Geri Dön
EFELEREfeler'de ücretsiz sanat kursularına başvurular başladı

Efeler'de ücretsiz sanat kursularına başvurular başladı

Efeler'de ücretsiz sanat kursularına başvurular başladı

Efeler'de ücretsiz sanat kursularına başvurular başladı

AYDIN, (DHA)-AYDIN'ın Efeler ilçesi belediyesi tarafından müzik, halk oyunları ve tiyatro kursları düzenlenecek. Halk oyunları ve tiyatro kurslarına başvurular başlarken müzik kurslarına başvurular ise 23 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Efeler Belediyesi, 12-25 yaş arasındaki gençler için ücretsiz müzik kursları düzenleyecek. Gitar, bağlama, keman ve piyano derslerinin sunulacağı bu kurslara katılacaklar seçme yöntemiyle belirlenecek ve kontenjanlarla sınırlı olacak. Başvurular 23 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Seçmeler, 6 Ekim'de Efeler Belediyesi Müzik Akademisi'nde yapılacak. Başarılı olan kursiyerler, yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak ve sanatsal kariyerlerine ilk adımı atma şansı elde edecek. Başvuruda bulunmak isteyen müzik severler, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Efeler Belediyesi Müzik Akademisi'ne müracaat edebilecek.

HALK OYUNLARI İLE KÜLTÜREL MİRAS YAŞATILACAK

Efeler Belediyesi, halk oyunları kursu ile de yerel kültürü yaşatmayı ve gençlerle yetişkinlerin geleneksel değerlerle bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. 14-17 yaş ve 18 yaş üzeri gruplar için açılacak bu kursa başvurular başladı. Başvurular 27 Eylül'e kadar alınacak. Kurs, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü veya Efeler Çok Amaçlı Salon'da yapılacak.

ŞEHRİN YENİ TİYATROCULARI KEŞFEDİLİYOR

Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu (EBŞT) tiyatro seçmesi düzenledi. Seçmeler 11 Ekim'e kadar sürecek.18 yaşını doldurmuş sanat tutkunları, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ve Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden başvuru yapılabilecek. Seçmelerin, genç sanatçıların yeteneklerini sergilemesi ve profesyonel sahneye adım atması için önemli bir platform sunacağı belirtildi.

'SANAT HAYATİ BİR ÖNEME SAHİPTİR'

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, sanata ve sanatçıya verdiği önemi vurgulayıp, "Sanat, toplumsal gelişim ve kültürel zenginlik için hayati öneme sahiptir. Bu kurslar, gençlerimizin ve halkımızın sanatsal becerilerini geliştirmelerine ve kültürel değerlerimizi yaşatmalarına olanak tanıyacak" dedi. Başkan Yetişkin, genç yetenekleri bu fırsatları değerlendirmeye çağırdı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber