Geri Dön
BursaOsmangazi’de ‘Üzüm Festivali’ düzenlendi

Osmangazi’de ‘Üzüm Festivali’ düzenlendi

Osmangazi’de ‘Üzüm Festivali’ düzenlendi

Osmangazi’de ‘Üzüm Festivali’ düzenlendi

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi, Karabalçık Mahallesi’nde ‘Üzüm Festivali’ düzenledi. Alphonse, Red Globe ve Beyaz Kokulu cinsinde üzümlerin ayrı ayrı kategorilerde yarıştığı festivalde birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi.

Osmangazi Belediyesi, ‘Üzüm Festivali’nin 10’uncusunu Karabalçık Mahallesi’nde düzenledi. Festivale, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, BTSO geçmiş dönem Başkanı Celal Sönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Mahalledeki üreticiler tarafından yetiştirilen üzümler dereceye girmek için yarışırken, Alphonse, Red Globe ve Beyaz Kokulu cinsinde üzümlerin ayrı ayrı kategorilerde yarıştığı festivalde birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi. Düzenlenen aktivitelerle hem çocuklar hem de aileleri keyifli vakit geçirirken, çocuklar, sokak oyunları, şişme oyun parkurları, zıp zıp, yüz boyama, langırt, bouble şov gibi aktivitelerle eğlendi. Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ekiplerinin gösteri yaptığı festivalde Osmangazi Türk Sanat Müziği Topluluğu ile Özge Öztimur konser verdi.

Festival kapsamında ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinlikleri ve bağ bozumunda ekinoks etkinliği, bilim sohbetleri ve teleskop gözlemi de gerçekleştirildi. Alanında uzman eğitmenler tarafından gökyüzü, uzay, gezegenler hakkında bilim sohbetleri gerçekleştirildi. Geceyle gündüzün eşit olduğu özel bir gün sonbahar ekinoksunda alanda kurulan teleskopla Venüs ve Satürn gezegenlerinin gözlemi yapıldı.

‘KARABALÇIK’IN ÜZÜMÜ FESTİVAL YAPACAK KADAR GÜZEL VE LEZZETLİ’

Bursa’nın marka değeri olan ürünlerini tanıtmak için çeşitli festivaller düzenlediklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Üzüm Festivali’nin 10’uncusu düzenleniyor. Geçen hafta İncir Festivali’ndeydik. Bu hafta da Üzüm Festivali’ndeyiz. Karabalçık’ın üzümü festival yapacak kadar güzel ve lezzetli. Umarım uzunca yıllar bu şekilde devam eder. ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinliklerini şu ana kadar 16 köyde gerçekleştirdik. Bu etkinlikler de devam ediyor. Bizim çocukluğumuzdaki hıdrellezler, köy şenlikleri ve hayırları yaşatmış oluyoruz. Hepimiz bir nostalji yaşıyoruz. Köylerin geleneklerini ve hasletlerini kaybetmemesi için bu tür etkinlilere destek veriyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber