Geri Dön
ErzurumProf.Dr. Hacımüftüoğlu, rektörlük görevini devraldı

Prof.Dr. Hacımüftüoğlu, rektörlük görevini devraldı

Prof.Dr. Hacımüftüoğlu, rektörlük görevini devraldı

Prof.Dr. Hacımüftüoğlu, rektörlük görevini devraldı

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, görevini Prof.Dr. Ömer Çomaklı'dan devraldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nde görev değişimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı. Resmi Gazetede yayımlanan kararın ardından 12 Ağustos 2016 tarihinden itibaren rektör olarak görev yapan Prof.Dr. Ömer Çomaklı, koltuğunu Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'na devretti. 8 yıl 4 gün süren görevini gönül rahatlığıyla devrettiğin belirten Prof.Dr. Ömer Çomaklı, "8 yıl canhıraş şekilde, büyük bir özveriyle önemli işler yaptık. Bu süreçte birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarıma, yardımcılarıma, dekanlarıma, müdürlerime teşekkür ediyorum. Yeni nesil dönüşüm tasarım projesi sonucunda 2020 yılında araştırma üniversitesi olduk. Önemli başarılara imza attık. Yeni rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hacı Hacımüftüoğlu, bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır" dedi.

Atatürk Üniversitesi'nin Erzurum'un sorunlarını çözebilecek, Türkiye'nin sorunlarının çözümüne katkı verecek noktaya ulaştırması için görev yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bunu yaparken de her bir öğretim üyesinin mutluk bir şekilde en maksimum katkıyı verebilecek bir ortamı sağlayacaklarını bildirdi. Atatürk Üniversitesi'nin Erzurum'un üniversitesi olmasına rağmen bölgenin en büyük kurumu olduğuna dikkat çeken Hacımüftüoğlu, "Ülke için faydalı sonuçlar üretmesi gereken bir yer. Ülkenin en önemli kurumunda, değerli akademisyenleriyle en değerli sonuçları üretmeye çalışacağız" diye konuştu.

Prof.Dr. Çomaklı, rektörlük cübbesini giydirdiği Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'na çiçek vererek görevinde başarı diledi. Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da Çomaklı'ya hizmetleri için teşekkür ederek çiçek verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber