Geri Dön
MerkezAMASYA Belediye Başkanı Sevindi: Hayvan sevgisi çocuk yaşta aşılanmalı

AMASYA Belediye Başkanı Sevindi: Hayvan sevgisi çocuk yaşta aşılanmalı

AMASYA Belediye Başkanı Sevindi: Hayvan sevgisi çocuk yaşta aşılanmalı

AMASYA Belediye Başkanı Sevindi: Hayvan sevgisi çocuk yaşta aşılanmalı

AMASYA Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Hayvanları Koruma Günü’nde Belediye Hayvan Barınağı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden çocuklarla bir araya geldi. Sevindi, hayvan sevgisinin çocuk yaşta aşılanması gerektiğini söyledi.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocukları, Hayvan Barınağı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde ağırladı. Kent merkezinde bulunan çeşitli okullarda eğitim gören çocuklarla merkezde bir araya gelen Başkan Sevindi, hayvan sevgisinin çocuk yaşlarda aşılanması gerektiğini belirterek, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde belediyemize ait barınağımızdayız. Bugün bir çok ilkokul, ortaokul ve anasınıfı öğrencilerimiz barınağımızı ziyaret ettiler. Çocuklarımıza küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamak için gayret gösteriyoruz. Her canlının sevgi ve şefkatle yaşaması dileğiyle, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorumö dedi.

Belediyenin sürdürdüğü, 'Satın alma, sahiplen' kampanyasını hatırlatan Başkan Sevindi, “Ayrıca hemşehrilerime 'Satın alma, sahiplen' kampanyamız ile patili dostlarımızı sahiplenebileceklerini tekrar hatırlatmak istiyorum. Onlar bizim can yoldaşlarımız, hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimiz ve çocuklarımızda bu bilinçle bugün barınağımızda bu ziyaretleri yaptılar. Barınağımız 250 hayvan kapasiteli ve şu an için bu kapasiteye ulaşmış durumdayız. Veteriner işlerinde çalışan arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyorlar. O yüzden vatandaşlarımıza hayvanları sahiplenme noktasında tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Can dostlarımıza hep birlikte sahip çıkalım" diye konuştu.

Haber-Kamera : Şerife Serap KARA-AMASYA-DHA

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber