Geri Dön
TeknolojiColendi AI finans sektörü için tasarladığı ColendiMind’ı duyurdu

Colendi AI finans sektörü için tasarladığı ColendiMind’ı duyurdu

COLENDI AI, finans ve bankacılık sektörleri için geliştirdiği yeni yapay zekâ çözümü ColendiMind’ı devreye aldığını duyurdu. Buna göre yapay zeka çözümü, bankalara ve finans kurumlarına daha akıllı kararlar vermeleri, müşteri deneyimlerini iyileştirmeleri ve kredi performans verimliliğini artırmaları konusunda yardımcı oluyor.

Colendi AI finans sektörü için tasarladığı ColendiMind’ı duyurdu

Fintek şirketlerinden Colendi çatısı altındaki Colendi AI’ın devreye aldığını duyurduğu yeni yapay zekâ çözümü ColendiMind finans ve bankacılık sektörleri için geliştirildi. Yapılan açıklamaya göre, ColendiMind, makine öğrenimi ve büyük dil modelleri (LLM) teknolojileri ile desteklenen yapay zekâ çözüm modülleri sunuyor. Bu modüller, kişiselleştirilmiş kredi skorlaması, dolandırıcılık tespiti, müşteri segmentasyonu ve otomatik müşteri hizmetlerinden oluşuyor.

Colendi AI finans sektörü için tasarladığı ColendiMind’ı duyurdu

‘COLENDI AI’IN FİNANSIN GELECEĞİNİ NASIL ŞEKİLLENDİRECEĞİNİ GÖRMEK İÇİN HEYECANLIYIZ’

Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen şunları söyledi:

“Colendi AI olarak misyonumuz finans ve bankacılık endüstrisinde yapay zekâya erişimi demokratikleştirmektir. ColendiMind, bankalara ve finans kurumlarına müşterilerine kişiselleştirilmiş, güvenli ve etkin hizmetler verebilecekleri benzeri görülmemiş yapay zekâ yetkinlikleri sunuyor. Colendi AI’ın Türkiye ve ötesinde finansın geleceğini nasıl şekillendireceğini görmek için heyecanlıyız.”

SOC2 GÜVENLİK STANDARTLARINA UYGUN ŞEKİLDE TASARLANDI

ColendiMind’ın özelliklerinden biri, müşterilerin sahip olduğu veri tabanlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olması ve bu verilere dayalı içgörüler sunabilmesi. Ayrıca, yerelleştirme yetenekleriyle Türkçe başta olmak üzere birçok dil desteği sunarak, farklı coğrafyalardaki finansal kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. ColendiMind, Qwen.2 ve Llama3.1 gibi gelişmiş dil modellerini kullanıyor ve Nvidia A100 GPU altyapısı ile yüksek hızda veri işleme kapasitesi sağlıyor.

Colendi AI, ColendiMind platformu ile alternatif kredi skorlaması, dolandırıcılık tespiti ve müşteri segmentasyonu gibi kritik finansal süreçlerde yapay zekânın gücünden faydalanarak finans kurumlarının daha verimli çalışmasını hedefliyor. Platform, Google Cloud, AWS ve Azure gibi yaygın kullanılan altyapılarla uyumlu ve SOC2 güvenlik standartlarına uygun şekilde tasarlandı.