Geri Dön
Spor Tarık Sözer rakibini nakavt ederek WBC Asya ünvanının sahibi oldu

Tarık Sözer rakibini nakavt ederek WBC Asya ünvanının sahibi oldu

Yenilgisiz boksör Tarık Sözer ünvanlarına WBC Asya şampiyonluğunu da ekledi.

Tarık Sözer rakibini nakavt ederek WBC Asya ünvanının sahibi oldu

Kadıköy Boks Spor Kulübü'nün düzenlemiş olduğu profesyonel boks gecesinde, yenilgisiz Türk boksör Tarık Sözer yine kendisi gibi yenilgisiz olan ve 11 maçta 11 galibiyeti bulunan Hindistanlı Gurpreet Singh ile WBC federasyonunun Asya şampiyonluğu ünvanı için İstanbul'da Kadıköy Boks Spor Kulübü Kompleksi'nde ringe çıktı. 2'inci raundun sonunda nakavt ile biten bu önemli ünvan maçını Kadıköy Boks Spor Kulübü profesyonel boksörü Tarık Sözer kazanarak WBC Asya kemerinin sahibi oldu.

SERDAR AVCI: PROFESYONEL BOKS ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞACAK VE BİR ÇOK ŞAMPİYON ÇIKACAK

Dünyanın en büyük ve en prestijli federasyonu olarak bilinen WBC'nin tanıdığı ve lisans verdiği WBC Türkiye, Türkiye'de profesyonel boksun kurucusu olan şampiyon sporculardan Serdar Avcı'nın girişimleri ile başarılı bir şekilde sonuçlanırken, Türk boks camiası WBC platformlarında geçerli olan turnuvalar düzenleme ve hakem yetiştirme ehliyetine de sahip oldu. Serdar Avcı'nın uzun uğraşları sonucunda kurulun WBC Türkiye profesyonel boks federasyonu ile itibar kazanan profesyonel boksta başarılar da artmaya başladı. Türkiye'deki ilk profesyonel boks olan Kadıköy Boksun kurucusu olan ve WBC Türkiye için onay aylarak dünyada geçerlilik sağlatan Serdar Avcı, Tarık Sözer'in şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulundu. Serdar Avcı, "Önce Kadıköy Boks Kulübü'nü kurduk, sporcular yetiştirdik.

Sonra Türk boksu için WBC'nin çatısı altında Türkiye Profesyonel Boks federasyonunu onaylattık. Bu sayede daha çok şampiyon sporcuların yanı sıra hakemler de yetiştirip, turnuva düzenleme hakkı elde ettik. Her bir turnuva yeni şampiyonlar için bir fırsat. Her ringde yeni başarı hikayeleri görebiliyoruz. Dediğim gibi artık ülkemizde profesyonel boks federasyonu kuruldu ve bundan sonra ülkemizde bir çok şampiyon boksör çıkacaktır ve profesyonel boks ülkemizde yaygınlaşacaktır. Türk hakemlerimiz WBC federasyonunun maçlarını bile sunabiliyorlar.

Tüm lisanslarımız dünyanın her yerinde ve WBC federasyonu onaylı olarak geçerlidir. WBC Uluslararası genel sekreteri Oksana Semenishina'ya da teşekkür etmemiz lazım. Sürekli ülkemize gelerek denetlemeler yaptı, onay almamız için yönlendirmeler yaptı ve çabalarımızda kendisinin de payı büyük. Oksana Semenishina Türkiye'de boksa olan ilgiyi gördü ve bizi destekledi. Federasyonumuzun onaylanmasında katkılarını göz ardı edemeyiz" diye konuştu.