Geri Dön
AntalyaKoleksiyon eserler gün ışığına çıktı

Koleksiyon eserler gün ışığına çıktı

Koleksiyon eserler gün ışığına çıktı

Koleksiyon eserler gün ışığına çıktı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki bir koleksiyonda özenle korunan ve gün ışığına çıkarılan birbirinden değerli tablolar sanatçı ve sanatseverle buluşturuldu.

Sanat Danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir otelin sanat galerisinde gerçekleşen disiplinlerarası serginin açılışına Antalya'daki sanat merkezlerinin, sanatçı derneklerinin, sanat atölyelerinin, sanatçı gruplarının üye sanatçılarının, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinin ilgisi yoğun oldu.

Birçok ilden ünlü ressamların imzalarını taşıyan eserler sanat danışmanı Himmet Öcal'ın koleksiyonunda saklanıyor. Öcal, kendisine ait koleksiyondan seçtiği 27 tabloyu gün ışığına çıkardı.

GALERİ SAYISI YETERSİZ

Kültür-sanat şehri olarak anılan Antalya'da sanat galerisi sayısının yetersizliğine dikkati çeken sanat danışmanı Himmet Öcal, yerel yönetimleri, meslek kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini bu konuda göreve davet etti.

Farklı konu ve tarzlarda çalışılmış birbirinden değerli eserlerin yer aldığı uzun soluklu sergi 31 Ekim Perşembe gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber