Geri Dön
AntalyaFraport TAV Makedonyalı gazetecileri Antalya'da ağırladı

Fraport TAV Makedonyalı gazetecileri Antalya'da ağırladı

Fraport TAV Makedonyalı gazetecileri Antalya'da ağırladı

Fraport TAV Makedonyalı gazetecileri Antalya'da ağırladı

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - FRAPORT TAV'ın davetlisi olarak Kuzey Makedonya'dan Antalya'ya gelen 16 gazeteci, kentte ve genişleme projesi devam eden Antalya Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport TAV'ın daveti ile Kuzey Makedonya'da görev yapan 16 gazeteci Antalya'ya geldi. Kente gelen gazeteciler ilk olarak Fraport TAV Antalya Havalimanı Genişleme projesini inceledi. TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt'un da içerisinde yer aldığı heyete havalimanı hakkında Heyet, proje hakkında Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol tarafından bilgi verildi.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini de yakından görme fırsatı yakalayan heyet, akşam yemeğinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin davetiyle kentteki coğrafi işaretli yöresel yemekleri de tatma şansı yakaladı. Yemekte üzerinde Türk ve Kuzey Makedonya bayraklarının yer aldığı pasta kesildi. Etkinlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti heyetinin önümüzdeki yıl Makedonya'ya kültür gezisi gerçekleştirilmesine karar verildi.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, koronavirüs salgınından sonra havacılıktaki değişim ve dönüşümleri göstermek adına gazetecileri Antalya'da misafir ettiklerini söyledi. Varol, “Antalya Havalimanı'nda 750 milyon euroluk bir yatırım yapıyoruz. Ocak ayının ilk günlerinde tüm inşaat faaliyetleri tamamlanmış olacak. 2025 sezonunda yepyeni bir dış hatlar terminali ve yeni genişlemiş bir iç hatlar terminali ile başlayacağız" dedi.

2010 yılından bu yana Makedonya'da Üsküp ve Ohrid Havalimanları'nı işlettiklerini belirten TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt, “Şu an yılda 3 milyon 100 bin yolcuya hizmet veriyoruz. Kuzey Makedonya nüfusundan fazla yolcuya hizmet veriyoruz. Her geçen yıl yolcu sayısı artıyor. İki ülke arasındaki turizm hareketliliğini daha da geliştirmek istiyoruz. Son 2 yıldır Makedonya'ya en fazla Türkiye'den turist geliyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber