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaldırımdaki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs içerisinde savrulan 7 yolcu çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı yaralılar çevre hastanelere sevk edilirken polis ekipleri de kazayla ilgili soruşturma başlattı. İETT şoförü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kazaya tanık olan cadde esnafı Uğur Kuşçu, " 3 bina gerisinde durak vardı. Hareket etti ağaca vurdu. Tam okulun önü, Allahtan çocuklar okula girmişti. Ben sesi duydum, koştum. Otobüsün içinde 6-7 kişi yaralanmıştı. Yaralıları dışarıya çıkarttık" diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----

(Güvenlik Kamerası)

-Otobüsün gelişi

-Otobüsün ağaca vurması

(Aktüel)

-Yaralının yerde oturması

-Yaralının ambulastan yatması

-Sağlık ekiplerinde görüntü

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Polis ekiplerinde görüntü

-Kaza yapan otobüsten genel ve yakın detaylar

================================

5- PENDİK'TE TRAFİK DENETİMİ: SÜRÜCÜLERE 49 BİN 891 LİRA PARA CEZASI

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) - PENDİK'te yapılan trafik denetimlerinde motosiklet ve otomobil sürücülerine ceza yağdı. Bazı araçlar trafikten men edilirken, sürücülere toplamda 49 bin 891 lira para cezası uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 Ekim Cuma günü Pendik'te yapılan denetimlerde motosiklet ve otomobil sürücülerine ceza yağdı. İlhami Soysal Bulvarı'ndaki denetimlerde sürücü E.E.'nin kullandığı modifiyeli araç durduruldu. Sürücüye, 'Müzik sistemi tadilatını araç tescil belgesine işletmemek', 'Ölçülere uygun olmayan plaka takmak' tan toplam 3 bin 337 lira cezai işlem uygulanarak araç trafikten men edildi. Çamçeşme Mahallesi, Marmara Caddesi'nde yapılan denetimde ise, E.G.'nin kullandığı motosikleti şüphe üzerine durduran ekipler, motosiklet plakasının araç şasi numarasıyla uyuşmaması ve sürücünün ehliyetinin olmamasından toplam 46 bin 554 lira cezai işlem uyguladı. Motosiklet trafikten men edilerek, sürücü E.G.'ye 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan adli işlem başlatıldı. Polis ekiplerince iki sürücüye toplam 49 bin 891 lira para cezası uygulandı.

Görüntü Dökümü

-------

-Denetimlerden görüntü

-Araçlardan görüntü

-Sürücülere cezai işlem uygulandı

-Genel ve detay görüntüler

===============================

6- MALTEPE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Maltepe'de uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 1 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Maltepe Başıbüyük Mahallesi'ndeki bir iş yerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığını tespit etti. 7 Ekim Pazartesi günü harekete geçen ekipler, iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda iş yeri sahibi S.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda 6 adet toplamda 1 kilo 532 gram kokain, hassas terazi, 94 adet çeşitli ebatlarda fişek, 119 bin 800 lira, cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen S.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Operasyondan görüntü

-İş yeri sahibinin gözaltına alınması

-Ele geçirilen malzemeler

-Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber