Geri Dön
Sporİstanbul Challenger 76. TED Open’ın basın toplantısı yapıldı

İstanbul Challenger 76. TED Open’ın basın toplantısı yapıldı

Türkiye'nin en köklü tenis organizasyonu olma özelliğini taşıyan QNB Finansbank İstanbul Challenger 76. TED Open bu yıl QNB Finansbank’ın sponsorluğunda 76. kez Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Challenger 76. TED Open’ın basın toplantısı yapıldı

Turnuvanın geleneksel basın toplantısı, TED Spor Kulübü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısına; Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak, Turnuva Direktörü Melis Yafe, Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan ve turnuvada mücadele edecek son şampiyon Damir Dzumhur ve mili tenisçi Yankı Erel katıldı.

Turnuvanın 76 yıldır aralıksız devam ettirebilmesinin önemine dikkat çeken Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Büyük kulüp olabilmek bunu 76 yıldır aralıksız sürdürebilme geleneği sürdürmektir. Bu açıdan dünyada büyük kulüpler vardır. Çok uzun yıllardır hizmet veren kulüpler vardır. TED Spor Kulübümüz de bunlardan bir tanesi. Tenisin Türkiye’de gelişmesi adına hem İstanbul’umuzun hem Türkiye’mizin dünyada tenis ülkesi olabilmesi adına yapılan bu değerli faaliyetler bilinirliliği artırıyor. Hedefi olan ülkelerin federasyonların kulüplerin sporcuların olmazsa olmazı bir turnuvanın içerisindeyiz” diye konuştu.

Bu zamana kadar Türk sporcuların en iyi derecisinin çeyrek final olmasıyla ilgili Başkan Durmuş, “En iyi çeyrek final gördük. Bu yarı final, final görmemiz gerektiğini de gösteriyor. Bakanlığımız ve federasyonumuz bu strateji doğrultusunda çalışıyor” dedi.

TED YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET TINAZ: HAZIRLIKLAR ERKEN BAŞLADI

Turnuvanın hazırlıklarına erken başladıklarını ve güzel bir turnuva olacağını ifade eden TED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tınaz, “Güzel bir turnuva olacak. Hazırlıklar erken başladı. Kortları yeniden yaptık. Her şey hazır. Pazar günü yine spor ve eğlencenin bir ada olduğu program var. Gösteri maçımız olacak. Ben bütün sponsorlarımıza, sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Başarılı bir turnuva olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

FEYYAZ BİCAK: BURADA OLMAKTAN MUTLU VE GURURLUYUZ

Turnuvanın başarılı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulunan QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak, “Çok değerli bir etkinlikte elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Turnuva 76’ncı kez düzenleniyor. Dünyanın birçok ünlü tenisçisinin ağırlıyor. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Turnuvanın başarıyla tamamlanmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN ALTAN: SANATIN VE SPORUN DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sanat ve spor alanında desteklerinin devam edeceğini söyleyen Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan, “Hilton ailesi olarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Sporu ve sanatı destekleme 2018’den beri şiarımız oldu. Bu yıl da bu turnuvaya verdiğimiz konaklama desteğinin ileride de devam edeceğinin garantisini vermek istiyorum. Sanatın ve sporun destekçisi olmaya devam edeceğiz. Tüm sporculara ve ekiplere başarılar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

SON ŞAMPİYON DAMİR DZUMHUR: YENİDEN İSTANBUL’DA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

Organizasyonun son şampiyonu Damir Dzumhur, “Yeniden İstanbul’da olduğum için mutluyum. Bu benim için çok önemliydi. Burada kazandıktan sonra 4 tane challenger daha kazandım. Her şeyin başlangıcı oldu benim için. Bu ünvanı kazanmak çok kolay değil ama elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

YANKI EREL: SEYİR KEYFİ VERERECEĞİMİZE İNANIYORUM

İyi isimlerin yer aldığı bir turnuva olduğunu ifade eden milli tenisçi Yankı Erel, “Bu sene yine buradayım. Çok iyi isimlerin olduğu turnuva. Bu efsanelerle aynı kortu paylaşmak bizim de tenisimizi geliştiriyor. Ben de geçen sene Damir’e ikinci turda kaybetmiştim. Bu sene elimden geleni yapacağım. Seyir keyfi vereceğimize inanıyorum. Değerli sponsorlarımıza teşekkür ederim. Bugünün dördüncü maçını oynayacağım. Elimden geleni yapacağım. Umarım güzel bir hafta geçiririm” diye konuştu.