Geri Dön
AntalyaÖzel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

ANTALYA, (DHA)- MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin özel çocukları, 2017 yılında kendi diktikleri zeytin fidelerinden ilk mahsulü topladı. Çocuklar kendi elleriyle topladıkları zeytinleri önce kırdı ardından salamura zeytin yaptı.

Engelsiz Kafe’ye 2017 yılında zeytin fideleri diken çocuklar, ağaçlarda yetişen ilk zeytinleri topladı. Eğitmenler eşliğinde önce zeytinin nerede nasıl yetiştiği, ne zaman toplanması gerektiği konusunda bilgi edinen öğrenciler, mutfak atölyesinde önlük ve keplerini takmalarının ardından önce zeytinleri renklerine ayırdı ardından tek tek zeytinleri kırıp salamura zeytin yaptı.

Zeytin kırma etkinliğinde öğrencilerin psikomotor becerileri, zeytin kurma aşamasında ise bilişsel alan becerileri desteklendi. Ayrıca salamura yöntemiyle yiyeceklerin uzun süre bozulmadan nasıl saklanacağını uygulamalı olarak öğrendi. Öğrenciler bundan sonraki etapta, iki günde bir zeytinlerinin sularını değiştirerek oluşumunu takip edecek, ardından tatlandırma aşamasını tamamlayıp zeytinlerin tadına bakacaklar.

Adalya Vakfı Engelsiz Kafe öğrencilerinin eğitmeni Özlem Öztür, düzenledikleri etkinliğin günlük yaşam becerilerini geliştirmek üzerine uygulandığını söyledi. 2017 yılında kendi diktikleri fidanlardan zeytin toplayan çocukların aynı zamanda bu etkinlikle küçük kas becerilerini de geliştirdiğini aktaran Öztür, çocukların keyifli dakikalar geçirdiklerini dile getirdi.

Zeytin toplayan öğrencilerden Galip Tolga Küçükertaş’ın babası Tayfun Küçükertaş, "Muratpaşa’nın yıllar önce bu etkinliği başlamasından dolayı çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Bu tür aktiviteler çocuklarımızın evden çıkmasını, sosyalleşmesini sağlaması ve öğretmenleriyle zaman geçirmeleri açısından çok çok güzel bir olay" diye konuştu. Küçükertaş ayrıca çocukları bu etkinliklerde bir araya getirmek, topluma karışmalarını sağlamak için Antalya’nın her noktasından ebeveynin geldiğini, çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber