Geri Dön
KozanBaşkan Karalar, Kozan'da içme suyu şebekesi çalışmalarını inceledi

Başkan Karalar, Kozan'da içme suyu şebekesi çalışmalarını inceledi

Başkan Karalar, Kozan'da içme suyu şebekesi çalışmalarını inceledi

Başkan Karalar, Kozan'da içme suyu şebekesi çalışmalarını inceledi

Narin KAZAK/ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan’da süren içme suyu şebekesi yenileme ve asbestli boruların değiştirilmesi çalışmalarını denetledi. Karalar, projeye emek veren çalışanlara baklava ikram etti.

Yedigöze Barajı'ndan Kozan'a su getirme projesinin inşaat sahasını ziyaret eden Zeydan Karalar, çalışmaları yerinde inceledi. Karalar, projeye emek veren çalışanlara baklava ikram etti. Zeydan Karalar, önceki dönemde başlattığı asbestli boruların değiştirilmesi projesini hız kesmeden sürdürdüğünü belirterek, bu çalışmalar sayesinde Kozan halkının daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını söyledi. Ayrıca, ilçede 400 kilometreyi bulacak şebeke yenileme çalışmaları kapsamında ilk etapta 50 kilometrelik yeni içme suyu hattı inşa edildiğini vurgulayan Başkan Karalar, "Proje bittiğinde Kozan sağlıklı suya kavuşmuş olacak, Kozan’ı sağlıklı suya kavuşturma işinin bizim dönemimizde, bizim tarafımızdan gerçekleştirilecek olması beni çok mutlu ediyor. Kozanlılara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

'1 METRE BİLE ASBESTLİ BORU BIRAKMAYACAĞIZ'

Başkan Karalar, projeyi Kozan halkının tarihlerinde gördüğü en büyük altyapı projelerinden biri olarak nitelendirdi. Yedigöze Barajı'ndan Kozan'a su getirilmesi işinin maliyetinin 2-3 milyar lirayı bulacağını, ancak bu yatırımı Kozan halkı için yapmaya değer olduğunu ifade etti. Karalar, “Kozan’da yaklaşık 300 kilometreyi bulacak asbestli boru değişimini gerçekleştireceğiz ve 1 metre bile asbestli boru bırakmayacağız. Kozanlılar sağlıklı suya bizim dönemimizde kavuşacak” diye konuştu.

'ADANA GENELİNDE 440 KİLOMETRE ASBESTLİ BORU DEĞİŞTİRİLDİ'

Öte yandan kent genelinde hayata geçirilen içme suyu çalışmaları kapsamında asbestli boruların yenileme projeleri titizlikle sürdürülüyor. Bu kapsamda Ceyhan’da 224 kilometre, Yumurtalık’ta 42 kilometre, Karataş’ta 80 kilometre, İmamoğlu ilçesinde 50 kilometre, Tufanbeyli’de 32 kilometre ve Aladağ ilçe merkezinde 4 kilometrelik asbestli borunun değişim işi tamamlandı. Kozan’da ise Güneri ve Çanaklı mahallelerinde 8 kilometrelik asbest borunun yenilenmesiyle birlikte şehir genelinde toplam 440 kilometre uzunluğunda asbestli içme suyu borusu değiştirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber