Geri Dön
EFELERBaşkan Yetişkin: Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek

Başkan Yetişkin: Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek

Başkan Yetişkin: Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek

Başkan Yetişkin: Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek

AYDIN, (DHA)-EFELER Belediye Başkanı Anıl Yetişkin 1 Eylül'de yürürlüğe giren Aydın İmar Yönetmeliği ve müteahhitlerin belediye gelmeleriyle ilgili yaşanan süreçle ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek" dedi.

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, gündeme dair basın açıklaması düzenledi. Efeler Belediyesi Meclis Salonu'ndaki basın açıklamasında Başkan Yetişkin, müteahhitlerin belediye gelmeleriyle ilgili yaşanan süreci ve 1 Eylül'de yürürlüğe giren Aydın İmar Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana 'Efeler Hepimizin' diyerek çalışmalarında şeffaflık ve ortak akıl vurgusu yaptıklarını belirten Başkan Anıl Yetişkin, "Göreve geldikleri günden bu yana İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde 450 dosyayı incelemeye aldık. Ruhsat bekleyen şu anda 162 dosyamız var. 93 tanesi geçmiş dönemden kalma. 69'u da bu döneme ait. Geçmiş dönemden kalanlar, bizim de incelemeye aldığımız dosyalar da dahil olmak üzere yeniden projelendirilip yeniden yönetmeliğe uygun hale getirilmek zorunda kalacaktır. Biz en son aşamaya gelmiş ruhsatların tamamını geçen haftalarda zaten verdik. İncelemelerimize devam ediyoruz. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Burada bir bekleme süresinden bahsetmektense inceleme süresinden bahsetmek daha doğru" dedi.

'KİMSENİN İŞİNİN ÖNÜNE GEÇMEYİZ'

Efeler Belediyesi'nde onay bekleyen diğer başvurularla ilgili de konuşan Başkan Yetişkin, "Başvurular, yasalara ve ahlaka uygunsa biz kimsenin işinin önüne geçmeyiz. Bizden önceki yönetim döneminden bekleyen ve vatandaşların ciddi zaman kaybetmesine neden olan dosyalar var. Bu durum bizim dönemimizden kaynaklanmıyor. Biz, imza atacağımız tüm dosyaların yasal ve ahlaki açıdan uygunluğunu incelemek zorundayız" ifadelerini kullandı.

E-PROJE PROGRAMINA GEÇİLİYOR

İmar dosyalarıyla ilgili önümüzdeki ay itibariyle e-Proje programına geçiş sağlayacaklarını kaydeden Başkan Yetişkin, "Ortak akılla bu kararı aldık. Bundan sonra hiçbir kafa karışıklığına yer vermeyeceğiz. Hiçbir soru işareti bırakmayacağız. Zira yapılacak olan tüm proje talepleri elektronik ortamda tarafımıza teslim edilecek, bilgisayar sistemine işlenecek. Herkes yeni program tarafından oluşturulacak olan şifreyle kendi projesinin hangi aşamada olduğunu, neler yapıldığını, hangi işlemleri beklediğini görecek. Gecikmeyi engellemek ve belediyemizin daha hızlı imar işlerine çözüm bulabilmesi açısından mesaj sistemi de programda yer alacak. Projedeki herhangi bir eksiklik olursa ilgili tüm kişiler bu yöntemle bilgilendirilecek" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU'YLA YENİ PROJELER İÇİN HAREKET EDİYORUZ'

Tüm görüşmelerinde hukuka, yasalara ve ahlaka uygunluğa dikkat ederek hareket ettiklerini belirten Başkan Yetişkin, Efeler Belediyesi olarak bir kurumsal kimlik yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Tek bir amaçları olduğunu onunda Efeler halkına hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla uyum içinde, saygı ve sevgi çerçevesinde yeni projeler için hareket ettiklerini ifade etti.

'ÖZÜR DİLEDİLER'

Geçen cuma günü bazı müteahhitlerin belediyeye gelmesine de değinen Başkan Yetişkin, "Bazı cümlelerin yasaya uygunluğu konusunda karmaşa yaratmaması amacıyla virgülle ayrılmasını talep ettik. Bahse konu kişiler, bu durumu dosyalarının reddedildiği şeklinde anlamış. Bu yanlış anlaşılmayı düzelttik. Kendileri de geçtiğimiz pazartesi günü benimle tekrar görüştüler hem şahsımdan hem de belediyemizden özür dilediler" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber