Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- FATİH'TE ÖLDÜRÜLEN İKBAL UZUNER'İN BABASININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner'in babası Hasan Uzuner'in ifadeleri ortaya çıktı.

Baba Hasan Uzuner emniyetteki ifadesinde "Kızım liseyi Fatih'te okudu. Semih Çelik'le okulda tanışmışlar. Lise 3'üncü sınıfın ilk yarısında Semih kızımı rahatsız etmeye başladı. Uzun bir süre bu devam edince kızımın okulunu değiştirdim. Kızım bir süre Semih'le arkadaşlık etti ancak yaşadığı rahatsızlık sebebiyle psikolojisi bozuldu. Onu psikoloğa gönderdim. Kızım benden kedi istedi, kedi aldım. Kediyle ilgilenirken psikolojisi düzeldi. Son 1,5 yıldır gayet iyiydi, psikolojisi düzelmişti. Bizimle ilişkisi iyiydi. Semih Çelik'in annesi de bizi arayıp 'Oğlumun yeni bir kız arkadaşı var çok mutlular, artık kızınızı rahatsız etmeyecek' demesi üzerine daha da rahatlamıştık. Kızım 1,5 yıldır Semih'le hiçbir şekilde iletişim kurmamıştı. Olay günü de eşim kızımı aramış ancak telefonunu bir erkek açmış. 'Merak etme kızın emin ellerde' demiş. Eşim tekrar kızımı arayınca bu sefer başka bir erkek açmış ve telefonun surlardan aşağı düştüğünü söyledi. Eşime yerini tarif edip gelip telefonu alabilirsiniz demiş. Bunun üzerine ben de aradım kızımı. Telefonu açan erkek bana telefonu sadece annesine teslim edeceğini söyledi. Ben babamı hastaneye götürmüştüm. Babamı bırakıp eşimle birlikte kızımın telefonunu almaya gittik. Telefonu evsiz biri bulmuş, telefonun surlardan düştüğünü söylemiş. Biz de belki kızımız surun üstündedir diye yukarı çıkmak istedik ancak teller olduğu için çıkamadık. Aşağı indikten sonra kalabalık bir grubun surlara baktığını gördük. Belki kızımız kalabalığın içindedir diye oraya doğru yürürken kızımın kafasını gördüm" dediği öğrenildi. (DHA)

==========

2- KAĞITHANE’DE ÇEKİÇLİ MAGANDA DEHŞETİ: OTOMOBİLİN ÖNÜNÜ KESTİLER, CAMLARI KIRIP DARBETTİLER

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) -KAĞITHANE'de trafikte seyreden akü ustası Ercan Kızılaslan (45), aynı sanayi sitesinde akü işi yapan husumetlileri tarafından önü kesilerek çekiçli ve sopalı saldırıya uğradı. Saldırı anları cep telefonu kamerasına yansırken, saldırganlar gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan Kızılaslan ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde trafikte aracıyla seyreden 45 yaşındaki Ercan Kızılaslan'ın önü, aralarında daha önceden husumet olduğu öğrenilen ve aynı sanayi sitesinde akü işi yapan kişi tarafından kesildi. Araçtan inen saldırganlar, önce sürücüyü darbetti ardından da çekiç ve sopalarla saldırmaya başladı.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Öfkeli saldırganlar, sopa ve çekiçle aracın tüm camlarını tek tek kırdı. Çevredekilerin müdahale ederek uzaklaştırmaya çalıştığı saldırganlar, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan Ercan Kızılaslan olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Öte yandan saldırganların geçtiğimiz ay da Kızılaslan'a saldırdıkları öğrenildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

----------------

(Cep telefonu)

Araca saldırmaları

Sürücüye saldırmaları

Sopayla farları kırması

Çekiçle camlarını kırması

Vatandaşların bağırması

Saldırganları tutan vatandaşlar

Olay yeri inceleme ekipleri

Saldırıya uğrayan araç

===========

3- CEVİZ KAVGASINDA ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ; İŞ MAKİNESİYLE KAVGAYA GİRDİ

Taylan Ergün / İSTANBUL, (DHA)- ARNAVUTKÖY'de komşu iki aile arasında, ceviz ağacından otomobilin üzerine düşen cevizler nedeniyle çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü. Kavganın taraflarından biri kalabalığın arasına iş makinesiyle girdi. 20'ye yakın kişinin yaralandığı kavga anı cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Olay, dün öğlen saatlerinde Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokaktaki ağaçtan düşen cevizler bir otomobile hasar verdi. Otomobilin sahibiyle ceviz ağacı sahibinin tartışması kavgaya dönüştü. Tüm aile üyelerinin sokağa çıkmasıyla büyüyen taşlı sopalı kavgada kadın ve çocuklar aldıkları darbelerle yaralandı. Taraflardan bir kişi iş makinesiyle kavgaya girerken iş makinesinin altında kalmaktan son anda kurtulanlar kavgaya devam etti. İş makinesiyle sokakta park halindeki araçlara da çarparak hasar veren sürücüye taş ve sopalarla saldırarak durdurmaya çalıştılar. Yaşanan olayda 20'ye yakın kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılırken kavga polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle son buldu. Tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu kavga anları çevredekilerin cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. (DHA

Görüntü Dökümü:

----------

- Kavga eden kalabalık

- Kavgada yere düşen kadınlar

- Taş ve sopalarla kavga

- İş makinesinin kalabalığın arasına girişi

- İş makinesinin araçlara hasar vermesi

- Genel ve detay görüntüler

=========

4- PENDİK'TE LÜKS REZİDANS DAİRESİNE KAÇAK SİLAH OPERASYONU: 9 GÖZALTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- PENDİK'te bir rezidansın dubleks dairesinde kaçak silah imalatı yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 milyon lira değerinde silah ele geçirilirken 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda Pendik ilçesinde bir rezidansta silah imalatı yapıldığını belirlendi. Bir süre şüphelileri takip eden ekipler, çalışmaların ardından söz konusu rezidansa operasyon düzenledi. Operasyonda rezidansın dubleks ve deniz manzaralı bir dairesinde silah üretimi yapıldığı görüldü. Şüphelilerin komşuların sesleri duymaması için de daireye ses yalıtımı yaptıkları belirlendi. Adreste yapılan aramalarda 15 milyon lira değerinde silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

----

-Adreslere girilmesi

-Silahların bulunması

-Araçlarda silahın bulunması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Ele geçirilen silahların sergilenmesi

===========

5- ŞİŞLİ'DE GECE KULÜBÜ ÇIKIŞI KAVGA KAMERADA

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) - ŞİŞLİ'de gece kulübünde eğlenen ve alkollü oldukları iddia edilen yabancı uyruklu 2 kadın ve bir erkek sokakta kavga etti. Kadınlardan birine saldıran adamı, diğer kadın ayırmaya yatıştırmaya çalıştı. Kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, 14 Ağustos Çarşamba günü Şişli Kurtuluş'ta meydana geldi. İddiaya göre Arap uyruklu 2 kadın ve 1 erkek gece kulübünde eğlendikten sonra sabah saatlerinde kulüpten ayrıldı. İddiaya göre alkollü olan 2 kadın ve 1 erkek tartışmaya başladı. Kavga sırasında erkek ve kadınlar arasında arbede yaşandı.Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine erkek, sarılarak kadınlarından birini kavgay karışan diğer kadından kurtarmaya çalıştı. Dakikalarca kavga eden 3 kişi daha sonra sokaktan ayrıldı. Kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------------------

(Cep telefonu)

-Kadınların ve erkeğin tartışması

-Arbede yaşanması

==========

6- AVCILAR'DA POLİSİ FARK EDİP KAÇAN SÜRÜCÜ UYARI ATEŞİYLE DURDURULDU

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da oturduğu sokakta polis ekiplerini görünce kaçmak isteyen sürücü, polisin uyarı ateşiyle durmak zorunda kaldı. Alkollü olduğu belirlenen şüphelinin ehliyetine el konulmaması için kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Olay, Cihangir Mahallesi Kibele Sokak'ta meydan geldi. Gece saatlerinde bir binada çıkan tartışma üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri adrese sevk edildi. Tarafları sakinleştirerek polis merkezine götürmek isteyen polis, o sırada sokağa giren hafif ticari aracın sürücüsünün kendilerini fark ederek ani manevrayla kaçmaya çalıştığını fark etti. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya devam eden şüpheliyi durdurmak isteyen ekipler havaya iki el uyarı ateşi açtı. Kaçmaya çalıştığı sırada bir araca ve bir motosiklete çarpan hafif ticari aracın sürücüsü Abdurrahman Çerçi'ye daha önce alkollü araç kullanma suçundan işlem yapıldığı, aynı suçtan yakalanmamak için kaçtığı anlaşıldı. Adrese çağırılan trafik ekiplerinin yaptığı alkol muayenesinde 2 promil alkollü çıkan Abdurrahman Çerçi, işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülürken, aracı çekiciyle kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

----

(Cep telefonu)

-Polisin müdahale ettiği olayda ekipler ve taraflar

(Aktüel)

-Alkollü sürücü geri giderken arkasından giden polislerin uyarısı ve iki el silah sesi

-Alkollü sürücüye test yapılırken

-Kaçmaya çalıştığı hafif ticari araç

-Genel ve detay görüntüler

==========

7- AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE: İSRAİL DURDURULMALI, NETANYAHU YARGILANMALIDIR

Kübra SONKAYA- Ataberk KURT/ İSTANBUL, (DHA)- İSRAİL'in saldırılarının birinci yılı vesilesiyle düzenlenen basın açıklamasın konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "İsrail'in bugünkü yaptıkları Nazi Almanya'sının yaptıklarını geçmiştir. Aynı şımarıklık, aynı ırkçılık, aynı vurdumduymazlık, aynı küstahlık, bugün İsrail tarafından da Nazi Almanya'sı gibi gerçekleştirilmektedir. Yani İsrail durdurulmalıdır, Netanyahu yargılanmalıdır" dedi.

Filistin'e yönelik saldırıların birinci yıl dönümü dolayısıyla AK Parti İl Teşkilatları 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkının maruz kaldığı saldırılara karşı uluslararası çağrı yapıldı. Kabaktepe, açıklamasında, "Bugün İsrail'in Filistin'e hatta tüm Orta Doğu'ya, tüm insanlığa yönelik bir yıldır şiddetini arttıran bir şekilde başlattığı soykırımın üzerinden bir yıl geçti. Ve yıl dönümü ifadesini kullanmak insana zor da geliyor. Çoğu zaman mutlu ve huzurlu şeyler için kullandığımız bir söylem ama maalesef soykırımın, vahşetin, holokostun bir yılı devirdiği günleri yaşıyoruz. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar, Filistinli savunmasız sivil hedeflere doğru yöneldi. 7 Ekim'de yaşanan hadiseleri bunun başlangıcı gibi göstermesi ise İsrail'in bugüne kadarki vurdumduymazlığının yaptığı 42 binin üzerindeki sivil insanı öldürmesinin, 17 bin çocuğu öldürmesinin, 11 bin kadını öldürmesinin, 42 binin üzerindeki insanı şehit etmesinin, üstü örtülecek bir nokta olarak 7 Ekim bahane edilerek üstünün örtülemeyeceğini de tekrar altını çizerek ifade etmek istiyoruz. Zulmün başlangıç noktasını hakikaten 77 yıl kadar geriye götürmek mümkün" ifadelerini kullandı.

'ULUSLARARASI KURUMLARIN YETERSİZLİĞİNİ, DEVLETLERİN VURDUMDUYMAZLIĞINI GÖRDÜK'

Kabaktepe, zulmün 77 yıldır süregeldiğini vurgulayarak, "Burada şövalelerde birtakım fotoğraflarımız var. Birleşmiş Milletler kürsüsünden Cumhurbaşkanımızın gösterdiği fotoğraf var. Nasıl Filistin'in milyonlarca masum insanın ülkesinden ve vatanından edilerek vatansız bırakıldığını, topraksız bırakıldığını, binlercesinin, on binlercesinin, sadece bu son bir yıldır içerisinde değil, 77 yıl içerisinde de nasıl şehit edildiğini, katledildiğini, hep beraber insanlık olarak maalesef yaşadık ve gördük. Diğer taraftan bu yaşanan hadiseler karşısında uluslararası kurumların yetersizliğini, devletlerin vurdumduymazlığını hatta İsrail'i 17 bin çocuğu öldüren bir katil devleti ve Siyonist devleti, 11 bin kadını katleden katil bir devleti kınayamamalarını; ayrıca savaşı ve katliamı durdur diyememelerini bile insanlık tarihinin 21. yüzyılın 2024 yılında kara bir leke olarak, o devletler, o yöneticiler adına da kaydedeceğini buradan belirtmek istiyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum: bugün İsrail soykırımına ses çıkarmayan devletlere ne kadar devlet denir? Bunu bir soru olarak insanlarımızın zihnine bırakmak istiyorum. Bugün İsrail'in öldürdüğü 17 bin çocuğa ses çıkaramayanların gönlü sızlamayan devlet yöneticilerinin ne kadar devlet yöneticisi olduklarını soru işareti olarak zihinlerimize ve fiillerimize, eylemlerimize de ışık tutacağını buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

'İSRAİL'İN BUGÜNKÜ YAPTIKLARI NAZİ ALMANYA'SININ YAPTIKLARINI GEÇMİŞTİR'

İsrail'e Nazi benzetmesi yapan Kabaktepe, "Bugün öldürülen 42 bin masum insana karşı uluslararası kurumların yetersizliğini ses çıkaramayışını ve maalesef bir tedbir alamayışını da dünya insanlığı olarak üzüntüyle izliyoruz. Ve bir kez daha Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler kürsüsünden haykırdığı 'Daha adil bir dünya mümkün', 'Dünya beşten büyüktür' gerçeğinin, uluslararası bu kurumların tavrından sonra, güneşin aydınlatması gibi daha aşikar bir şekilde ortaya çıktığını görüyor, tüm insanlığı, bu kurumlarda temsilen bulunan tüm devletleri, dünya beşten büyük bir ilkesine sarılarak, dünyanın adaleti için, daha adil bir dünya için çalışmaya da davet ediyoruz. İsrail'in bugünkü yaptıkları Nazi Almanya'sının yaptıklarını geçmiştir. Aynı şımarıklık, aynı ırkçılık, aynı vurdumduymazlık, aynı küstahlık, bugün İsrail tarafından da Nazi almaya gibi gerçekleştirilmektedir. O gün Nazi Almanya'sının durdurulmamasının dünyada hem nelere mal olduğunu, insan kaybı olarak da enerji olarak da, ekonomi olarak da, insanlık değerleri olarak da, evrensel insan hakları olarak da nelere mal olduğunu dünya olarak gördük. Buradan sesleniyoruz Nazi Almanya'sının yaptığının daha fazlasını ve daha kötüsünü yapan İsrail'in, dünyayı kan gölüne çevirmesini durdurmak için daha neyi bekliyoruz?" şeklinde konuştu.

'TÜM DEVLETLERİ VE TÜM KURUMLARI BU KONUDA POZİSYON ALMAYA DAVET EDİYORUZ'

Filistin davasına sahip çıkmaya devam edileceğini vurgulayan Kabaktepe, "Daha neyin olması lazım çağrısıyla tüm devletleri ve tüm kurumları bu konuda pozisyon almaya davet ediyoruz. Yani İsrail durdurulmalıdır, Netanyahu yargılanmalıdır. Nazi yöneticileri gibi İsrailli Siyonist yöneticiler mahkemelerde hesap vermelidir ve insanlık adına Orta Doğu'yu da bölgeyi de savaş alanına çevirecek olan bu katliama ve bu Nazi müsveddesi Siyonist yöneticilere bir an evvel dünyanın dur demesi gerektiği kanaatindeyiz. Biz Türkiye olarak bugün değil, dün değil, dünden ötesi günde, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Filistin davasına her zaman sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------

-Sergilenen fotoğraflardan genel ve detaylar

-Açıklama öncesi serginin gezilmesi

-Osman Nuri Kabaktepe'nin konuşması

==========

8- SULTANGAZİ'DE ÖNCE MASA VE SANDALYELERİ ÇEKTİLER; SONRA MOTOSİKLETLİ ÇALDILAR

Baran AKKAYA-Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)- SULTANGAZİ'de, 2 şüpheli gece saatlerinde fırının kapısını kırarak içeri girdi. Şüpheliler önce iş yerindeki dolapları karıştırdı ardından da, masaları düzeltip içeride bulunan motosikleti alarak uzaklaştı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 02.00 sıralarında Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki bir fırında meydana geldi. Şapkalı ve cerrahi maskeli 2 şüpheli gözlerine kestirdikleri fırının kapısını kırarak içeri girdi. Şüpheliler önce tek tek iş yerindeki dolapları karıştırdı. Ardındann da içeride bulunan motosiklete yöneldi. Şüpheliler, motosikleti çıkarabilmek için uzun süre masa ve sandalyelerin yerini değiştirdi. Masa ve sandalyeleri çektikten sonra motosikletli fırından çıkaran şüpheliler daha sonra olay yerinden uzaklaştı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü

----------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelilerin fırının kapısını zorlayarak girmesi

-Dolapları karıştırmaları

-Masaları düzeltmeleri

-Motosikleti çıkarmaları

-Şüphelilerin motosikletle uzaklaşması

=========

9- AVCILAR'DA GENÇLERİN TEKMELİ YUMRUKLU KAVGASI KAMERADA

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da iki grup arasında gece saatlerinde kavga çıktı. Nedeni bilinmeyen kavga sırasında taraflar birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. O anlar çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, Tahtakale Mahallesi'ndeki Ispartakule Bulvarı'nda bulunan bir site önünde meydana geldi. Araçtan inen bir grup genç bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga eden taraflar birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Kaldırımda devam eden kavga yol ortasında da sürdü. Bir kişi yere yatırdığı arkadaşına defalarca yumrukla saldırırken, kavganın taraflarını arkadaşları güçlükle ayırdı. Gençler arasındaki kavga çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------

(Cep telefonu)

-Kavga eden gençlerin görüntüleri

-Yolda devam eden kavga

=======

10- SULTANGAZİ TEM OTOYOLU'NDA VE CADDEDE TRAFİĞE ALDIRIŞ ETMEDEN DAKİKALARCA YÜRÜDÜLER

Baran AKKAYA-Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)- SULTANGAZİ'de, bir kadın akan trafikte araçlara aldırış etmeden cep telefonuna bakarak uzun süre caddede yürüdü. Başka bir kadın ise TEM Otoyolu'nda dakikalarca yürüyerek hem kendi hayatını hem de trafikteki sürücüleri tehlikeye attı. Her iki olay da cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlk olay, dün gece saatlerinde 50.Yıl Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde meydana geldi. Bir kadın elindeki telefona bakarak, uzun süre caddede yürüdü. Akan trafiğe aldırış etmeden uzun süre araçlar arasında yürüyen kadın sürücülerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Bazı sürücüler uyarıda bulunsa da, kadın uyarılara aldırış etmedi.

TEM OTOYOLUNDA YÜRÜDÜ

İkinci olay ise, Sultangazi TEM Otoyolu Ankara istikametinde meydana geldi. Kadın, akan trafiğe aldırış etmeden TEM'de uzun süre yürüdü. Hem kendi hayatını hem de sürücüleri tehlikeye atan kadın araçların korna çalmasına da aldırış etmedi. Kadının otoyol kenarında yürüdüğü ve araç sürücülerinin korna çaldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------

-Caddede araçların arasında yürüyen kadın

-Sürücülerin kadını uyarması

-TEM Otoyolu'nda yürüyen kadının görüntüsü

==========

11- ARNAVUTKÖY'DE DÜĞÜN KONVOYUNDA KORNA KAVGASI KAMERADA

İSTANBUL, (DHA)- ARNAVUTKÖY'de düğün konvoyu yapan bir grup ile korna sesinden rahatsız olan mahalle sakinleri arasında kavga çıktı. Dakikalarca süren kavga, çevredekilerin cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde Arnavutköy Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, düğün konvoyu yapan grubun korna çalması, o sırada çocukları uyuyan mahalle sakinlerini rahatsız etti. Bu durum üzerine çıkan tartışma diğer mahalle sakinlerinin de dahil olmasıyla kavgaya dönüştü. Konvoydaki servis minibüsünün camlarına taş atan, tekme ve yumruklarla saldıran gruba, düğün konvoyundaki diğer araç sürücüleri karşılık verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polislerin müdahalesiyle taraflar ayrılırken, o anlar çevredeki bir binadan cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Kavga anları

-Servis araçlarına saldırmaları

-Şahısların birbirine saldırması

===========

12- FIRIN VE MARKETLER DENETLENDİ; FİYAT ETİKETİ OLMAYANA CEZA KESİLDİ

Tuğçe ODABAŞI-Emir BENLİOĞLU/İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL Ticaret İl Müdürlüğü, 36 ekiple 26 ilçede eş zamanlı olarak fırın ve marketleri denetledi. Bakırköy’deki fırınlarda gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, 3 ekmeği tartarak gramajlarını kontrol etti. Ayrıca, fahiş fiyat uygulamalarına ve etkiketlere de bakıldı. Etiket yönetmeliğine uymayan, gramajı 200'ün altında olan fırınlara ceza kesildi. Ticaret Bakanlığı da yaptığı açıklamada ekmekte haksız fiyat artışına izin verilmeyeceğini ifade etti.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, vatandaşların güvenli ve uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. 36 ekip ile 26 ilçede eş zamanlı olarak yürütülen denetimler, hem fırınlarda hem de marketlerde hafta sonuna kadar devam edecek. Bu denetimler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında fahiş fiyat uygulamalarına yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

2 BİN 200 LİRA CEZA KESİLDİ

Fiyat etiketi olmayan her aykırılık için işletmelere 2 bin 200 TL idari yaptırım uygulanırken, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunmaması veya yönetmeliğe uygun olmayan etiketler kullanılması ve son değiştirme tarihinin belirtilmemesi ceza sebebi olarak belirtildi.

İSTANBUL'DA 3 BİN 500 FIRIN DENETLENDİ

Denetimler kapsamında İstanbul genelindeki toplamda 3 bin 500 fırına ve 10 bine yakın yerel ve ulusal marketin fırın reyonlarına kontrol sağlanacak. Özellikle ürünlerde fiyat etiketi olup olmadığına ve mevcut etiketlerin yönetmeliğe uygunluğuna bakılırken, etiket bulunmayan her bir aykırılık için işletmelere 2 bin 200 TL idari yaptırım uygulanacak. Haksız fiyat tespiti halinde ise işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen para cezaları verilecek.Denetimler, bakanlık ve Valilik talimatları doğrultusunda titizlikle yürütülürken, Ticaret Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve haksız kazanç elde edilmemesi için denetimlerin devam edeceğini belirtti.Ekmeğin gramajında sorun çıkmayan ancak diğer fırın ürünlerinde fiyat listesi olmadığı için ceza alan fırın sahiplerinden Ali Bilen, “Bizlere geldiler ve ürünlerimize TL üzerinden fiyat belirtmemiz gerektiğini söylediler. Onun dışında ekmeğimizin gramajı olması gerekenin de üstündeö dedi.

‘TİCARET BAKANLIĞI’NDAN EKMEĞE HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA İZİN VERİLMEYECEK’

Ticaret Bakanlığı ise denetimler devam ederken konu hakkında Twitter hesabından bir açıklama yayınladı:“Ticaret Bakanlığı’ndan ekmeğe haksız fiyat artışına izin verilmeyecek. Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır.

Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından ‘Haksız Fiyat Artışı’ olarak değerlendirilme ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, lstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte, ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamasıiçin her türlü tedbiri almaktayız."

Görüntü Dökümü:

-------------

-Denetimden görüntü

-Röportajlar

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber