Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- ESENLER'DE 6 KATLI BİNA OLUŞAN ÇATLAKLAR NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- Esenler'de yapımı devam eden bir inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı binada önceden oluşan çatlaklar daha da artınca apartman sakinleri durumu polis ve belediye ekiplerine haber verdi. Adrese gelen zabıta ekipleri binada oturanları tahliye ederek otele yerleştirdi.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 1120 Sokak'ta yapımı devam eden inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı bir binada daha önceden oluşan çatlaklar daha da artınca bina sakinleri durumu belediye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Esenler Belediyesi'ne ait zabıta ekiplerinin binada yaptığı inceleme sonrası herhangi bir olumsuzluğa karşı apartmanda oturanlar tahliye edildi. Binadan tahliye edilenler belediye ekiplerinin belirlediği otellere yerleştirilmek üzere araçlarla götürüldü. Gece boyu zabıta ekipleri bina ve çevresinde önlem aldı. Gündüz saatlerinde binadaki çatlakların detaylı şekilde inceleneceği öğrenildi.

"ÇATLAKLAR ARTINCA TEDİRGİN OLDUK"

Tahliye edilen binada oturan Velit Acar, "Evet binayı tahliye ediyorlar. Yan tarafta bir inşaat çalışması oldu. Kazı yapılınca bizim balkonda çatlaklar oluştu, biz de belediyeye haber verdik. Geldiler yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Bizi otele yerleştiriyorlar. Daha önce çok eskiden de çatlaklar vardı. Bodrum kattaki çatlaklar biraz daha artınca tedirgin olduk. Üst katlardakiler de eski ama biraz daha artmış" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Cep telefonu

-Binanın içerisindeki çatlaklardan görüntü

Aktüel

- Olayın meydana geldiği bina

- Yapımı devam eden inşaatın görüntüsü

- Bina sakinlerinin tahliye edilmesi

- Zabıta ekiplerinin çalışması

- Polisin önlemi

- Bina sakini Velit Acar ile röp

- Genel ve detaylar

======

2-HALİÇ KÖPRÜSÜ MECİDİYEKÖY İSTİKAMETİ TRAFİĞE KAPATILDI

Ozan URAL-Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak asfalt yenileme çalışması nedeniyle Haliç orta köprünün Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından D-100 Karayolu Haliç Köprüsü'nde asfalt yenileme çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında saat 23.00 itibarıyla metrobüs yolunun da bulunduğu orta köprü Mecidiyeköy istikametinde trafiğe kapatıldı. Sürücüler, D-100 Karayolu'na yerleştirilen trafik işaret levhaları ve ışıklı dubalarla Haliç Köprüsü yan yola yönlendirildi. Çalışmanın 8 Temmuz saat 05.00'e kadar tamamlanması planlanıyor. Çalışmadan Haliç Köprüsü Topkapı istikametinin etkilenmeyeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-Trafiğin kapatılması için kullanılan işaret levhaları

-Haliç Köprüsü'nün yan yoldan sağlanan trafik akışı

-Çalışmalara katılan iş makinaları

-Genel ve detaylar

==========

3-KARTAL'DA HAFİF TİCARİ ARAÇ AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI: 3 YARALI

Ozan URAL-Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)- Kartal'da sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç önce bariyerlere ardından yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Kazada araçta bulunan 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında Kordonboyu Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sahilyolunda seyir halinde olan Hasan K.'nin kullandığı 28 TE 208 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bariyerlere ardından yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Kazada araç içerisinde bulunan 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralılar daha sonra ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza sonrası kullanılamaz hale gelen hafif ticari araç çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Yaralıların ambulansa alınması

-Kaza yapan araç

-Polis ve itfaiye ekiplerinin görüntüsü

-Genel ve detaylar

==========

4-İSTANBUL'DA HELİKOPTER DESTEKLİ 'HUZUR İSTANBUL' DENETİMİ

Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimi yapıldı. Denetimde araçlar aranırken sürücü ve yolculara GBT yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde 'Huzur İstanbul' denetimi yapıldı. 20.00'da başlayan denetime Asayiş Şube Müdürlüğü personelinin yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık, Narkotik Suçlarla Mücadele, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat Polisleri katıldı. Beyoğlu'nda yapılan denetimlerde şüpheli araçlar durdurularak tek tek arandı. Araçta bulunan sürücü yolculara yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılırken narkotik köpeği de araçlarda arama yaptı.

Görüntü dökümü:

Denetimden görüntüler

Durdurulan araçlar ve üst araması

Helikopter desteği

Narkotik köpeğinin arama yapması

Genel ve diğer detaylar

==========

5-İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU BOSTANCI'DA YAŞAM VADİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bostancı'da yapımı tamamlanan Ediz Hun Kaktüs Evi ve Çamaşırderesi Yaşam Vadisi 1'inci etap ile Kadıköy-Bostancı Metro İstasyonu çevre düzenlemesinin açılışını yaptı. Açılışa ünlü sanatçı Ediz Hun ve eşi Berna Hun'da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy-Bostancı Metro İstasyonu çevre düzenlemesi, Ediz Hun Kaktüs Evi ve Çamaşırderesi Yaşam Vadisi 1'inci etabının açılışını yaptı. Açılışa kaktüs evine adı verilen oyuncu Ediz Hun ve eşi Berna Hun, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan İmamoğlu, "Yaşam kalitesini yüksek haline getirmek ve vatandaşımızı yüksek konforla böylesi güzel alanlarla, yeşil alanlarla buluşturmak için 2019 yılında ne söylediysek aslında bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Bu kadim, güzel kenti ranta, betona teslim etmeyeceğiz. Bu şehre milyonlarca metre kare yeşil alanı hep birlikte kazandıracağız demiştik. Hala aynı sözümüzü yerine getirmek için yola devam ediyoruz. Çevreyi koruyan alt yapıları yapacağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarını en etkin şekilde kullanacağız. Şehrimizin sürdürülebilir dayanıklı bir kent haline gelmesi için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

"5 YILDA 13 MİLYON 125 BİN METREKARE YEŞİL ALAN"

İmamoğlu, "Sadece 5 yılda 13 milyon 125 bin metre kare yeni aktif pırıl pırıl yeşil alanı sizlerin hizmetine kavuşturduk. Bu çok değerli bir sonuçtur. Bu süreçte 5 tane kent ormanını, aynı zamanda yine 15 tane yaşam vadisi sürecini başlattık ki bu sayıyı 21'e çıkartacağız. İstanbul'da çok değerli yaşam vadilerini hayatımızın en önemli yaşam alanları haline getireceğiz. Yaşam vadisi fikrimizin tohumları 10 yıl önce göreve başladığım bu günlerde, bu aylarda Beylikdüzü'nde başlamıştı. Orada şuanda 1.5 milyon metre kare yaşam vadisi muazzam bir alana dönüştü. Bunun benzerini İstanbul'un bütün dere yataklarında, özellikle kuzeyden güneye insanlarımızın kent içinde hem bir ulaşım alanına hem bir yaşam alanına dönüşen olağanüstü güzelliklerle dolu tasarım alanlarına dönüştürdük. Tam da şuanda bulunduğumuz bu bölge aslında devamında Çamaşırcıdere diye tarif ettiğimiz yaşam vadimiz de hem Kadıköy sınırları, hem Maltepe sınırları, hem Ataşehir sınırını içine alan ve yukarıya doğru devam eden bu vadide yaşam alanına yeşil alana dönüştürmenin başlangıcındayız. Biz burada 110 bin metre karelik Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi'nin bir nevi ikinci etabını açmanın keyfini yaşıyoruz" diye konuştu. Alanda yapılan kaktüs evine adı verilen ünlü oyuncu Ediz Hun, adının alana verilmesinden dolayı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-Programdan detaylar

-Ekrem İmamoğlu konuşma

-Ediz Hun detayları

-İmamoğlu'nun Ediz Hun'un elini öpmesi

-Genel ve detaylar

=======

6-THY'DEN OPERASYONEL SORUNLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-TÜRK Hava Yolları(THY) filosunda yer alan Airbus A320/321 NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunlar nedeniyle oluşan zararın tazmin edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan bildirimde, "Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından alınan karara istinaden, ortaklığımız filosunda yer alan PW1100G-JM tipi motora sahip A320/321NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunların etkisini azaltmak amacıyla, Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki satın alma ve bakım anlaşmalarının revize edilerek ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır" denildi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber