Geri Dön
Reyhanlı Suudi müsteşar Dr Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesi’ni ziyaret etti

Suudi müsteşar Dr Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesi’ni ziyaret etti

Suudi müsteşar Dr Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesi’ni ziyaret etti

Suudi müsteşar Dr Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesi’ni ziyaret etti

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SUUDİ Arabistan Kralı Selman’ın adını taşıyan İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, Hatay’da Reyhanlı Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak’ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak Al-Rabiah’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra konuşan Al-Rabiah, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki güzel kardeşlik ilişkilerinden söz etti. İçişleri Bakanı’nın Ankara’da olduğunu, bu kapsamda kendisinin de Hatay’a ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye’ye mültecilere kucak açtığı için teşekkür eden Al-Rabiah, “Salman Vakfı’nın yaptıkları normalde zor yardımlar. Ama bunları devlet olarak, Valilik ve belediye olarak kolaylaştırdığınız için teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bizlere göstermiş olduğu kolaylıklardan dolayı da teşekkür ederiz. Bakanlık düzeyindeki ziyaretimizin en büyük nedeni aramızdaki ilişkinin ne düzeyde olduğunu göstermektir. Bugün sabah Gaziantep’te bir dizi açılışlar yaptık. Hem Türkiye’deki Suriyeliler ve hem de Suriye tarafından yaşayan Suriyelilerden çocuklar tedavi edilecek ve 2 yıl boyunca inşallah tedavi edilmeyen çocuk kalmayacak”dedi.

Gönüllü gelen doktorların özel bir hastanede bir takım ameliyatlar gerçekleştirdiğini anlatan Al-Rabiah, “Türkiye olarak yaptığınız çabalar, yardımlar ve destekleriniz için tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öte yandan, Reyhanlı belediye başkanı Yumuşak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün mülteci kardeşlerimize en iyi kapılarını açan dünya liderimiz olarak bende sizin huzurunuzda sonsuz şükranlarımı sunarız. Ayrıca Suudi Arabistan Kralının da desteği için teşekkür deriz” dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber