Geri Dön
AntalyaANTALYA Ücretsiz konaklama için emeklinin tercih ettiği Antalya'da SGK'nın mail kutuları doldu

ANTALYA Ücretsiz konaklama için emeklinin tercih ettiği Antalya'da SGK'nın mail kutuları doldu

ANTALYA Ücretsiz konaklama için emeklinin tercih ettiği Antalya'da SGK'nın mail kutuları doldu

ANTALYA Ücretsiz konaklama için emeklinin tercih ettiği Antalya'da SGK'nın mail kutuları doldu

ANTALYA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği kapsamında ücretsiz konaklamak isteyen emeklilerin yüzde 25'inin Antalya'yı tercih ettiğini belirterek, “Bu ikinci haftamız. Memnuniyetten dolayı sürekli maillerimiz ve telefonlarımızdan gelmek isteyenlerin talepleri devam ediyor ama müracaat süreleri bitti" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024'ün 'Emekliler Yılı' ilan edilmesinin ardından emeklilerin emeklilik dönemlerinde daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir dönem geçirmelerini sağlamak amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde protokol düzenlendi ve emeklilerin 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz misafir edilmeleri amaçlandı. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda konaklamak üzere 22-26 Temmuz tarihleri arasında 250 emekli Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle misafir ediliyor. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, yurtta kalan emekli misafirlerle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

'TALEBİN YÜZDE 25'İ ANTALYA'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği projesinin ikinci dönem misafirlerinin Antalya'da keyifli tatillerine başladıklarını anlatan Ali Duru, “Antalya'ya ilgi alaka hayli yoğun. Türkiye'de talebin yüzde 25'i Antalya. Bu ikinci haftamız. Memnuniyetten dolayı sürekli maillerimiz ve telefonlarımızdan gelmek isteyenlerin talepleri devam ediyor ama müracaat süreleri bitti. E-devlet üzerinden 6-30 Haziran'da müracaat yapılıyordu ama süre bitti. Yeni talep alamıyoruz ama seneye devletimiz yeniden böyle bir şey sunarsa talepleri yenileyebiliriz" dedi.

EMEKLİLERDEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ

Yurtta kalan emeklilerden güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Ali Duru, “Çok güzel tepkiler alıyoruz. Herkes teşekkürlerini sunuyor. Cumhurbaşkanımıza memnuniyetlerimi iletiyor. Biz de Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak ufak da olsa katkı sağlamak amacıyla kahvaltı programları düzenleyerek emeklilerimize ülkemize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Buraya gelmek isteyenler devletimizin bu imkanlarını kullanırsa biz de gerekli yardımları yaparak onların memnun bir şekilde geri dönmelerini sağlarız" diye konuştu.

'KUM, DENİZ VE TARİH İÇ İÇE'

Ankara'dan gelen emekli Oktay Bal (44), sosyal medya hesaplarından projenin detaylarını öğrendiklerini belirterek, “Takip etmeye başladık. E-Devlet üzerinden başvuruları yaptık. Sanırım 27 Haziran'da başvuru yaptık. Görevli arkadaşlar beni arayarak başvurumun onaylandığını söyledi. Şu tarihler arasında istediğiniz bir yerde konaklama yapabilirsiniz dediler. Biz de tercihimizi yaptıktan sonra buraya geldik. Çok memnunuz. Yurtlarımız çok güzel. Gayet uygun güzel bir proje, inşallah devamı gelir diye düşünüyorum. Antalya'yı uzun zamandır merak ediyorduk. Gelmek istiyorduk. Kum, deniz ve tarihle iç içe olduğu için tercihimiz Antalya'ydı. İyi ki gelmişiz. Denize girdik. Konyaaltı'na gittik. Phaselis'e gittik. Dün Aspendos, Perge gibi tarihi yerlere gidip gezdik. Bugün inşallah Üç Kapılar'ı gezeceğiz. Daha sonra da Lara'da turumuzu tamamlayacağız. Türkiye'mizin dört tarafı cennet ama Antalya daha ayrı bir güzel" dedi.Eşi Oktay Bal ile tatile gelen Eda Bal (37), günlerinin gezerek ve eğlenerek geçtiğini anlattı. Eda Bal, “Bu tatili bir otelde yapsaydık benim için tek farkı cebimden çıkacak aşırı yüklü miktarda para olurdu. Şimdi paramız hem cebimizde kaldı hem de çok güzel bir şekilde tatilimizi tamamladık. Yurdumuzun otelden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu projeyle gelmelerini tavsiye ederim. Mutlaka gelsinler, gezsinler. Bunu kaçırmasınlar. Devletimiz bize böyle imkan sunduysa mutlaka yararlansınlar" diye konuştu.

HABER,KAMERA: Aslı DURAN /ANTALYA, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber