Geri Dön
Ankara Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir (2)

Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir (2)

Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir (2)

Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir (2)

'GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOKTUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti siyasetinin birleştirici bir siyaset olduğunu ifade ederek, "Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırma AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, asla ve asla yer bulamayacaktır. Biz bunları ifade ederken salt birilerini eleştirmek için söylemiyoruz, biz birilerini yıpratmanın peşinde de değiliz. Biz iktidarı ve muhalefetiyle el birliği içinde tüm Türkiye’ye layıkıyla hizmet etmek arzusundayız. Bizim siyasete bakış açımız bellidir. Muhalefetin 10 yıllardır yaptığı gibi siyaset ‘beyaza siyah', 'siyaha beyaz’ demek değildir. Siyaset yanlışa engel olmak, doğruya güç vermek, hayırlı faydalı güzel işleri desteklemektir. Millete hizmet götürenlere engel çıkartmak, köstek olmak, elini kolunu bağlayacak bir mantıkla hareket etmek bize yakışmaz. Tam tersine vatandaşa hizmet eden, şehirlerimizin sorunlarına çözüm üreten, derdi kendi ilinin, ilçesinin, beldesinin derdi olan herkese yardımcı olmayı görev biliyoruz. İstiyoruz ki milletimiz hizmet görsün, şehirlerimize hizmet götürülsün, istiyoruz ki şehirlerimizin kaynakları o kaynakların asıl sahibi olanların refahı, huzuru, esenliği için kullanılsın. İstiyoruz ki günlük siyasi çıkarlar uğruna milletimizin birliği ve bütünlüğü yara almasın. Sosyal barışımız bozulmasın. Ağzımızın tadı kaçmasın. Bunun dışında hiçbir gayemiz, beklentimiz ve gizli gündemimiz yoktur’’ dedi.

'UHDENİZDEKİ MİLLETİN PARASIDIR'

Erdoğan, salondaki belediye başkanlarına seslenerek, "31 Mart seçimlerinde milletimiz sizlere gerçekten önemli görevler verdi. Her biriniz aziz milletimizin takdiriyle mesuliyeti çok yüksek ancak aynı zamanda onurlu, şerefli bir emaneti yüklendiniz. Zannetmeyin ki sadece küçük bir beldeyi yönetiyorsunuz. Zannetmeyin ki sadece bir mahalli birimin başındasınız. Bilakis siz gölgesinde milyonların huzur bulduğu, büyük Türkiye çınarını büyük AK Parti çınarını ayakta ve hayatta tutuyorsunuz. Her bir belediye başkanımız, her bir ilçe, il, büyükşehir belediye başkanımız tüm kadrolarıyla tüm personeli ile işte böyle kutlu bir vazife icra ediyor. Çınarın tek bir kökünde, tek bir kök ucunda sorun olursa bundan gövde de etkilenir. Aynı şekilde çınarın kökleri ne kadar diri olursa çınarın gövdesi de o kadar diri olur, güçlü olur. Onun için sorumluluğumuz çok büyük. Sadece hemşerilerinize karşı değil Türkiye’nin her bir ferdine İslam ve Türk coğrafyasının her bir bireyine karşı vebal taşıyorsunuz. Her bir adımınızda hatta her bir anınızda omuzlarınızdaki bu büyük yükü büyük mesuliyeti dikkate almak zorundasınız. En başta finansal konularda, para meselelerinde bu mesuliyeti hatırlayacaksınız. Uhdenizdeki, yetkinizdeki para sizin değil milletin parasıdır. Milletin size ve ekibinize emanettir. Her bir kuruşu kullanırken harcadığınız paranın milletin parası olduğunu hatırlayacaksınız. Bir de şunu hatırlayacaksınız; Allah var, ölüm var, hesap var ve hesap günü var" ifadelerini kullandı.

‘KAYNAĞI BELİRSİZ PARA KULELERİ GÖRDÜNÜZ’

Erdoğan, belediye başkanlarından harcamalarını helal yollardan yapmalarını, aynı zamanda isabetli yapmalarını ve israftan da mutlaka kaçınmaları gerektiğini vurgulayarak, "Kaynağı belirsiz para kuleleri ile gündeme gelenlerin durumunu sizler de gördünüz, görüyorsunuz. Bizde böyle bir yanlış olmaz, olmayacaktır. En küçük yanlış dahi unutmayın size oy verenlere olduğu kadar sadece AK Parti‘ye değil gölgesinde milyonların huzur bulduğu Türkiye çınarına da zarar verir. En küçük bir yanlış büyük AK Parti çınarının her bir zerresini mahcup eder, hayal kırıklığına uğratır. Bilerek veya bilmeden işlenen en küçük bir hata şu an bu salonda bulunan arkadaşlarımızın hepsine yük oluşturur. Bizim kadrolarımız hamdolsun büyük mesuliyetin idrakında bir kadrodur. Milletin emanetini gözetme konusunda her birinizin azami hassasiyet içerisinde dikkat ve dikkat içerisinde olacağına ben yürekten inanıyorum. Seçilmiş olmanız milletin üzerinde bir konuma yükseldiğiniz anlamına asla gelmiyor. Tam aksine seçilmiş olmanız sizi milletin hizmetkarı konumuna getiriyor. Onun için her an milletimizin içinde olacaksınız. Düğünde, cenazede, iyi gününde kötü gününde, aziz milletimiz sizi yanında görecek, yanında bulacak. Her zaman söylüyorum; yoksul gelip sizi bulmayacak, siz gidip yoksulu, muhtacı, dertliyi, garibi gurabayı bulacaksınız. Ola ki utanıyordur, ola ki umutsuzdur, ola ki istemekten çekiniyor siz o daha anlatmadan anlayacaksınız. Göstermeden göreceksiniz. İstemeden gidip bulup vereceksiniz. Bakınız şurası çok çok önemlidir; 5 yıllık görev süresi dolduğunda sizden sadece size oy verenler değil, o şehrin tüm sakinleri memnun olacak, razı olacak, ‘Allah razı olsun’ diyecek" diye konuştu.

‘GÜÇLÜNÜN DEĞİL HALKIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAKSINIZ’

Erdoğan, kendilerinde ayrımın hiçbir zaman olmayacağını belirterek, "‘Şunlar oy verdi, bunlar vermedi, şunlar şöyle, bunlar böyle’ bizde bu tür ayrımcılık asla olmadı, bundan sonra da olmaz. Seçim bitmiştir. Ve oy versin vermesin tüm şehir sakinleri artık bizim hemşerimizdir, kardeşimizdir. Siz sadece size oy verenlerin değil, tüm şehrin belediye başkanı olacaksınız. Siz birilerinin, güçlünün, zenginin, elitin, seçkinin değil halkın belediye başkanı olacaksınız. Sizler aynı zamanda tarihi bir misyon da taşıyorsunuz. Unutmayın insanlar şehirleri inşa eder. Sonra o şehirler insanları inşa eder. Şehirlerinizi güzelleştirirseniz 10 yıllar hatta 100 yıllar boyunca o şehirlerden güzel insanlar yetişir. Çirkin şehirden güzel insan yetişmez. Onun için estetiğe önem vereceksiniz. Şehirlerimizi daha fazla yeşille buluşturacak, daha fazla nefes aldıracaksınız. İhtiyaçları en acil, en hızlı biçimde karşılarken gelecek nesillere karşı da sorumlu olduğunuz duygusundan sapmayacaksınız. Uyurken bir gözünüz açık olacak. Başınızı yastığa koyarken muhasebenizi yapacaksınız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca inşallah bir tek günü bile boş geçirmeyecek, boşa harcamayacak, israf etmeyeceksiniz. Elbette makamınızda oturacaksınız. Toplantılar, görüşmeler yapacaksınız; ama bundan daha çok sizlerin milletimizin arasında kimi zaman bir iş makinasının üzerinde kimi zaman bir şantiyenin başında çizmelerini giymiş inşaatın ortasında göreceğiz. Halktan uzak durursanız halk da sizden uzaklaşır. Kapınız ve sofranız daima vatandaşa açık olacak. AK Parti‘deki belediyecilik tecrübesini başka hiçbir partide göremezsiniz. Buradaki birikimden tecrübeden istifade edeceksiniz" dedi.

‘MİLLETİMİZİN NABZINI TUTACAKSINIZ’

Erdoğan, belediye başkanlarından AK Parti teşkilatı ile aralarına mesafe koymamalarını isteyerek, şöyle dedi:

"Belediye başkanıyla teşkilatın güç birliği, hedef birliği, ufuk birliği şehrimizi yükseklere taşıyacaktır. Belediye başkanı da teşkilatımızla kendi mesuliyet dairelerinde kalacak, birbirini destekler mahiyette çalışacaktır. Bizi 22 yıldır milletimizin gözdesi, gözbebeği yapan vasfımız mütevazi ve amatör ruhumuzdur. Biz bu ruhu muhafaza ederek, güçlendirerek bugünlere ulaştık. Ben şöyle arkama bakıyorum; tevazu, samimiyet ve gayret. Bundan sonra da bu ruhla hareket edecek ve inşallah milletimize daha uzun yıllar hizmet üreteceğiz. Biz hükümet olarak, genel merkez olarak milletimizin 31 Mart‘ta verdiği mesajı okuduk, anladık ve değerlendirmelerimizi buna göre yapıyoruz. Sizler de bizim kadar bu mesajın muhatabısınız. Milletimizin nabzını tutacaksınız. Eleştirilerini dinleyeceksiniz. Hoşnutsuz oldukları alanları tespit edeceksiniz. Ve bütün bunların üzerine gideceksiniz. Biz bütün teşkilatımızla, bütün kadrolarımızla, her günü yeni bir gün, her sabahı yeni bir sabah olarak görürüz. Bizim siyasetimiz de siyasi kültürümüz de bu yenilenmeye, bu ruh tazeliğine dayanır. İşte bugün de o heyecanı en üst seviyede muhafaza ettiğimizi milletimize tekrar göstereceğiz. Her gün sanki yarın yokmuş gibi çalışacaksınız. Her gün sanki yarın seçim varmış gibi çalışacaksınız. Her gün taze bir heyecanla işinize başlayacaksınız. Sizlerden işte böyle bir tevazu böyle bir gayret ve samimiyet bekliyoruz. Şunu lütfen hafızanızdan bir an olsun çıkarmayın; belediyeler bizim eser ve hizmet siyasetimizin amiral gemisidir. Yerelde ne kadar başarılı olursak hükumette de o derece başarılı sayılırız."

'BAŞI BOŞ KÖPEK SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ'

Erdoğan, "Milletimizi bizar eden başı boş köpek sorunu olmak üzere şuan ülkemizin gündeminde olan meseleleri bu anlayışla kati bir çözüme kavuşturacağız. Son rötuşlarını yaptığımız bu düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşecek. İnşallah biz de hükümet olarak sizlere gereken desteği sağlayacağız. Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusunun geri plana düşmesine kesinlikle izin vermeyiz. 6 Şubat‘ta yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz. Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılının ruhuna uygun bir yaklaşımla ele almamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Küresel bir markaya dönüşen sıfır atık projesine önem vermemiz sadece Allah’ın emaneti olan tabiatın korunması için değil kaynaklarımızın verimli kullanılması açısından da son derece önemlidir. Sıfır Atık Projesi’ne her birinizin samimiyetle sahip çıkmasını istiyorum. Tüm belediye başkanlarımızın kendi şehirlerinde, ilçelerinde, beldelerinde bir başarı hikayesi yazmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber