‘ENHANCER’ iş dünyası buluşması Gaziantep’te başladı
Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA) - ULUSLARARASI Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi’ Gaziantep’te başladı.Proje kapsamında 30’u uluslararası 40 alıcı firmanın bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirip, yeni iş imkanlarının oluşturulması hedefleniyor.
Bir otelde düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Ahmet Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, ICMPD Türkiye Temsilciliği Başkanı Tamer Kılıç ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu katıldı.
İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ’
Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, bakanlık olarak işbirliğini önemseyen ve yerel kalkınma hamlesi mottosuyla bir yandan tüm bölgelerin rekabet güçlerini geliştirerek ulusal ekonomiye katkılarını arttırmak istediklerini ifade etti.
Şimşek,’’Bizler bakanlık işbirliğini önemseyen, yerel kalkınma hamlesi mottosuyla bir yandan tüm bölgelerimizin rekabet güçlerini geliştirerek ulusal ekonomiye katkılarını arttırmak istiyoruz, bir yandan da bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltarak, topyekûn kalkınmış bir Türkiye inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için bölgesel potansiyellerin tespit edilmesi ve bunları harekete geçirecek doğru müdahalelerin yapılması gerekiyor. Bizde bu doğrultuda geliştirdiğimiz stratejiler ve yürüttüğümüz projelerle yoğun bir çaba içersindeyiz. Mümkün olduğunca tecrübelerimizi bölgelere aktarmaya çalışıyoruz’’dedi.
ICMPD Türkiye Temsilciliği Başkanı Tamer Kılıç ise, projenin girişimliğe destek amacıyla hayata geçirildiğini anlatarak,’’ ENHACER projesi Türkiye’de bir yandan modern girişimcilik çalışmalarını desteklenmek üzere kurgulanmış bir proje iken diğer taraftan da esas olarak iş dünyasına katkıda bulunmaya çalışan bir proje. Bugüne kadar yararlanıcılarımıza 14 milyon avro civarında hibe takdim ettik. 150’den fazla yararlanıcımız, gerek özel sektör gerek kooperatif gerekse yereldeki paydaşlarımız olmak üzere bu hibelerle, yeni istihdam yarattılar ve iş dünyasına katkıda bulundular. Bunun yanı sıra 3.500 civarında bireysel olarak da girişimcilik eğitimlerinde bulunduk’’şeklinde konuştu.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu ise yaptığı Gaziantep’in bölge için önemine değinereki “İpekyolu’nun kadim ticaret şehri Gaziantep, Birleşik Krallık’tan Hindistan’a, Fransa’dan Bahreyn’e, Almanya’dan Kuveyt’e farklı ülkelerden 30 kuruluşu ve alanında lider 10 ulusal firmamızdan oluşan toplam 40 alıcı grubu, bölgemizde tedarikçi olabilecek firmalarla buluşturacak”diye konuştu.