Geri Dön
TeknolojiProfesyonel video ve fotoğraf çekimine olan ihtiyaç artıyor

Profesyonel video ve fotoğraf çekimine olan ihtiyaç artıyor

Yüz yüze faaliyetlerin kısıtlandığı pandemiden sonra dijital tanıtım araçlarına duyulan ihtiyaç fazlasıyla arttı. BuMedya kurucusu Atalay Köroğlu, gerek şirketlerin gerek bireylerin dijital görünürlüğü artırmak ve markaların hedef kitleye daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak için profesyonel içerik üretim hizmetlerinden faydalandığını vurguladı.

Profesyonel video ve fotoğraf çekimine olan ihtiyaç artıyor

Pandemi döneminde insanlar evlere kapanarak içerik takip etmeyi alışkanlık haline getirirken, bu dönemde geleneksel iş stratejilerinin yerini hibrit ve yenilikçi modeller aldı. Fotoğraf ve video çekmeyi yaşam tarzı haline getirerek kendini değişime ve yenilenmeye adayan Köroğlu, kurucusu olduğu BuMedya reklam hizmetleri ile sektördeki artan ihtiyacı karşılamaya odaklandığını belirtti. Bugüne kadar dahil olduğu Altay Spor Kulübü Belgeseli, ünlü rapçilere ait müzik videoları ve Amway firması için yapılan video editing işleri ile geleceğin değerli görüntü yönetmenlerinden olmayı hedefleyen Köroğlu, yayıncılık ve medya prodüksiyon hizmetlerinin hayatın pek çok alanına kanalize olduğunu, gelecekte ise çok daha geniş bir kullanıma sahip olacağını belirtti. 


“MARKA BÜYÜMESİ İÇİN ONLİNE TANITIM VE MEDYA HİZMETLERİ ŞART” 

Deloitte tarafından yapılan bir çalışmaya göre; dünya genelinin yüzde 42’si yani yaklaşık 3.2 milyar kişi aktif olarak sosyal medya kullanıyor ve dijital prodüksiyon pazarının 2026 yılına kadar 2 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Son derece büyük bir hızla büyüyen dijital ticaret pazarının, sadece marka sahiplerini değil bireysel kullanıcıları da tanıtım filmi, video editing veya profesyonel fotoğraf düzenleme hizmetlerine yönelttiğini belirten Köroğlu, BuMedya reklam ajansı olarak büyüyen ekosistemde kalıcı olmak isteyen kullanıcılara özel kişiselleştirilmiş ve yenilikçi içerikler hazırladıklarını belirtti. 

Köroğlu, özellikle pandemi sonrasında, sosyal medyanın hem marka tanıtımındaki gücü hem de yüksek getiri imkanı kanıtlandığından artık kaliteli içerik üretiminin kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu ise şu şekilde açıkladı: 

“Günümüzde bütün markalar, işletmeler ve bireyler online PR hizmetlerinin başarısını kesin olarak kabul etmiş durumda. Sadece akıllı telefonlar kullanılarak oluşturulan fotoğrafların ve videoların yerine, profesyonel ekipmanlarla ve yönetmen gözüyle kurgulanmış içerikler oluşturmak ise son derece önemli. Dijitalleşmenin bir sonucu olarak gelen içerik üretiminin çeşitli sanatsal kriterleri göz önünde bulundurarak, güncel trendleri takip ederek ve yenilenerek oluşturulması gerekli. Dolayısıyla dijital marka tanıtımı, film çekimi, Youtube içerik üretimi gibi pek çok yayıncılık ve medya prodüksiyon hizmetinin yeri artık hiç olmadığı kadar sabit. Bir diğer deyişle, etkileşimi ve hedef kitle erişimini maksimuma çıkaran kaliteli içeriklere olan ihtiyacın gelecekte azalması gibi bir durum söz konusu değil, bu nedenle de çağı yakalamak için en iyi şekilde kullanılması şart.” 

“SEKTÖRÜN GENÇ VE DİNAMİK AKTÖRLERE İHTİYACI VAR” 

Sadece kamerasını alıp sokağa çıkarak gerçekçi ve yaratıcı videolar hazırlamanın bir yönetmen olarak öneminden ayrıca bahseden Köroğlu, fotoğrafçılık ve video ekosisteminde yenilenmeye odaklanan katılımcı sayısının hala yetersiz olduğunu belirterek şunları paylaştı:  

“Günümüzde bütçe ve proje yönetimi, insan ilişkileri, program ve ekipman kullanımı, veri analizi, yaratıcılık ve kişiye özel servis gibi çok katmanlı bir hizmet sunan video ve fotoğraf üretiminde yenilenmeye olan ihtiyaç yadsınamaz. Sosyal medya ve dijital görünürlüğün son derece akışkan ve değişken olması nedeniyle, hizmet verenlerin ve alanların da aynı sürdürülebilirliğe sahip olması gerekiyor. Özellikle dijital devrimi yaşam tarzı haline getiren genç yönetmenler ve içerik üreticiler, sektörün şekillenmesini sağlayan temel aktörler olduklarından sosyal ticaret ekosisteminde başarı elde etmek isteyen marka sahipleri için en saygıdeğer takım arkadaşlarından olmalı.”