Geri Dön
EdirneEdirne'de balonlar Filistin için gökyüzüne bırakıldı

Edirne'de balonlar Filistin için gökyüzüne bırakıldı

Edirne'de balonlar Filistin için gökyüzüne bırakıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği eylemde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla, Filistin bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz, siyah ve yeşil renki balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi, İHH, Türkiye Diyanet Vakfı, TÜGVA, UDEF ve Yeşilay Edirne şubesinden oluşan sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Selimiye Camisi meydanında toplandı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinliğe katılanlar, Filistin bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz, siyah ve yeşil renki balonları gökyüzüne bıraktı.

Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Gençlik Kolları Sorumlusu Sultan Özen, Filistin’de halkın zor zamanlar yaşadığını ve saldırılar karşısında dünyanın sessiz kaldığını söyleyerek; "Edirne'deki sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları olarak tüm dünyaya sesleniyoruz. Sessizliğe hapsolmuş devlet başkanları, unutmayın ki mazlumun ahı sizi bir gün mutlaka bulacaktır. Gelin tüm dünya olarak bu zulme 'dur' diyelim. Mazlumun sessizliğine ses olalım” dedi.(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber