Geri Dön
SporHakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or ödülünün adayları arasında yer aldı

Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or ödülünün adayları arasında yer aldı

İtalyan ekibi Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or'a aday gösterildi.

Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or ödülünün adayları arasında yer aldı

Yılın futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülüne aday olan 30 futbolcu belli oldu. İtalya Serie A ekibi Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da bu ödüle aday gösterildi. Yılın futbolcusunun seçileceği ödül töreni 28 Ekim Pazartesi günü Paris'te Theatre du Chatelet'te yapılacak. Bu organizasyonda, En İyi Kadın Futbolcu, En İyi Erkek Futbolcu, En İyi Kadın Teknik Direktör, En İyi Erkek Teknik Direktör, Kadınlarda En İyi Kulüp, Erkeklerde En İyi Kulüp, Yachine Trophy ve Kopa Trophy ödülleri sahiplerini bulacak.

Hakan Çalhanoğlu'nun Ballon d'Or ödülündeki rakipleri şu şekilde:

"Jude Bellingham, Ruben Dias, Phil Foden, Federico Valverde, Emiliano Martinez, Erling Haaland, Nico Williams, Granit Xhaka, Artem Dovbik, Toni Kroos, Vinicius Junior, Dani Olmo, Florian Wirtz, Martin Ödegaard, Mats Hummels, Rodri, Harry Kane, Declan Rice, Vitinha, Cole Palmer, Dani Carvajal, Lamina Yamal, Bukayo Saka, William Saliba, Kylian Mbappe, Lautaro Martinez, Ademola Lookman, Antonio Rüdiger, Alejandro Grimaldo"

BALLON D'OR'UN SON SAHİBİ LIONEL MESSI

2023 yılının Ballon d'Or ödülünün sahibi Arjantin ile 2022 Dünya Kupası'nı kazanan Lionel Messi olmuştu. Kariyerini Inter Miami'de sürdüren yıldız futbolcu, 8'inci kez ödülün sahibi olurken; bu ödülü Avrupa dışında oynarken kazanan ilk futbolcu olarak da tarihe geçti. Öte yandan Lionel Messi, 2024 yılının adayları arasında ise yer almadı.