Geri Dön
BursaTürk Dünyasının bilim insanları Bursa’da bir araya geliyor

Türk Dünyasının bilim insanları Bursa’da bir araya geliyor

Türk Dünyasının bilim insanları Bursa’da bir araya geliyor

Türk Dünyasının bilim insanları Bursa’da bir araya geliyor

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-TÜRK Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından düzenlenen Türk Dünyası Bilim Ödülleri programı, 3 Ekim’de Bursa’da gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından, Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Türk Dünyası Bilim Ödülleri programına Türkiye’den ve dünyadan ünlü bilim insanları katılacak. Program 3 Ekim Türk Devletleri Günü’nde düzenlenecek. Piri Reis Denizcilik Ödülü’nden El Cezeri Robotik Ödülü’ne, Harizmi Matematik Ödülü’nden Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü’ne, farklı bilim dallarında ödüllerin verileceği geceye ABD Harward Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Kosova Piriştina Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, İTÜ ve Hacettepe Üniversitesi’nde görev yapan Türk bilim insanları katılacak. Alanının en iyisi bilim insanları aynı gün, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile liseli öğrencilerle buluşacak.

'BURSA'YA DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, programa ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha önce de Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde, 3 gün süren ve 10 farklı ülkeden, 50’ye yakın üniversiteden, 100 civarında akademisyenin katıldığı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi düzenleyen Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Bursa’da yeni bir uluslararası organizasyona imza atıyor. Bursa’ya değer katmaya devam ediyoruz” dedi.

Düzenleme Kurulu Başkanı ve Birlik Genel Sekreteri Cemal Akkuş da “Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak ödül töreni ile 29 farklı alanda ödül, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da sahiplerini bulacak. Bu ödüller ile ‘Geçmişe Saygı, Geleceğe İham’ teması ile gelecek nesillerin bilim alanında özgüvenini artıracağız” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber