Geri Dön
Serik ANTALYA Yapay zeka şirketleri Antalya'da buluştu

ANTALYA Yapay zeka şirketleri Antalya'da buluştu

ANTALYA Yapay zeka şirketleri Antalya'da buluştu

ANTALYA Yapay zeka şirketleri Antalya'da buluştu

ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen etkinlikte dünyanın önde gelen yapay zeka şirketleri buluştu.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir tema parktaki gösteri merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe dünyanın en önemli yapay zeka teknoloji şirketlerinin temsilcileri katıldı. İş dünyası forumları ve stratejik toplantıların düzenlendiği etkinlikte çeşitli projelerin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte yer alan insansı robotlar 'Sophia' ve 'Grays' katılımcıların büyük ilgisini çekti. Katılımcılar Sophia ve Grays ile fotoğraf çektirip soru sordu.

Toplantı hakkında bilgi veren iş insanı İrfan Demirok, "Bu, dünyanın sayılı merkeziyetsiz üç yapay zeka şirketinin düzenlediği bir toplantı. Şu andaki mesleklerin yüzde 60'ı yapay zeka tarafından değişecek ama diğer taraftan da bir o kadar yeni meslekler oluşacak. Hayatımız kolaylaşacak, daha fazla zamanımız olacak. Daha fazla eğlenme ve gezmeye zaman ayırmış olacağız. Kanada, Avustralya, Asya'dan bine yakın katılımcımız var. Toplantımız 2 gün sürecek" dedi.

Etkinlikte izleyicileri selamlayan insansı robot Sophia, "Antalya çok güzel bir şehir. Daha önce de Antalya'ya geldim. Antalya'da bulunmaktan çok mutluyum" dedi. (DHA)

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber