Geri Dön
AntalyaCHP'den 'emekli' çıkışı

CHP'den 'emekli' çıkışı

CHP'den 'emekli' çıkışı

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Emekli turistler Antalya'ya tatile gelip, istediği yeri geziyor. Benim emeklim, markete ve bakkala gitmeye korkuyor" dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, parti yöneticileri ve parti üyeleri ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Kamacı yaptığı açıklamada, emeklilerin zor durumda olduğunu ve bir an önce düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Emeklilerin ülkedeki büyümeden yeterli ölçüde pay alamadığını söyleyen Kamacı, “Emekli turistler Antalya'ya tatile gelip, istediği yeri geziyor. Benim emeklim, markete ve bakkala gitmeye korkuyor. Borcu olduğu için önünden geçmeye korkuyor. Böyle bir hayatı reva görenlere, mahkum edenlere yazıklar olsun. Şimdi diyorlar ki yaz aylarında toplam kapasitesi 65 bin olan öğrenci yurtlarını emekli misafirhanesi yapacaklarmış, yazlık yerlerde. Alay ediyorlar. Emekli açım diyor, bu yurda git tatil yap diyor" dedi.

EYT yasası ile vatandaşlar arasında ayrım yapıldığını iddia eden Kamacı, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçen seçimlerde emeklilerden en çok oy alan parti olduk. İlk seçim vaadimiz olarak, ilk 100 gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük emekli maaşı önce asgari ücrete, iki yıl sonra 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır. Bugün olduğu gibi kendinize, ülkenize sahip çıkarsanız bu ülkede kimin canı yanıyorsa onun yanında durursanız emin olun hep birlikte çok yakında tüm dertlerden kurtulacağız" diye konuştu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber