Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1-BAYRAMDA HEM CİĞERİNE HEM ÇOCUKLARINA KAVUŞTU

Özlem YURTÇU KARABULUT- Güven USTA / İSTANBUL, (DHA)- Üç çocuk annesi Cansu Taş (32), 2021 yılında Covid geçirdikten sonra tetiklenen 'akciğer sertleşmesi' nedeniyle 3 yıldır evde oksijen cihazına bağlı bir hayat sürüyordu. 9, 7 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla, parka dahi gidemiyor, hiçbir işini kendi başına yapamıyordu. Neredeyse haftada bir akciğer sönmesi yüzünden hastanelik oluyor, her seferinde ölümden dönüyordu. Taş'ın Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akciğer nakli olması gerektiğine karar verildi ve nisan ayında nakil bekleme listesine alındı. 8 Mayıs'ta gelen bir telefonla, Taş ailesinin hayatı değişti. Cansu Taş'a uygun akciğer, Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen 27 yaşındaki bir donörden çıktı. Bundan birkaç yıl önce henüz 34 yaşındaki ağabeyini de akciğer nakli olamadan aynı hastalıktan kaybeden Cansu Taş, Prof. Dr. Ahmet Erdal Taşçı, Doç. Dr. Mustafa Vayvada, Uzm. Dr. Murat Ersin Çardak ile Uzm. Dr. Sevinç Çıtak'ın gerçekleştirdiği 16 saatlik ameliyattan birkaç gün sonra yeni akciğeri ile ilk nefesini aldı. Taş, en güzel bayramı yaşadıklarını kaydederek bağışçı aile sayesinde hem ciğerine hem 3 çocuğuna kavuştuğunu söyledi.

Henüz 10 yıllık evli olan üç çocuk annesi Cansu Taş (32), 2021 yılında Kovid geçirdi. Virüsün de etkisiyle ailesel geçişli olduğu düşünülen akciğer sertleşmesi (pulmoner fibrozis) hastalığı ortaya çıktı. Hastalığı ilerledikçe kendi başına nefes alması imkansız hale geldi ve evde cihazlara bağlı bir şekilde hayata tutunmaya çalıştı. Geçtiğimiz yıl akciğer nakli olması gerektiğine karar verilen Taş, yaklaşık 2 ay önce, Türkiye'nin iki akciğer nakli merkezinden biri olan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin organ bekleme listesine alındı. Artık 9, 7 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla ilgilenemiyor, evden dışarı adımını dahi atamıyordu. 8 Mayıs gecesi hastaneden gelen bir telefonla Taş'ın hayatı değişti. Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen 27 yaşındaki bir hastanın organları bağışlanmıştı ve akciğeri Cansu'ya uyuyordu. Mesut Taş, hemen ambulansı aradı, eşini hastaneye götürdü. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akciğer Nakli ekibinden Prof. Dr. Ahmet Erdal Taşçı, Doç. Dr. Mustafa Vayvada, Uzm. Dr. Murat Ersin Çardak ile Uzm. Dr. Sevinç Çıtak'ın gerçekleştirdiği 16 saatlik ameliyatla 9 Mayıs'ta yeni akciğerine kavuşan Taş, birkaç hafta sonra ilk nefesini almayı başardı. Uzm. Dr. Ersin Çardak, Taş'ın ağabeyinin de aynı hastalık nedeniyle üstelik tam da 32 yaşında, akciğer nakli olamadan yaşamını yitirdiğini, bu bağış sayesinde Cansu Taş'ın, ağabeyinin kaderini yaşamaktan, çocuklarının da yetim kalmaktan kurtulduğunu vurguladı. Geçen bayramları hastanede çocuklarından ayrı geçirmek zorunda kalan Cansu Taş ise bu sene en güzel bayramı yaşadığını kaydederek, bağışçı aile sayesinde hem ciğerine hem üç çocuğuna kavuştuğunu söyledi.

"ORGAN BAĞIŞI SAYESİNDE ÜÇ ÇOCUK YETİM KALMAKTAN KURTULDU"

Dr. Ersin Çardak, Cansu Taş'ın nakilden önceki son haftalarında sık sık akciğer sönmesi nedeniyle hastanede yatmak zorunda kaldığını anlatarak, "Bayram öncesi yine bir akciğer nakli hastasını taburcu etmenin heyecanını yaşıyoruz. 32 yaşında 3 çocuk annesi gencecik bir hasta. 2 yıldır tanısı var, akciğer sertleşmesi nedeniyle 2021 yılında tanı almış. Kovid'in de tetiklediği, muhtemelen ailesel geçişli bir tablo. Çünkü ağabeyini de 32 yaşında aynı hastalıktan kaybetmişler. Hastamız bize geldiğinde nakil açısından değerlendirdik ve uygun bulundu. Çok şanslıydı, çok kısa bir sürede uygun organ çıktı. Allah onu çocuklarına bağışladı. Şayet uygun organ çıkmasaydı ağabeyinin yaşadığı süreç Cansu için de geçerli olacaktı ve 3 çocuk yetim kalacaktı. O şans, bağışçı aile sayesinde sağlandı" dedi.

"BAĞIŞ AZ, HASTALARIMIZI LİSTEDE BEKLERKEN KAYBEDİYORUZ"

Listede beklerken vefat eden hastaları olduğunu ve yeterli bağış olmadığı için pandemiden sonra akciğer nakillerinin birden durduğunu anlatan Dr. Çıtak, "Organ nakli koordinatörümüzün 'Bugün şu hastamızı kaybettik' şeklinde mesajlarını almak bizim açımızdan çok üzücü gerçekten. Pandemi öncesinde yıllık 24-25 naklimiz oluyordu. Planımız, bu sayı 50'li rakamlara ulaştırmaktı. Ama pandemi ile birlikte çok hızlı bir düşüş oldu. Örneğin bu yıl şu ana kadar sadece 5 nakil yapıldı bizim merkezimizde. Cansu beşinci nakil hastamız. Organ bağışı olmayınca bu rakamlar ister istemez düşüyor. O yüzden hastalarımızı bekleme listesindeyken kaybediyoruz. Şu anda aktif iki merkez var akciğer nakli yapan. Ankara'da Şehir Hastanesi'nde Prof. Dr. Mustafa Yekeler ve ekibi ile Prof. Dr. Erdal Taşçı hocamız ile Koşuyolu olarak bizim merkezimiz" ifadelerini kullandı.

"ANNE ARTIK BERABER GEZEBİLECEK MİYİZ"

Yaklaşık 1 ay önce yeni akciğerine kavuşan Cansu Taş ise yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: "Hastalığım korona ile beraber başladı. Bitmeyen öksürük, nefes darlığı, halsizlik, gittikçe geriledim. Cihaza bağlı hale geldim. Dışarıya çıkamıyor, çocuklarımla ilgilenemiyordum. Eve bağlı yaşamak zorundaydım. Artık son günlerimde gittikçe daha kötüleştiğim için organ yetişmeyecek diye düşünüyordum. Çok şükür 1 ay içinde organ çıktı ve hem ciğerime hem çocuklarıma kavuştum. Evlatlarımla inşallah daha mutlu olacağım. Geçen bayram maalesef çocuklarımla değildim, hastanedeydim Yedikule'de yatıyordum. Ama bu sefer bayramı beraber geçireceğiz. Organ bağışı olmasaydı çocuklarıma kavuşmam imkansızdı. Bağış yapan aileye sonsuz teşekkür ediyorum. Çocuklarım 'Anne artık beraber gezebilecek miyiz?' diyorlar. Onlar da çok mutlu, ben de artık kendi başıma nefes alabiliyorum cihaz olmadan"

"AMBULANSA KORKUYLA BİNİLİR BİZ SEVİNÇLE BİNDİK"

Mesut Taş ise 10 yıllık evliliklerinin son 3 yılının kabus gibi geçtiğini kaydederek organın bulunduğu haberinin geldiği gece heyecandan ne yapacağını bilemediğini ve ambulansa büyük bir sevinçle bindiklerini söyledi. Taş, "Bir hafta evdeysek bir ay hastanedeydik. Umudumuzu kesmeye başlamıştık çünkü ülkemizde organ bağışı çok az. Biz ailece parka gitmeye bile hasret kalmıştık. Ameliyattan önce bir ay sonrasını dahi göremiyorduk. O gece saat 23.30 sıralarında hastaneden telefon geldi. O an elim ayağım birbirine dolanmaya başladı. Hemen ambulansı çağırdım eşimi hastaneye götürmek için. Genelde ambulansa korku, panik içinde binilir ama biz heyecanla ve sevinçle bindik. Buraya nasıl geldiğimizi hiç bilmiyorum. Nakilden sonra eve gittiğimizde büyük oğlum çok sevindi. 'Baba artık ailece her şeyi yapabiliriz değil mi?' dedi. Allah bağış yapan aileden ve buradaki ekipten razı olsun. Eğer organ çıkmasaydı şu an eşimi kaybetmiş olabilirdik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Dr. Ersin Çardak röp

-Cansu Taş röp

-Mesut Taş röp

-Cansu Taş'ın yeni akciğeri ile ilk nefes aldığı görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

====================

2 - AVCILAR'DA BABASININ HEDİYE ETTİĞİ MOTOSİKLETLE KAZA YAPAN 16 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİ ÖLDÜ

-Karne günü hediye motosikleti sonu oldu

Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA) AVCILAR'da, 16 yaşındaki Furkan Samet Göktürk, babasının hediye olarak aldığı motosikletle seyir halindeyken bariyerlere çarparak savruldu. Göktürk'e olay yerine gelen sağlık ekipleri dakikalarca kalp mesajı yaptı. Tüm müdahalelere rağmen Göktürk, olay yerinde hayatını kaybetti. Oğlunun kaza yaptığı yolda sorun olduğunu öne süren acılı baba Şahin Göktürk, "Bu kazadan önce yine aynı noktada bir otomobil bariyerlere çarparak iki kişi hayatını kaybetmiş. O yolun düzeltilmesini istiyorum, başka insanların, başka gençlerin canı yanmasın." dedi.

Kaza, 14 Haziran Cuma günü, saat 12.30 sıralarında, Tahtakale Mahallesi Melisa Sokak'ta meydana geldi. Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Furkan Samet Göktürk (16), okulun Ayyıldız robotik takımı mekanik kaptanı olarak ekibiyle birlikte katıldığı yarışmalardan derecelere girdi. Baba Şahin Göktürk, oğlu Furkan Samet'in başarısını tebrik etmek için yaklaşık 7 ay önce bir motosiklet hediye etti. İddiaya göre; 7 ay boyunca oturduğu siteden motosikletle hiç dışarı çıkamayan Furkan Samet, 14 Haziran Cuma günü karnesini aldıktan sonra eve geldi. Karne sevincini ailesiyle paylaşan Furkan Samet, babasının hediye olarak aldığı 34 HRT 442 plakalı motosikletle arkadaşlarının yanına gitmek için yola çıktı. Esenyurt istikametine doğru seyir halindeki genç sürücü, virajı döndüğü esnada bilinmeyen nedenle direksiyon hâkimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Furkan Samet'e ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kalbi duran Furkan Samet'e sağlık ekipleri dakikalarca kalp mesajı yaptı. Furkan Samet Göktürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

DOĞUM GÜNÜNE 3 GÜN KALA TOPRAĞA VERİLDİ

Doğum günü olan 17 Haziran'a 3 gün kala hayata veda eden Furkan Samet'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Avcılar'a getirildi. 15 Haziran Cumartesi günü Ispartakule Şehit Tahsin Gerekli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından memleketi Zonguldak'a götürülen Furkan Samet'in cenazesi, doğum gününe 1 gün kala Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu Köyü'nde toprağa verildi.

OKULUN ROBOTİK TAKIMIYLA ABD'DE YARIŞMAYI HEDEFLİYORDU

Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 7444 Ayyıldız Robotik Takımı Mekanik Kaptanı Furkan Samet, yaptığı projelerle ekip arkadaşlarıyla birlikte ABD'nin California Eyaletinde düzenlenen FIRST Robotics Competition Aerospace Valley Regional yarışmasında 40 takımın katıldığı yarışmada, finallere kalarak yarışmayı 6'ıncı tamamladı. Bu başarının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Furkan Samet ve takım arkadaşlarını bakanlıkta ağırladı. Robotik çalışmalarına devam eden Furkan Samet, gelecek yıl yine ABD'de yarışmalara katılmayı planlıyordu.

OKULDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Furkan Samet'in 10. sınıf öğrencisi olduğu Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayınladı. Yapılan paylaşımda, "Okulumuz 7444 Ayyıldız robotik takımı mekanik kaptanı arkadaşımız Furkan Samet Göktürk'ün vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, yakınlarına ve tüm FRC camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

"YOLUN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM, BAŞKA İNSANLARIN CANI YANMASIN"

Furkan Samet'in acılı babası Şahin Göktürk, "Başarılı bir öğrenciydi, okuduğu okul da çok güzel bir okul. Robotik çalışmalara başladılar. Mekanik takımın kaptanıydı ve uluslararası yarışmalara katılıyorlardı. 6 ülke ve 56 okulun katıldığı bir yarışmada 6. olup inovasyon ödülü kazandılar. Takım arkadaşları onu Amerika'da temsil etti. Bu sene kendisi de Amerika'ya gitmeyi hedefliyordu. Vize pasaport başvuruları yapıyorduk, hazırlık aşamasındaydık, nasip olmadı. Kaza günü; karne aldığı gündü. Neşeliydi, gayet mutluydu. Eve gelmiş, üstünü değiştirmiş, anahtarları alıp çıkmış. Motosikleti 2023 yılının 10. ayında aldık. Kullandırtmıyorduk, ehliyet başvurusunda bulunmak için doğum gününü bekliyorduk. Ayın 17'si doğum günüydü. Doğum gününde ehliyet sınavlarına başvuracaktı, olmadı. Normal şartlarda hiçbir yere çıkmıyordu. Motosiklet ile sadece site içerisinde sürmesine izin veriyorduk. Almış gitmiş, ondan sonra da haberi geldi, çok üzüldük. Oğlumun kaza yaptığı yolda bir sorun var. Bu kazadan önce yine aynı noktada bir otomobil bariyerlere çarparak iki kişi hayatını kaybetmiş. O yolun düzeltilmesini istiyorum, başka insanların başka gençlerin canı yanmasın." ifadelerine yer verdi.

"O YOLDA CİDDİ BİR MÜHENDİSLİK HATASI VAR"

Kazanın olduğu çevrede oturan Göktürk ailesinin komşusu Ergül Balcı, "20 gün içinde iki üzücü haber aldık. Aynı noktada iki kaza gerçekleşti. Ne yazık ki 3 tane gencimizi kaybettik. Görülen o ki o yolda; Ispartakule ile Bahçeşehir'i bağlayan tek ana arter. O yolda ciddi bir mühendislik hatası var. Aynı yolda, aynı noktada bu kadar sık kaza olması bunu gösteriyor. İlgililerin o işe bir el atması lazım başka canlar kaybetmemek adına." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Cep Telefonu Kamerası:

- Kaza sonra ilk görüntüler

- Sağlık ekiplerinin müdahalesi ve kalp masajı

- Çevreden görüntüler

- Furkan Samet'in robotik çalışmaları

- Furkan Samet'in fotoğrafı

Aktüel:

- Baba röportaj

- Komşu röportaj

- Kazanın yaşandığı yerden görüntüler

-Daha önce iki kişinin hayatını kaybettiği kazadan görüntü ve fotoğraflar

====================

3- BEYLİKDÜZÜ'NDE KORSAN TAKSİ İLE POLİS ARACI ÇARPIŞTI; 3'Ü POLİS 2'Sİ ÇOCUK 6 YARALI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) -BEYLİKDÜZÜ'nde, cadde üzerinde ilerleyen polis aracı ile kırmızı ışıkta geçen korsan taksi kavşakta çarpıştı. Kazada, 3'ü polis, 2'si çocuk toplam 6 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, korsan takside kullanılan otomobil trafikten 60 gün men edildi. Gözaltına alınan sürücüye 64 bin lira 466 lira, yolcuya ise 2 bin 143 lira idari para cezası kesildi. Sürücü, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaza anı ise bir motosikletlinin kask kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde seyir halindeki 34 A 73605 plakalı Beylikdüzü Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli polis memuru O.B.B. idaresindeki trafik polisi aracı, kırmızı ışık ihlali yapan Kazım D.'nin (55) kullandığı 55 KM 240 plakalı otomobille çarpıştı. Kaza sonrası polis aracında bulunan polis memurları O.B.B., S.A. ve kadın polis memuru M.S.Y ile korsan taksideki Hilal G.(33) ve çocukları S.G.K.(6) ve A.K.K. (8) yaralandı. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KORSAN TAKSİCİ VE YOLCUYA PARA CEZASI

Kazanın ardından ekiplerin yaralanan Hilal G.'nin, internet üzerinden ulaştığı Kazım D. ile 400 lira karşılığında yolculuk için anlaştığı öğrenildi. 55 KM 240 plakalı korsan takside kullanılan otomobil 60 gün süre ile trafikten men edildi. Korsan taşımacılıktan dolayı ikinci kez yakalandığı öğrenilen Kazım D.'ye 'korsan taşımacılık' suçundan 64 Bin 466 lira, Hilal G.'ye ise 'korsan taşımacılıkla yolculuk' suçundan 2 bin 143 lira idari para cezası uygulandı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından Kazım D., "Birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan adliyeye sevk edildi. Kaza anı ise bir motosikletlinin kask kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza anı kask kamerası görüntüsü

-Kadın yolcu hastane görüntüsü

-Korsan taksi sürücüsünün adliyeye sevki

====================

4 - ARNAVUTKÖY'DE MİNİBÜS DONDURMA DÜKKANINA DALDI; KAZA ANI KAMERADA

Taylan ERGÜN/İSTANBUL, (DHA) - ARNAVUTKÖY'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, dondurma dükkanına girdi. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralanırken kaza anı, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, dün akşam saatlerinde, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cenk Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, yoldan çıkarak önce dondurma dolabına çarptı daha sonra dondurma dükkanına girdi. Çarpmanın etkisiyle dükkanda bulunan bir kişinin üzerine raf devrildi. Dükkandaki kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırdı. Sürücü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza anı, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Güvenlik Kamerası

-Aracın hareket etmesi

-Kaldırımda oturanları teğet geçmesi

-Aracın dükkana girmesi

-Olay yerinden fotoğraflar

====================

5- BÜYÜKÇEKMECE VE MENEKŞE PLAJI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Oğuzhan CİN- Baran AKKAYA / İSTABUL, (DHA)- KURBAN Bayramı'nın 3'üncü gününde güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, Büyükçekmece ve Menekşe plajına akın etti.

Küçükçekmece'de, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde tatil için şehir dışına çıkamayan vatandaşlar sahillere akın etti. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar Büyükçemece ve Menekşe Plajı'na gelerek, aileleri ile piknik yapıp denize girdi. Büyük bir yoğunluğun oluştuğu plajda, neredeyse adım atacak yer kalmadı.

"İSTANBUL'DA SOKAKLAR BOŞALDI AMA PLAJLAR DOLU"

Menekşe Sahili'nde vakit geçiren Turgay Abdullah, "Bayramı böyle değerlendirmek istedik, sahile geldik. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz. Deniz çok güzel, serinliyoruz" dedi.

Sahile gelen Ferdi Babaoğlu, "Yakın olduğu ve ekonomik durumlar nedeniyle insanlar burayı tercih ediyor. İnsanlar uzak yerlere gidemediği içim kalabalık oluşuyor. Pek temiz ve sağlıklı olmasa da milletin genellikle tercihi burası oluyor" diye konuştu. Emekli Adil Yılmaz ise, "Emekli olduğumuz için her tarafa gidemiyoruz. O yüzden burası bizim için iyi. Çok kalabalık. İstanbul sokakları boşaldı ama plajları dolu" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

(Menekşe plajı)

-Sahilde eğlenen vatandaşlardan görüntüler

-Denizde yüzen vatandaşlar

-Oluşan kalabalık

-Genel ve detaylar

-Turgay Abdullah röp

-Ferdi Babaoğlu röp

-Adil Yılmaz röp

-Büyükçekmece plajından detay

====================

6- KURBAN PAZARLARINDA SATICILAR TOPLANMAYA BAŞLADI

Faruk SAVAŞ- Fırat ALKIZ / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Bahçelievler'deki kurban pazarında Bayramın 3'üncü gününde bir yandan son kurbanlıklar satılırken bir yandan da satıcılar toplanmaya başladı. Kurbanlıkların büyük çoğunluğunun satıldığı pazarda bugün akşam saatlerine kadar satış ve kesim işlemleri devam edecek.

Bayramın 3'üncü gününde kurban pazarlarında hayvan satışı ve kesim işlemi devam ediyor. Bahçelievler Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda bir yandan son kurbanlıklar satın alınıp kesilirken, bir yandan da hayvanlarının tamamını satanlar toplanmaya başladı. Pazardaki satıcıların bazıları hayvanlarının büyük kısmını sattığını belirtirken, kurban pazarında fiyat araştırması yapan alıcılar ise son günlerde yapılan olası indirimlere umut bağladı. Binlerce hayvanın satıldığı alanda henüz hayvanlarının tamamını satamayanlar müşterilerini bekliyor.

"ÇOK ŞÜKÜR BİTİRDİK, GERİ GÖTÜRMEDİK"

Ağrı'dan kurban satmak için buraya gelen Vatan Yıldız, "100 adet hayvan getirdim, hayırlısıyla 100'ünü de bitirdik. 99 hayvanımızı götürüp kestirdik şu an 1 tane kaldı onu bekliyoruz. Onu da birazdan götürüp kesecekler. Bu sene hayvanlarımız bitti çok şükür. Bu sonlarda fiyat biraz düştü ama sağlık olsun. Bu sene fiyatlarda 200 binlik hayvanlar 120 bine 130 bine düştü 150 bine düştü ama bitti. Çok şükür bitirdik, geri götürmedik. Geri götürmek daha kötü. Zarar kar sıkıntı değil, bitirmek yine iyi" dedi.

"BU SENE BİRAZ DAHA BEREKETLİ GEÇTİ KURBAN BAYRAMI"

Küçükbaş kurbanlık satıcısı Hasan Erbaş da "Biz Malatya'dan 210 tane kurban getirdik, koç getirdik. Bizim için iyi geçti, kurbanların hemen hemen hepsini sattık. Birkaç tane kaldı. Burada üçüncü ve ikinci gün biraz daha yoğun geçti. Birinci gün sattığımız malı ikinci gün ve üçüncü gün daha pahalı sattık. Bu sene bizim için biraz daha bereketli geçti Kurban Bayramı" diye konuştu.

"HAYVANLARIN YÜZDE 90'I SATILDI VE KESİLDİ"

Bahçelievler Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı'ndaki çalışmaları değerlendiren veteriner hekim Muhammet Altıntaş ise, "Bugün yoğunluğumuz yüzde 10'a kadar düştü. Gördüğünüz gibi çadırlarımız toplanıyor. Yani hayvanların yüzde 90'ı satıldı ve kesildi. Yüzde 10'unu da bayramın üçüncü günü bitirmeye çalışıyoruz. Arkamda küçükbaş hayvan kesimhanemiz var. Orada bayramın ilk günü bin 300'e yakın hayvan kesildi. İkinci günü de bin 100'e yakın hayvan kesildi. Bugün de tam sayı veremiyorum ama tahminen o kalan yüzde 10'unu bitireceğiz. Bayramı böyle sonlandıracağız diye tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kurban pazarından küçükbaş ve büyükbaş hayvan görüntüleri

-Pazardaki insanlardan görüntüler

-Kesim alanından görüntüler

-Çadırlarını toplayan kurban satıcılarından görüntüler

-Kurbanlık satıcısı Vatan Yıldız röportaj

-Kurbanlık satıcısı Hasan Erbaş röportaj

-Veteriner hekim Muhammet Altıntaş röportaj

-Genel ve diğer detay görüntüler

====================

7- AVCILAR'DA PET SHOPTA YANGIN

Oğuzhan CİN - İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL,(DHA) AVCILAR'da, iki katlı pet shopta yangın çıktı. İçerisinde hayvanların bulunmadığı pet shoptaki yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, 08.30 sıralarında Tahtakale Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi'nde üzerinde bulunan sitedeki pet shopta çıktı. İddiaya göre; bayram nedeniyle kapalı olan iki katlı pet shopta, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, müdahale ederek yangını söndürdü. İçerisinde hayvanların bulunmadığı iş yeri, yangının ardından kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Cep telefonu götüntüleri)

-İş yerinden yangın götüntüleri

(Aktüel)

-Yanan iş yerinden görüntüler

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Genel ve detaylar

====================

8- AVCILAR'DA PARKTA SOPALI KAVGA

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da piknik yapmak için geldikleri parkta iki aile arasında sopalı kavga çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ambarlı Mahallesi'ndeki Şehit Üsteğmen Mustafa Burcu Parkı'nda piknik yapan iki aile arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede sopalı kavgaya dönüştü. Taraflardan biri eline aldığı sopayla karşı taraftaki kişilere saldırmaya çalıştı. Park içerisinde kısa süreli kovalamaca yaşanırken çevredekilerin müdahalesiyle kavga son buldu. Yaşanan o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

--------------------

(Cep telefonu)

-Kavgadan görüntü

-Sopa ile saldırı görüntüleri

-Saldırıya uğrayanlar biri şişe kırarken

====================

9- EYÜPSULTAN'DA KURBAN KESİM ALANINDAKİ SAMANLAR YANDI

Özgür EREN/ İSTANBUL,(DHA)-EYÜPSULTAN'da, kurban kesim alanında bulunan samanlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangından hayvanlar zarar görmezken kurbanlıkların bulunduğu çadırın bir kısmı yandı.

Yangın, Kemerburgaz Eski Kemerburgaz Yolu Caddesi üzerinde bulunan kurban kesim alanında saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Kesim alanında bulunan saman yığını, henüz bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Dumanların çıktığını görenler, durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. Yangın, bir süre sonra samanların yan tarafından kurbanlıkların bulunduğu çadıra sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sirayeti önleyerek yanan samanları söndürdü. Yangında hayvanlar zarar görmezken kurban kesim alanında kısa süreli panik yaşandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yanan samanlardan detay görüntü

-Hayvan çadırının bir kısmının yanması

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

-Kurban kesim alanından görüntü

-İtfaiye araçlarından görüntü

-İtfaiyenin samanlara müdahalesi

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber