Geri Dön
YenişehirYenişehir'de kırsal mahallerde ulaşım sorun olmayacak

Yenişehir'de kırsal mahallerde ulaşım sorun olmayacak

Yenişehir'de kırsal mahallerde ulaşım sorun olmayacak

Yenişehir'de kırsal mahallerde ulaşım sorun olmayacak

Mine AK/YENİŞEHİR/(Bursa),(DHA)-BURSA'nın Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Ercan Özel, 'İlçemizde toplum ulaşımın gitmediği hiçbir mahalle kalmayacak" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, toplu ulaşım sorunu yaşayan kırsal mahallerde incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü. Toplam 124 kilometre karelik alana sahip olan ilçelerinde, kırsal mahallerin birçoğuna toplu ulaşım aracı gitmediğini söyleyen Belediye Başkanı Özel, “Yenişehir’e bağlı 61 kırsal mahallenin bazılarında uzun zamandır yaşanan ulaşım sorunu, vatandaşları zor durumda bırakıyordu. Mahalleye girmeyen minibüsler ve bazı yerlere hiç gitmeyen ulaşım araçları vardı. Bu yerleşim yerlerine artık, belirli gün ve saatlerde yolcu taşınacak” dedi.

Kırsal mahallerin tümüne toplu ulaşım araçlarının gitmesi için daha önce Büyükşehir Belediye Meclisine önerge verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Özel, “Sonrasında 42 mahalle için çalışma başlatıldı. Şuanda Burulaş ile yaptığımız görüşmede 28 mahalleye hizmet gittiğini öğrendik. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Özel, Subaşı TOKİ Konutlarının olduğu bölgede 800’e yakın kişinin yaşadığını belirtip, ilçe merkezinden bu bölgeye saat başı dolmuşların kalkacağını sözlerine ekledi. (DHA)

(FOTOĞRAF)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber