Geri Dön
Spor Vincenzo Montella: İlk hedefimiz turu geçmek

Vincenzo Montella: İlk hedefimiz turu geçmek

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “İlk hedefimiz turu geçmek. Sonra adım adım ilerlemek. Bizim takımımız son dönemlerde birçok ilklere imza attı. Hırvatistan’daki galibiyetimiz, Almanya’daki 72 yıl sonraki galibiyetimizi hatırlayalım. Bunlar böyle adım adım ilerlediğimizde başarabileceğimiz şeyler” dedi.

 

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve milli futbolcu Arda Güler açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Vincenzo Montella, "İlk defa Avrupa Şampiyonası gruplarına galibiyetle başlıyoruz. Gerçekten güzel ve sevindirici. İlk hedefimiz turu geçmek. Sonra adım adım ilerlemek. Bizim takımımız son dönemlerde birçok ilklere imza attı. Hırvatistan’daki galibiyetimiz, Almanya’daki 72 yıl sonraki galibiyetimizi hatırlayalım. Bunlar böyle adım adım ilerlediğimizde başarabileceğimiz şeyler. Ama ilk hedefimiz turu geçmek" ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK DİLEĞİM PORTEKİZ’E KARŞI GALİBİYET ALMAK”

Portekiz’e karşı galibiyet almak istediklerini aktaran Montella, "Portekiz’e karşı resmi maçta galibiyetimiz yok. En büyük dileğim resmi maçta Portekiz’e karşı galibiyet almak. Bugünü kutladık, yarından itibaren maça konsantre olacağız. Fiziksel ve zihinsel enerjimizi toplayıp, maça hazırlanacağız" dedi.

“NE KADAR BÜYÜK BİR FUTBOLCU OLDUĞUNU TEKRAR GÖSTERDİ”

Vincenzo Montella, Hakan Çalhanoğlu’nun performansıyla ilgili ise, "Bu sezon bunu birçok kez bunu gösterdi. İnanılmaz bir futbolcuya sahibiz. Bizim takımımız forvetsiz oynuyor diye söyleniyor. Ama çok ofansif bir takıma sahip olduğumuzu da kimse unutmasın. Kanatlarımız, beklerimiz çok ofansif oyuncular. Bunların içinde kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’nun iki stoper varken bu kadar iyi defansif performans göstermesi beklediğimiz bir şeydi ama bu kadar da iyi olmayacağını, açıkçası zorlanacağını düşünüyorduk. Inter’de arkasında 3 stoper oynuyor. Burada ne kadar büyük oyuncu olduğunu tekrar tekrar bize gösterdi" sözlerini sarf etti.

ARDA GÜLER: ÇOK MUTLUYUM

Tüm Türk halkını mutlu ettikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen milli futbolcu Arda Güler, "Güzel bir karşılaşmaydı. Galibiyetten ve attığım golden dolayı çok mutluyum. Buradaki taraftarımızın oluşturduğu atmosfere muhteşem demek bile az kalır. Hocamın da doğum günü kutlu olsun. Benden hediye olarak gol atamamı istemişti. Bunu yaptım. Tüm Türk halkını mutlu ettiğimiz için çok mutluyum. Umarım böyle maçların ve atacağım gollerin devamı gelir. Çok mutluyum. Kişisel başarılarla çok fazla ilgilenmiyorum. Takım olarak gidebileceğimiz yere kadar gideriz. Bu beni çok mutlu eder. Mesaj atan herkese çok teşekkür ederim. Hocamız (Ancoletti) maçtan önce de mesaj atmıştı. O da beni motive ediyor. Bazı takım arkadaşlarım da tebrik etti. Onlar da iyi ki varlar" dedi.

“İNŞALLAH BU GOLLERİ ATMAYA DEVAM EDERİM”

Portekiz’i mağlup ederek bir ilke imza atmak istediklerini belirten genç futbolcu, "İnşallah bu golleri atamaya devam ederim. Tüm halkımıza armağan olsun. Galibiyetten dolayı çok mutluyuz. Gürcistan’ın da ilk turnuvasıydı. Onlara da saygı duymalıyız. Tarihimizde Portekiz’e karşı resmi maçlarda kazanamadık. Umarım bu da bizim için bir ilk olur" ifadelerini kullandı.