Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

1- LÜBNAN'DA TÜM YOLCULARIN UÇAKTA TELSİZ VE ÇAĞRI CİHAZI TAŞIMASI YASAKLANDI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-İSRAİL'in Lübnan'da Hizbullah tarafından iletişim için kullanılan çağrı cihazlarını patlatmasının ardından Lübnan Sivil Havacılık Otoritesi aldığı kararla yolcuların uçakta ve bagajlarında çağrı cihazı taşımasını yasakladı.

Lübnan'dan uçuş yapan tüm yerli ve yabancı havayollarına Lübnan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından gönderilen yazıda, ikinci bir duyuruya kadar Beyrut Rafic Hariri Havalimanı'ndan uçan tüm yolcuların uçakta çağrı cihazı ve telsiz taşıması yasaklandı. Yasağın, yolcuların sadece üzerinde değil, yanlarında bulunan bagajlarda da geçerli olduğu belirtildi.

============================

2- 120 BİN TL'LİK TELEFON İÇİN, GECEDEN KUYRUĞA GİRDİLER

Mert ORDU-Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,(DHA)-ÜNLÜ cep telefonu markasının yeni modeli, Üsküdar ve Kadıköy'de bulunan mağazalarda satışa sunuldu. Telefona sahip olmak isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinde mağaza önünde sıraya girerek uzun kuyruklar oluştururken, son çıkan modelin fiyatı çeşitli özelliklerine göre 65 bin TL'den başlayıp, 120 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Ünlü bir cep telefonu markasının merakla beklenen yeni modeli, Üsküdar'da bulunan bir alışveriş merkezinde ve Kadıköy'deki mağazasında, saat 07.00'da satışa sunuldu. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelerek, akşam saatlerinden itibaren mağaza önünde sıraya girmeye başlayan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Telefonun güncel fiyatı ise 65 bin TL'den başlayarak, 120 bin TL'ye kadar çıkıyor.

'HER SENE AYNI BU SIRAYI YAŞIYORUZ'

Yeni çıkan modele bir an önce sahip olmak istediğini belirten Ali Zaman, "16 Pro Max çıktı, bugün 20 Eylül onu almaya geldik. 179'uncu sıradayım, yapay zeka özelliğiyle tanışmaya geldik. Her sene 20 Eylül, 23 Eylül, 24 Eylül' de aynı bu sırayı yaşıyoruz. Ben Zeytinburnu'nda oturuyorum, Zeytinburnu'ndan buraya gece saat 23.30'dan beri sıradayım burada." diye konuştu. (DHA)

Görüntü dökümü

-----------------

-Kadıköy'deki mağaza önünde sıraya girenler

-Ali Zaman röp.

-Üsküdar'daki avm önündeki sıra

-Genel ve detaylar

===============================

3- BAKAN KACIR: TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNİ BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Leyla YILDIZ - Emir Efe BENLIOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)- SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, "Milli teknoloji hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin teknoloji üretme, geliştirme, inovasyon odaklı kalkınmamızı önceleyecek uygulama ve düzenlemeleri devreye alıyoruz. Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Maslak'ta bulunan The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törene, Kacır'ın yanı sıra, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve DTech Cloud Kurucusu Murat Oktay, The Hood TEKMER CEO'su Hasan Karadeniz, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Girişimcilik ekosisteminin kalbi olan Maslak'ta açılan ve Demirören Grubu'nun da yer aldığı The Hood TEKMER'in açılışında Bakan Kacır, "Yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik ve yazılım dikeylerinde İstanbul'da yenilikçi girişimlerin yeşermesi ve büyümesi için adres olacak MEF TEKMER'i girişimcilik ekosistemimize kazandırdık. Ve şimdi İstanbul'da ticari hayatın kalbinde Maslak'ta girişimcileri müşteriyle buluşturan ve başarı yolculuklarında ihtiyaçlarını adresleyen hizmetler sunan The Hood TEKMER'in açılışını gerçekleştiriyoruz. İş dünyası, değişen beklentilere uyum sağlamak ve rekabet avantajı elde etmek için; yenilikçi girişimlere daha fazla yatırım yapıyor. Milli teknoloji hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin teknoloji üretme, geliştirme, inovasyon odaklı kalkınmayı önceliklendiren yaklaşımlarla geleceğe yürüme yolculuğunda TEKMER'leri ve girişimcilik merkezlerini çok önemsiyor ve bu merkezlerin gelişimine ilişkin düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Ar-Ge teşviklerimizle, teknopark uygulamalarımızla, TÜBİTAK desteklerimizle, KOSGEB programlarımız ve girişim sermayesi fonlarıyla Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

'22 YILDA TEKNOPARKLARIMIZIN SAYISINI 104'E ÇIKARDIK'

Kacır, "Akademi ile sanayi arasında köprü vazifesi görerek; bilginin ticarileşmesini ve yenilikçi fikirlerin, ürün ve hizmetlere dönüşmesini sağlayan teknoparklarımızın sayısını 22 yılda 2'den 104'e çıkardık. Teknoparklarımızda Ar-Ge ve inovasyon yapan girişimlerin sayısı 22 yıl önce sadece 56'ydı. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında yükselen teknoparklarda 10 bin 800'den fazla teknoloji girişimimiz bulunuyor. Ülkemizde tohum öncesi aşamadaki teknoloji girişimlerinin en büyük destekçisi, BİGG (Girişimcilik Destek Programı) programıyla bugüne 2 bin 379 teknoloji girişiminin kurulmasını sağladık. KOSGEB eliyle, sadece son 3 yılda fikirlerini hayata geçiren girişimcilerimize 7 milyar 600 milyon lira kaynak ayırdık. 2018'den bugüne paydaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz TEKNOFEST'lerle milyonlarca gencimizi teknoloji geliştirme yolculuğuna kazandırdık. Kurduğumuz ve parçası olduğumuz finansman mekanizmalarıyla girişim sermayelerine son dönemde 7,3 milyar lira kaynak ayırdık. 67 milyar liralık finansmanı harekete geçirdik" şeklinde konuştu.

'YERLİ VE MİLLİ GARAJ MODELİMİZ BAŞARIYA ULAŞMIŞTIR'

Milli ve Yerli Garaj Modeli'nin başarıya ulaştığını belirten Kacır, "Finansman ve destek mekanizmalarıyla buluşturdukça, farklı ölçekteki girişimlerin ihtiyaçlarını adresleyen yeni mekanizmalar oluşturdukça 2030 yılında 100 bin teknoloji girişimi ve 100 Turcorn hedefine adım adım yaklaşmayı sürdüreceğiz. Bugüne kadar girişimcilik ekosistemimizden çıkan 7 Turcon'un 6'sının bakanlık olarak girişimcilik ekosistemimize sağladığımız desteklerden yararlanarak başarıya ulaşması, yürüttüğümüz çalışmaların etkinliğinin açık bir göstergesi diye düşünüyorum. Türkiye yerli ve milli garaj modelini başarıya ulaştırmıştır" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Bakan Kacır'ın konuşması

-Açılış kurdele kesimi

-Genel ve detay görüntüler

===========================

4- BAKAN KACIR: 2002 YILINDAN İTİBAREN BÜYÜK ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)-SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Altın Konteyner İhracat Ödülleri' törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, "Türkiye, 22 yıl öncesine kadar endüstri devrimlerini kaçıran, ağır sanayi hamlelerini gerçekleştiremeyen, küresel değer zincirlerinden payını alamayan bir ülke konumundaydı. Ancak 2002 yılından itibaren sağlanan siyasi istikrarla, hemen her alanda olduğu gibi sanayide ve üretimde de güçlü bir iradeyle büyük atılımlar gerçekleştirdik" dedi.

Genç MÜSİAD tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Altın Konteyner İhracat Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan törene, Sanayi Ve teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve çok sayıda iş insanı katıldı. Törende konuşan Kacır, "MÜSİAD ülkemizin 22 yıldır elde ettiği kazanımlara, büyümesine bölgesinde ve dünyada söz sahibi konuma gelmesine en yakından şahitlik etmiştir. Aynı zamanda sizler, bu yolda ödediğimiz bedellerin, önümüze konulan engellerin de en önemli tanıklarısınız. Hamdolsun hep birlikte elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk ve ülkemizi tasavvur ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye olma hedefine hep birlikte yaklaştırdık. Yılmadan, pes etmeden hedeflerimizden bir an bile geri adım atmadan kutlu davamızın neferleri ile birlikte 22 yıla asırlık kazanımlar sığdırdık. 2002'ye kadar süregelen tarihin ağır işleyişini hızlandırarak sanayi ve üretim odaklı kalkınma hamlesini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Türkiye 22 yıl öncesine kadar endüstri devrimlerini kaçıran, ağır sanayi hamlelerini gerçekleştiremeyen, küresel değer zincirlerinden payını alamayan, üretimi ve ihracatı ıskalayan insan kaynağını değerlendirmeyen bir ülke konumundaydı. A l ncak 2002 yılından itibaren sağlanan siyasi istikrarla, hemen her alanda olduğu gibi sanayide ve üretimde de güçlü bir iradeyle büyük atılımlar gerçekleştirdik" diye konuştu.

'YILLIK İHRACATIMIZI 36 MİLYAR DOLARDAN 262 MİLYAR DOLARA YÜKSELTTİK'

Bakan Kacır, "Sanayide çalışan sayımız; 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseldi. Sayıları 191'den 362'ye çıkan Organize Sanayi bölgelerimiz ve kurduğumuz 45 endüstri bölgemiz Türkiye'nin üretim üstleri haline geldi. Otomotivden kimyaya, makineden çeliğe, beyaz eşyadan savunma ve havacılığa, tekstilden mobilyaya; sanayimizin tüm sektörlerinin öncülüğünde yıllık ihracatımızı 36 milyar dolardan 262 milyar dolara yükselttik" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

Kur'an-ı kerim Tilaveti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuşması

Genel ve detay görüntüler

==========================

5- PD-30 İSİMLİ YÜZER HAVUZ BOĞAZ GEÇİŞİNİ TAMAMLADI

Yılmaz OKUR- Ali AKSOYER- Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)- KIYI Emniyeti römorkörleri tarafından dün Sarıyer açıklarına çekilen PD 30 isimli yüzer havuz, işlemlerinin ardından İstanbul Boğazı'ndan tekrar geçirilerek Haydarpaşa Limanı'na demirletildi. Geçişin tamamlanmasıyla askıya alınan gemi trafiği yeniden açıldı.

Haydarpaşa Limanı'ndan römorkörler tarafından İstanbul Boğazı'ndan geçirilerek Karadeniz'de uluslararası sulara çıkarılan Rus bandıralı PD 30 yüzer havuz, işlemlerinin ardından tekrar Haydarpaşa Limanına çekildi. Geçiş sırasında İstanbul Boğaz trafiği çift yönlü askıya alındı. 12.50'de Sarıyer açıklarından İstanbul Boğazı'na giriş yapan yüzer havuz 3 saat süren boğaz geçişini tamamladı. Kıyı emniyeti römorkörleri ve kılavuz kaptanlar yardımıyla boğazı geçen yüzer havuz tekrar Haydarpaşa Limanı'na demirletilirken askıya alınan gemi trafiği yeniden açıldı.

Görüntü Dökümü:

-------

(Drone ve karadan aktüel)

-Boğaz'dan geçiş yapan PD 30 isimli yüzer havuz

============================

6- DÜNYANIN İLK EKMEĞİ, THY'NİN NEW YORK UÇUŞUNDA İKRAM EDİLECEK

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-TÜRK Hava Yolları (THY), Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan, dünyanın ilk ekmeği olarak nitelendirilen ekmeği, 22 Eylül'de yapılacak olan New York seferinde yolculara ikram edecek.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Medeniyetin beşiği olarak bilinen Taş Tepeler ve özelde de Göbeklitepe'de günümüzden 12 bin yıl önce tarımsal devrimin yaşandığını biliyoruz. Bu devrimde en önemli yer ise şüphesiz ekmeğe ait. Evcilleştirilen buğday ve elde edilen ekmek günlük yaşamda ve toplumsal ritüellerde büyük rol oynamış, bu bölgede yerleşimin, tarımsal üretim tekniklerinin, öğütme ve pişirme yöntemlerinin gelişmesini sağlamış. Gastronomik anlamda da büyük bir sıçrama olan buğday ve ekmeğin tüm inançlarda ve dinlerde ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Ülkemizin en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri olan bu bölgeden elde edilen, buğdaydan elde edilen ilk ekmeği yolcularımızla buluşturacak, Anadolu'nun köklü tarihini ve zenginliklerini dünyanın dört bir yanında tanıtacağız. İlk olarak 22 Eylül'de New York uçuşumuzda yolcularımızın beğenisine sunacağımız bu ekmek, üstün hizmet ve ikram kalitemizin bir örneği olmasının yanı sıra kültürel zenginliklerimizi tanıtma noktasındaki kararlılığımızı da ortaya koyuyorö ifadelerini kullandı.

================================

7-MALTEPE'DE, DOBERMAN CİNSİ KÖPEĞİN GENCE SALDIRDIĞI ANLAR KAMERADA

Muharrem ÇAM-Mert ORDU/İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE'de sahibi tarafından tasmasız gezdirilen doberman cinsi köpek, bir kişiye saldırdı. Genci ayağından ısıran köpeğe çevredekiler kürek ile vurarak müdahale ederken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, akşam saatlerinde Küçükyalı Mahallesi'nde yaşandı. Sahibi tarafından tasmasız olarak gezdirildiği belirtilen doberman cinsi köpek, bir kişiye saldırdı. Talihsiz kişiyi ayağından ısıran köpek, bir süre saldırmaya devam etti. Bu sırada, çevredeki vatandaşlar bir yandan saldırgan köpeği kuyruğundan çekerken, diğer yandan ise kürek ile vurarak müdahale etti. Saldırıya uğrayan kişi acı içerisinde "Ayağım koptu" diye bağırarak yardım isterken, çevredekilerin müdahalesi sonucu güçlükle kurtarıldı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Köpeğin gence saldırdığı anlar çevrede bulunan bir kişinin cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde, köpeğin genci ayağından ısırdığı anlar yer alırken, olay yerinde aynı cinsten ikinci bir köpeğin de gezdiği görülüyor.

Görüntü dökümü

---------------------

-Köpeğin gence saldırdığı anlar

-Çevredekilerin müdahalesi

-Gencin "Ayağım koptu" diye bağırması

================================

8- GAZİOSMANPAŞA'DA ZİNCİR MARKETİN DEPOSU YANDI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)-GAZİOSMANPAŞA'da bulunan bir zincir marketin deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Market çalışanları ve mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken, ekiplerin yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaları sürüyor.

Yangın, saat 15.40 sıralarında Şemsipaşa Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi'nde bulunan bir zincir marketin deposunda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle 3 katlı binanın zemin katında bulunan zincir marketin deposundan bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden çalışanlar ve mahalle sakinleri itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken depoda maddi hasar meydana geldi. Ekiplerin yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

(Cep telefonu)

-Depodan dumanların yükselmesi

Alevlerin yükselmesi

(Aktüel)

-Olay yerine gelen ekipler

-Ekiplerin soğutma çalışması

-Genel ve detay görüntüler

===============================

9-KARTAL'DA KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN OTOMOBİL 2 ARACA ÇARPTI

Mustafa Mert KARACA-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)-KARTAL'da kırmızı ışıkta geçen otomobil, 2 araca çarptı. Kazaya neden olan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. 3 kişinin yaralandığı kaza anı bir otomobilin araç kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 00.15 sıralarında Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 AAZ 564 plakalı otomobil Şehit Tamer Kılıç Sokak üzerinden Turgut Özal Bulvarı'na bağlanacağı sırada, kırmızı ışıkta geçen 41 TC 882 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobiller, refüje çıkarak yolun karşısında ışıkta bekleyen 28 YA 768 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazanın ardından, kırmızı ışıkta geçen otomobilin sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri trafiği durdurup güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KAZA ANI KAMERADA

3 kişinin yaralandığı kaza anı araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yeşil ışığın yanmasının ardından 34 AAZ 564 plakalı otomobilin yola çıktığı, o esnada kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayan 41 TC 882 plakalı otomobilin çarptığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca kaza yapan araçların refüje çıkıp yolun karşısında bekleyen hafif ticari araca çarptığı görülüyor.

Görüntü dökümü:

------

(Araç kamerası)

-Kaza anı

-Araçların çarpışması

AKTÜEL

-Kaza sonrası görüntüler

-Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri

-Araçların kaldırılması

Genel ve diğer detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber