Geri Dön
MerkezErgan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı

Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı

Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı

Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı

Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı. İki gün sürecek olan festivalde yamaç paraşütü hedef yarışması, motocross yarışları, Ardıçlı göl üzerinde su sporları, okçuluk, kaya tırmanışı ve atıcılık gibi spor dallarında gösteriler ve yarışmalar düzenlenecek. ‘Çadırını kap gel’ sloganıyla Erzincan Valiliği, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen festivalin ilk günü birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Yamaç paraşütü gösterisi, motocross yarışları, kaya tırmanışı, atıcılık alanlarında müsabakalar düzenlenen ilk gün etkinliklerinde sanatçılar konser verdi.

Motocross yarışmasına katılan sporculardan İhsan Bayık, “Ergan Dağı yine farklılığını konuşturuyor. Etkinliklerdeki arkadaşlar arka planda çok güzel çalışıyor. Bine yakın çadır kuruldu. Sahne kuruldu. Eğlenceler düzenlendi. Her şey çok güzel ve yolunda gidiyor. Bunun arka planında ciddi bir ekip çalışması var. Burada binlerce insanı bir araya toplayıp herkesin yüzünü güldürebilmek çok zor bir iş. Biz bunu başardık. Yamaç paraşütü yarışları, motocross yarışları, su sporları etkinliğimiz olacak. Ergan dağında ilkleri farklılıkları yapıyoruz” diye konuştu.

Etkinlikleri izleyen Hüseyin Yergün, “Çok güzel, heyecan verici bir spor. Buna ilk defa biniyorum. İlk defa bindiğim için korkumu yendim. Bunu yapan ve yaptıranlara çok teşekkür ederim. Herkesin gelip burayı görmesini ve bu zevki tatmasını istiyorum” dedi.

Festivali izlemek için Hollanda’dan geldiğini söyleyen Miray İnci, Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali, çok güzel. Paraşütle atlanıyor. Motocrosslar var. Biz de merakla geldik yurt dışından. Takip ediyorum. Her sene görüyorum. Çok şükür gelmek bu sene nasip oldu” dedi.

ZİRVEDEN KAR GETİRDİLER

Festival etkinlikleri kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi’ne ait kamyonlarla Munzur Dağı’nın zirvesinden kar getirildi. Festival alanına dökülen karlar, katılımcıları sevindirdi. Küçük büyük herkes temmuz ayında kar topu oynamanın keyfini yaşadı.(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber