Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- GAZİOSMANPAŞA'DA ÖĞRENCİSİNE İSTİSMARDA BULUNAN ÖĞRETMENE 14 YIL 7 AY HAPİS

İSTANBUL, (DHA)- GAZİOSMANPAŞA'da özel okuldaki İspanyolca öğretmeninin öğrencisini evine götürerek taciz ettiği öne sürüldü. '15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum' diyerek savunma yapan öğretmene 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Gaziosmanpaşa'da özel okulda görevli 28 yaşındaki İspanyolca öğretmeni B.N.Ç. 14 yaşındaki öğrencisi M.A. ile sosyal medya üzerinden mesajlaşmaya başladı. Edinilen bilgilere göre bir süre sonra öğretmen B.N.Ç., öğrencisini evine davet ederek cinsel istismarda bulundu. Yaşanan bu durumu fark eden M.A.'nın babası, oğlunun telefonunu inceledikten sonra savcılığa başvuruda bulundu. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan M.A., öğretmeniyle sosyal medya üzerinden mesajlaştıklarını ve aralarında yakınlaşma olduğunu söyledi. 27 Mayıs'tan itibaren öğretmeninin evine gidip film izlediklerini ve 4 kez cinsel birliktelik yaşadıklarını anlatan öğrenci, kimsenin zorlamadığını kendi istekleriyle birlikte olduklarını ancak durumu ailesinin öğrenmesi üzerine utandığı için şikâyetçi olduğunu belirtti.

'15 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Gözaltına alındıktan sonra ifade veren 28 yaşındaki İspanyolca öğretmeni B.N.Ç. ise ifadesinde, öğrencisinin ilk mesajı attığını söyleyerek, "Cinsel birliktelik yaşamadık. 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum, bana 16 yaşında olduğunu söyledi. Yaşının küçük olduğunu bilseydim, sevgili olmazdım" dedi. İfadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İspanyolca öğretmeni B.N.Ç., 'Cebir Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Çocuğun Cinsel İstismarı' suçları kapsamında 14 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Tutuklu yargılanan öğretmen 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Tutuksuz yargılama devam ederken kararın onanması halinde öğretmen tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Görüntü Dökümü:

---

-Adliye'den detay görüntüler

-İspanyolca öğretmenin fotoğrafları

================================

2- E-SİGARA 3 AYDA BİLE YOĞUN BAKIMLIK EDEBİLİR

Özlem YURTÇU KARABULUT, Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA)- TÜRK Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve gelecek dönem başkanı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, ülkemizde kullanımı, ilkokul çağlarına kadar inen e-sigara konusundaki tehlikeye dikkat çekti. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'E-sigara ürünleri sigaraya göre çok daha hızlı ciddi tablolara yol açıyor. Başladığınızın 3. ayında yoğun bakıma kadar gidebilecek problemlerle karşılaşma riskiniz var. Akciğer kanserini tetiklediği gösterildi, diğer organ kanserlerine de yol açabilecek hücre değişiklikleri yaptığını biliyoruz. Üstelik e-sigarada bu süreç çok daha hızlı gelişiyor. Yani bugün 12-13 yaşında sigara içmeye başlamış bir çocuk, 20 yaşında rahatlıkla kötü huylu hastalıklar da dahil çok ciddi sorunlarla karşılaşabilir' dedi.

'Sigarayı bırakmak için kullanıyorum' veya 'Sigaradan daha az zararlı' gibi gerekçelerle son 10 yıldır dünyada ve ülkemizde salgın gibi yayılan elektronik sigara kullanımı, ilkokul çağlarına kadar indi. Future Healthcare Konferansı Danışma Kurulu toplantısına katılan Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve gelecek dönem başkanı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Demirören Haber Ajansı'na konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. E-sigara veya e-tütün ürünleri için yaratılan 'Sigaradan daha az zararlı' veya 'Sigarayı bırakmak için bir yöntem' algısının tehlikelerine dikkat çekerek üstelik dumansız olduğu için, sigaraya nazaran çok daha geniş bir kullanım alanı bulabildiğini kaydetti. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'Ülkemizde çok ciddi bir durumda olan ve gitgide artan e-tütün ürünleri, e-sigara problemi var. Ne yazık ki ilkokullara kadar inmiş durumda. Üstelik bu yetmiyormuş gibi sigarayla ilgili toplumun bir bilgisi var. Sigaradan uzaklaştırmak için farklı isimler kullanarak bu çocukların ilgisini çekecek noktaya getiriyorlar' dedi.

'UÇAKTA İÇEN DAHİ GÖRDÜM'

Kullanımının yasak olduğu yerlerde dahi dumansız olması nedeniyle e-sigaranın kolaylıkla kullanıldığına işaret eden Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'Hakikaten şaşkınlık içindeyim. Son bir ayda yaptığım uçak yolculuklarının ikisinde, uçağın içerisinde elektronik sigara yasak olmasına rağmen dumanı olmadığı için, arkamda içildiğini gördüm. Kokusunu anlayabiliyorsunuz' dedi. E- sigara içinde uyuşturucu madde sınıfında yer alan Cannabis (esrar) yaprağı da konabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'Üzülerek söylüyorum bizim ülkemizde de o bildiğiniz ürünün yaprağını koyup bilerek ya da bilmeden bunu satan insanlar var. Türkiye'de internetten satın alabiliyorsunuz, çeşitli ot ürünlerinin esanslarını. Tütün ürünü satılan bir yerde en ön sıralarda yasak olmasına rağmen rahatlıkla bu ürünleri satın alabiliyorsunuz. Okul önlerinde yasak olmasına rağmen farklı tezgahlar içerisinde bunları alabiliyorsunuz' diye konuştu.

'ÜÇ AY İÇİNDE YOĞUN BAKIMLIK OLABİLİRSİNİZ'

E-sigaranın zararlarıyla ilgili bilimsel verilerin de artık çok bariz bir şekilde ortaya çıkmaya başladığının altını çizen Prof. Dr. Çuhadaroğlu, şu uyarılarda bulundu: 'Bundan 5-6 yıl önce sorduklarında, sadece 'Çok zararlı, kimyasal zatürre, astım yapabilir, akciğerimizde solunum yetmezliği yapabilir' diyerek, kanserle ilgili veriler bekliyoruz diyorduk. Artık o veriler de var; kanser de yapabiliyor. Üstelik sigaradan çok daha hızlı yol açıyor bu tablolara. Sigarada belli bir süre gerekirken, e-sigarada başladığınızın üçüncü ayında yoğun bakıma kadar gidebilecek problemlerle karşılaşma riskiniz var. E-tütün ürünlerinin hepsini söylüyorum. Çünkü sadece o çubuk olarak içilen değil, artık bunun nargilesi de çıktı. E- tütün ürünleri çok hızla akciğere zarar veriyor. Akciğerin kendisine zarar veriyor, solunum yetmezliğine yol açıyor, zarına zarar veriyor. Pnömotoraks dediğimiz akciğerde hava kaçağına yol açıyor. Bunların ötesinde, akciğer kanserini tetiklediği de gösterilşmiş durumda. Diğer organ kanserlerine yol açabilecek hücre değişiklikleri yaptığını biliyoruz. Kemik iliğini bozduğu için kan kanseri için zemin hazırlayacak sonuçlara yol açtığını biliyoruz. Sigarada da bütün bu kanser riskleri var ama bu, belli bir zamana alıyor. E-sigarada bu süreç çok daha hızlı. Yani bugün 12-13 yaşında sigara içmeye başlamış bir çocuk, 20 yaşında rahatlıkla kötü huylu hastalıklar da dahil çok ciddi sorunlarla karşılaşabilir' dedi.

AVRUPA'DA DA SATIŞININ YASAKLANMASI GÜNDEMDE

Avrupa'da e-sigara satışının serbest olmasının tartışılmaya başladığı ve buna yönelik önlemlerin masada olduğunu belirten Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'Avrupa'nın ortalama sigara içme oranının 2 katı sigara içiliyor bizim ülkemizde. Oradaki satış serbestisiyle bizdeki durumu çok karşılaştırmamak gerekir. Ben çok yakın zamanda Avrupa Solunum Birliği Kongresindeydim. Savunuculuk grupları Avrupa Birliği'ni bu konuda bilgilendiriyor ve AB bunların kısıtlanmasına yönelik farklı önlemler almaya halihazırda hazırlanıyor' dedi.

'ÖZEL DUMAN DEDEKTÖRLERİ ÜRETİLDİ'

ABD'de okullarda tuvaletlere e-sigara dedektörleri yerleştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çuhadaroğlu, sözlerini şöyle noktaladı: 'Bu ürünler dumansız olarak anılıyorlar. Doğal olarak standart duman dedektörleri bunları algılamıyor. Bunlara özgü dedektörler de üretildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı eyalet okullarına bu dedektörlerden yerleştirilmeye başlandı. En yaygın satış ve kullanımı nerede başladı ? Amerika'da başladı. İlk zararı görüp önlemi alan da Amerika. Lobiler bunların satışını da serbestleştirmeye çalışıyor. Bağımlılık yapmasa, insanları bunlara alıştırıp niye sürekli satmaya uğraşsınlar? Bu ürünleri zaten hali hazırda sigara üreten firmalar üretiyor. Adamlar öyle bir ürün çıkartıp sigara bırakmanıza yardımcı olmak isterler mi? Sigarayı bırakıp buna bağımlı olmanız için çaba gösteriyorlar.Biz daha başlamadan o yanlışa düşmemeliyiz'

Görüntü Dökümü:

---------

- Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

================================

3- BAKIRKÖY D-100'DE MOTOSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA) - BAKIRKÖY D-100 Karayolunda motosikletiyle bariyerlere çarpan sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle 2 şerit trafiğe kapanırken, Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, D-100 Karayolu Çobançeşme mevkiinde Şirinevler istikametinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. 34 MK 0882 plakalı motosiklet sürücüsü Suriyeli Ali Elevi Çobançeşme mevkiinde iddiaya göre, direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet sürücüsü kafasını bariyerlere vurdu. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alarak, 2 şeritte trafik akışını durdurdu. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu oluştu; metrelerce uzanan araç kuyruğumeydana geldi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından motosiklet sürücüsünün cenazesi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Kaza yerinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Oluşan trafikten görüntü

-Sağlık ekiplerinden görüntü

-Olay yeri inceleme polisinden görüntü

-Cenazenin taşınması

-Genel ve detay görüntüler

==============================

4- (Özel) ESENYURT'TA 50 BİN EURO İSTEDİLER; VERMEYİNCE EVİNİ VE ARACINI KURŞUNLADILAR

Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT'ta iddiaya göre motosikletli saldırganlar, 50 bin euro haraç istedikleri Z.Y.'den parayı alamayınca önce aracını ardından evini kurşunladı. Saldırıdan kısa süre sonra Z.Y. ile tekrar iletişime geçen şüpheli, istediği parayı alamazsa 2 çocuğundan birisini öldürmekle tehdit etti.

Olay, geçtiğimiz günlerde Bağlarçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ukrayna alan kodlu bir numaradan Z.Y. ile iletişime geçerek kendini 'Baran' olarak tanıtan şüpheli, 40 bin euro haraç istedi. Şüpheliler, istedikleri parayı alamayınca, Z.Y.'nin oğluna ve yeğenine araçla işe gittikleri sırada kurşun yağdırdı. Motosikletle olay yerinden kaçan şüpheliler, kısa süre sonra Z.Y. ile tekrar iletişime geçti. Paranın miktarını 50 bin euro yaptığını söyleyen şüpheli, istediği parayı alamazsa tekrar saldıracağını söyleyerek Z.Y.'yi tehdit etti. Görüşmenin ardından sabah saatlerinde Z.Y. işe gittiği sırada, motosikletli saldırganlar tarafından evi kurşunlandı. Saldırıdan sonra Z.Y. ile telefon üzerinden görüşme gerçekleştiren şüpheli, istediği parayı alamazsa bu sefer 2 çocuğundan birisini öldürmekle tehdit etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinin çevresinde güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Güvenlik kameralarını izleyen polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Her iki saldırıda da herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, Z.Y.'nin evi ve aracı hasar gördü. Polis ekiplerinin şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmalar sürüyor. İlk olayda araçla işe giden Z.Y.'nin oğlu ve yeğeninin kurşunlandığı anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, saldırganların önce cep telefonu işletmesi olan Z.Y.'nin oğlundan parayı istedikleri, alamayınca da servis şoförlüğü yapan babasından istedikleri öğrenildi.

'40 BİN EURO İSTEDİ, BU SABAH 50 BİN YAPMIŞ"'

Saldırı sürecinde yaşananları anlatan Z.Y., "Saat 09.20'de çocuk evden çıkıyor, onlar da motorla gelip bir üst sokakta bekliyor. Ağabeyimin torunu var, çocuğun dükkanında çalışıyor onu almaya gidiyor. Orada 7-8 dakika beklemişler motorla, kafalarında kask, yüzlerinde maske, gözlerinde gözlük. Yanında çalışan çocuğu arabaya alır almaz motosikletle gelip kurşunluyorlar sonra kaçıyorlar. Beni tanımadığım bir numara aradı dün. Telefon numaramı nereden almışsa ben bilmiyorum. Ben bu kişiyi ne tanıyorum ne biliyorum. Beni aradı dedi ki; bu isimler senin çocukların mı? Evet benimdir dedim. 'Ben bu çocukları vuracağım' dedi. Sen kimsin diye sorunca 'Ben Baran' dedi. Ben direksiyondayım müsait değilim, müsait olduğum zaman ben seni ararım dedim. Ertesi gün adam beni aradı, 19 dakika konuştu. 'Siz varlıklısınız; arsanız var, villanız var, arabanız var' dedi. 'Çocuklar bir arabayı satsın parayı bana göndersin.'40 bin euro istedi, bu sabah da 50 bin yapmış. Kardeşim sana bu parayı nerden getirelim, biz yabancı ülkede çalışmıyoruz ki, biz asgari ücretle çalışıyoruz. 20 bin lira para alıyoruz sana bu parayı nasıl getirelim' dedi.

'YA PARA YA DA ÇOCUKLARIN'

İkinci saldırıyla ilgili konuşan Z.Y., "'Bir arabayı satacaksın o parayı getireceksin ya parayı ya da senin çocukları vuracağım, öldüreceğim' diyor. Sabah saat 06.03'te ben evden çıktım, adamlar da 06.06'da gelip beni takip etmişler. Motosikletle geçerken cama sıkmış. Çocuklar da evde yatıyorlar. Kurşun, çocukların kafasının üzerinden gitmiş duvara çarpmış, kapıdan sekip öbür tarafın duvarına vurmuş. Biz ne yapacağız bilmiyoruz' diye konuştu

Görüntü Dökümü:

----------------------------

(Güvenlik Kamerası)

- Şüphelilerin motosikletle gelmesi

- Saldırı anı

- Şüphelilerin uzaklaşması

(Aktüel)

- Eve isabet eden kurşun izleri

- Röportaj

- Şüphelinin Z.Y. ile görüşmesinden bir kısım ses kaydı

- Şüphelinin Z.Y'ye gönderdiği mesajları

- Genel ve detay görüntüler

==============================

5- BEYLİKDÜZÜ'NDE FABRİKA YANGINI İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)- BEYLİKDÜZÜ'nde kimyasal madde üreten fabrikanın plastik madde bulunan bodrum katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken fabrikada hasar oluştu.

Haramidere Sanayi Sitesi Dereboyu Caddesi'nde bulunan kimyasal madde üreten fabrikanın bodrum katında saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. Bodrum kattan yoğun duman çıkması üzerine çalışanlar ve çevredekiler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken fabrika çalışanları kendilerini hemen sokağa attı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahaleye başladı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken çalışanlar kısa süreli panik yaşadı. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu söndürülürken fabrikada hasar oluştu.

Dumanları görüp ihbarda bulunan Turan Bal, 'Dumanların çıktığını görüp itfaiyeyi aradık. Geldiler müdahale ediyorlar. Sabun üretiliyor burada. Depo bölümünde çıkmış yangın. Dumanlar yukarıya doğru çıkıyor. Üst katlara falan sıçradı. Şu an ölen ya da yaralanan yok' dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Fabrikadan görüntü

-İtfaiye araçlarından görüntü

-Depodan çıkan yoğun duman

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-Fabrikada çalışan işçilerin sokakta beklemesi

-Turan Bal ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

==============================

6- BAŞAKŞEHİR'DE OMUZ ATMA KAVGASI: 1 YARALI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ - İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA) - BAŞAKŞEHİR'de iki grup arasında iddiaya göre omuz atma nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında omzundan bıçaklanan 17 yaşında bir çocuk yaralandı. Polis ekipleri kavganın ardından olay yerinden kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay anı ve sonrasında yaşananlar cep telefonu ve güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 19.25 sıralarında Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Kelebek Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kaldırımda yürüyen kalabalık gruptan bir kişi, karşı yönden arkadaşlarıyla gelen Harun S.'ye omuz attı. Bunun üzerine iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda 17 yaşındaki Harun S. omzundan bıçaklandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili inceleme başlattı. Yaralı Harun S. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik kameralarını izleyerek saldırganları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor. Olay sırasında yaşananlar cep telefonu ve güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

(Güvenlik kamerası)

- Olay anı

- Kalabalıktan görüntü

- Sağlık ekiplerinin müdahalesi

(Cep telefonu)

- Yaralıya müdahale

- Kalabalık

(Aktüel)

- Olay yerinden görüntüler

- Genel ve detay görüntüler

===============================

7- İSTANBUL'DA İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPAN ŞÜPHELİLERİN SUÇ KAYITLARI ŞAŞIRTTI

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da sosyal medya üzerinden verdikleri 'Ucuz kiralık araç' ilanlarıyla kurdukları siteye yönlendirdikleri kişilerin kredi kartı bilgilerini çalarak milyonlarca liralık hırsızlık yaptıkları tespit edilen iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerden Yener A.'nın (35) daha önceden 69, Ramazan S.'nin (35) ise 90 suç kaydı olduğu ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu öğrenildi.

UCUZ KİRALIK ARAÇ İLANIYLA KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ ÇALMIŞLAR

İstanbul'da internet üzerinden otomobil kiralamaya çalışırken dolandırılan mağdurlar polise başvurup şikâyetçi oldu. Mağdurlar, sosyal medya üzerinden verilen 'Ucuz kiralık araç' ilanlarına tıkladıktan sonra girdikleri sözde araç kiralayan bir internet sitesinde, depozito olarak kredi kartıyla para ödediklerini ancak daha sonra kredi kartları bilgilerinin çalındığını ve haberleri olmadan binlerce liralık harcama yapıldığını söyledi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, çalınan paraları, başkalarının adına açılmış banka hesaplarında topladığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı.

SUÇ KAYITLARI DENEYİMLİ DEDEKTİFLERİ BİLE ŞAŞIRTTI

Gözaltına alınan şüphelilerin suç kayıtları polisleri şaşırttı. Şüphelilerden Yener A.'nın daha önceden 69 suç kaydı olduğu ayrıca hakkında 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Diğer şüpheli Ramazan S.'nin ise daha önceden 90 suç kaydı olduğu belirlendi. Ramazan S.'nin de hakkında kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.

Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin 5 kişinin parasını kredi kartı bilgilerini kullanarak çaldıkları belirlendi. Ancak şüphelilerin kullandıkları banka hesaplarının incelemesinin sürdüğü, dolandırıcılığın boyutunun milyonlarca lira olduğu değerlendirildiği öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

==============================

8- AVCILAR'DA MASADA DURAN TELEFONU BÖYLE ÇALDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da bir şüpheli, iş yerinin önünde masada duran telefonu çalarak uzaklaştı. Telefonu çalınan Cem Efe Ertürk, 'Getirsin, kendisinden şikayetçi olmayacağım' dedi.

Olay, 21 Eylül Cumartesi günü Merkez Mahallesi'nde yaşandı. İş yerinde çalışan Cem Efe Ertürk, dükkana gelen müşteriyle ilgilenmek için içeri girdi. Bu sırada telefonunu bahçedeki masanın üzerinde bıraktı. Dükkanın önünden geçen bir kişi masanın üzerindeki telefonu gördü ve telefonu alarak olay yerinden uzaklaştı.Dükkandan çıktıktan sonra masada duran telefonunu bulamayan Ertürk, güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Ertürk, telefonunun çalındığını fark edince karakola giderek şikayetçi oldu. Polis, telefonu çalan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayı anlatan Cem Efe Ertürk, 'Müşteri gelmişti içeriye 1- 2 dakikalığına girdim. Çıkar çıkmaz telefonuma baktım, telefonum ortada yoktu. Yaklaşık 3 dakika sürmedi kaybolması. Telefonun piyasa değeri 8-9 bin TL. Telefonumu getirsin ben başka bir şey istemiyorum. İçindeki sim kartlar duruyorsa getirsin, kendisinden şikayetçi olmayacağım' dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin iş yeri önüne gelmesi

-Şüphelinin telefonu görerek dönmesi

-Telefonu alıp uzaklaşması

(Aktüel)

-Cem Efe Ertürk ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber