Geri Dön
AntalyaAspendos Festivali hazırlıkları başladı

Aspendos Festivali hazırlıkları başladı

Aspendos Festivali hazırlıkları başladı

Aspendos Festivali hazırlıkları başladı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da bu yıl 13-26 Eylül tarihleri arasında 31'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin hazırlıklarına başlandı.

Serik ilçesindeki tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Genel Müdürlüğü'nce 30 yıldan beri gerçekleştirilen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin eylül ayı içerisinde düzenlenecek 31'incisinde sahnelenecek eserler belirlendi.

Aspendos'un tarihi atmosferinde perde 13 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de Ankara- Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği G. Verdi'nin dünyaca ünlü 'AIDA' isimli opera eseriyle açılacak. Festival, 16 Eylül Pazartesi akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 'Gala Konseri'yle devam edecek.

Festival süresince İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin 20 Eylül Cuma akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın eşliğinde sahneleyeceği dünyaca ünlü besteci Tchaıkovsky'in 'Kuğu Gölü' adlı bale eseri sanatseverle buluşacak.

Misafir topluluk Kazakistan'ın Astana Bale Tiyatrosu da 22 Eylül Pazar akşamı izlenme rekorları kıran eserlerden biri olan 'Carmen&Tango Ateşi' adlı eserle festivale renk katacak.

Festivalin son eseri ise Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği, besteci Puccini'nin 'Tosca' adlı opera eseri olacak. Eser, 26 Eylül Perşembe akşamı operaseverle buluşacak. Eserde konuk sanatçı Paolo Lardizzone de yer alacak.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber