Geri Dön
KozanŞehit Kaymakam Saim Bey, mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Saim Bey, mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Saim Bey, mezarı başında anıldı

Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)- SAİMBEYLİ'ye ismi verilen Kozanlı Şehit Kaymakam Saim Bey, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Henüz 24 yaşındayken Kozan, Feke, Saimbeyli ve çevre ilçelerin düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Kaymakam Saim Bey, Fransızların Mamure Tren İstasyonu’na yaptığı bombalı saldırıda 18 Kasım 1920’de şehit düştü. Saim Bey'in ismi, o dönem Haçin olan ilçeye verildi. İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı nedeniyle Kozanlı Şehit Kaymakam Saim Bey'in Kozan Asri Mezarlığı Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Anmaya, Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, Kozan Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı ve ilçedeki kurum amirleri katıldı. Ziyaret sırasında okunan Kuran-ı Kerim'in ardından şehitler için dualar edildi. Duaların ardından Saim Bey'in kabrine karanfiller bırakıldı.

Kaymakam Emre Açar, yaptığı konuşmada, "Saim Bey'in şanına yakışır bir kurtuluş günü etkinliği hazırladık. Pazartesi gününden itibaren şanlı bayrağımızı ve şehitlerimizi herkese hatırlatacak çeşitli etkinlikler düzenledik. Bugün de şehidimiz, meslektaşım Saim Bey'in mezarını ziyaret ettik. Saim Bey'i ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz" dedi.

Saimbeyli'deki kurtuluş etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber