Geri Dön
MerzifonAmasya Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

Amasya Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

Amasya Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

Amasya Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

Şerife Serap KARA-Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) -AMASYA Belediyesi tarafından bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ikramı yapıldı. Aşure Günü dolayısıyla Amasya Belediyesi 2 bin 500 kişilik aşure ikramıyla özel bir etkinlik düzenledi.

Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen aşure günü etkinlikleri kapsamında kentte bulun Şehzadeler Gezi Yolu’nda program yapıldı. Programa, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, CHP Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Aşurenin paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolü olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Yüreğimizin dağlandığı peygamberimizin iki emanetinden biri olan ehlibeytinden Hz. Hüseyin’in ve 72 arkadaşının katledilişinin yıl dönümünde hep beraber birlikteyiz. Aşure ayı paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolü. Bizler aradan yıllar yüz yıllar geçmiş olsa da hep birlikte beraber yaşamaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Ülkemizde de her ne olursa olsun toplumun tüm kesimleriyle barışık, birlikte yaşayabilen bir vatanımız bir milletimiz var. Bunun değerini bilerek yaşamaya devam edeceğiz. Bizler yası matem gününde her yıl yüzyıllar geçse de acımızı tazeliyoruz. Ancak acımızı tazelerken de birliğimizi dirliğimizi korumak anlamında yan yana gelmek olduğumuzun farkında olmalıyız. Ben Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 canın katledildiği bu günde hepsini rahmetle anıyorum" dedi.

Programa katılan Amasya Valisi Yılmaz Doruk ise konuşmasında, “Değerli canlar, yüce dinimizce mübarek aylardan biri olan Muharrem Ayı’na erişmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Aşure Günü İslam tarihinde büyük önem taşımaktadır. Bu önemli günde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın torunu Hz. Hüseyin efendimiz ile birlikte 72 kardeşimiz Kerbela'da, zulme, haksızlığa ve zalimlere karşı dururken şehit edilmişlerdir. Üzüntüsünü hala yaşadığımız hiçbir zaman kabullenemediğimiz, zalim bir olay. Onlara bu zulmü reva görenler Müslümanların ortak vicdanında mahkum edilmişlerdir. Bunu hiçbir zaman, hiçbir Müslüman bırakın kabullenmeyi, böyle kalbinin ucundan tereddüt bile geçirmeden reddedeceği ve lanetleyeceği bir olay. Unutmamalıyız biz inancımız hem de Anadolu irfanı ve medeniyetimiz bizlere her zaman bırakın zulmetmeyi, sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, muhabbeti ve paylaşmayı öğretmektedir. Bu düşüncelerle Muharrem ayımızı ve birlik beraberliğimizi simgesi olan Aşure Günü’nüzü tebrik ediyoruz. Bu mübarek iklimin Amasya'mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Duaların ardından Vali Doruk, Belediye Başkanı Sevindi ve protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundular.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber