Geri Dön
Serik Serik Belediyesi'nde temmuz meclisi

Serik Belediyesi'nde temmuz meclisi

Serik Belediyesi'nde temmuz meclisi

Serik Belediyesi'nde temmuz meclisi

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Serik Belediyesi toplantı salonunda Belediye Başkanı Kadir Kumbul'un yönettiği meclis oturumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mecliste, belediye çalışanları için bağlı bulundukları sendika ile yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediyeyi temsilen SODEMSEN'e (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) yetki verilmesi komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi.

MHP'li meclis üyesi ve grup sözcüsü Cüneyt Güzel'in belediye fırını ile ilgili sorularına cevap veren Belediye Başkanı Kadir Kumbul, "Göreve geldiğimizde 40 bin ekmek çıkarılıyordu. 19 satış büfesi, 40 bin ekmek çıkıyor. Toplam 50 personel var. 53, bazen 55. Antalya Büyükşehir Belediyesi 40 bin ekmek çıkarıyor? Şimdi belediye fırıncılığa dönüyor. Yani 50 kişi gerçekten büyük bir istihdam. Halk ekmeğin amacı ihtiyaç sahiplerine gider. Ekmeğini alır ama biz bakıyoruz ki böyle olmuyor. Kapasiteyi 33 bine düşürdük. Bize maliyeti 5 lira 2 kuruş. 19 ekmek büfesini özelleştirme durumumuz var. Onun çalışmalarını hukuk işleri takip ediyor. Manavgat, Antalya ve Serik'te ekmeği 7- 7,5 lira yapma çalışmamız var. Bugün itibarı ile ekmek fırınlarda 10 TL oldu. Fırınımızı kesinlikle kapatmayacağız" diye konuştu.

Başkan Kumbul ayrıca belediyede 3. ayını doldurmasının ardından belediye meclis üyeleri ve kamuoyuna yapılan işler ve borçlarla ilgili bilgi vereceğini söyledi. Belediye çalışanı işçilerin eskiye dönük alacakları için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Kumbul, "Gerekirse borçlanarak onların hakları oturup konuşarak ödeyeceğiz" dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Balık da belediyenin logosunun çağdaş ve modern hale getirilmesi için yeni bir çalışma yapılmasıyla ilgili meclise teklif sundu. Konuyla ilgili çalışma yapılmasına karar verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber