Geri Dön
Son DakikaVali Bilgin: Köy okullarını kullanın

Vali Bilgin: Köy okullarını kullanın

Vali Bilgin: Köy okullarını kullanın

Vali Bilgin: Köy okullarını kullanın

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin Başkanlığında tüm il ve ilçe genelindeki muhtarlarla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, kamu kurum ve daire amirleri ile tüm il, ilçe ve köylerde bulunan muhtarlar katıldı. Toplantı İl Nüfus Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü sunumlarıyla başladı. Sunumların ardından konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Kapalı köy okullarının Millet Kıraathaneleri veya Sosyal Merkez haline getirilmesi konusunda bilgi veren Vali Osman Bilgin, “Köy okullarımızda kapalı olan okullar var. Örneğin bazı muhtarlarımız geliyor. Biz bu okulları kullanmak istiyoruz diyor. Zaten biz bu okulları kullandırmak için öneriyoruz. Ama bazıları da bu Millet Kıraathanesi durumuna takmış durumda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunda başlattığı mücadeleden sonra bir sürü iktidar geldi geçti. Hepsinin farklı isim altında projeleri oldu. Millet Kıraathanesi kavramına takılmayın burası sosyal merkez. Devlet böyle bir karar almış yani partisel bir karar değil. Adı Millet Kıraathanesi olmaz Sosyal Merkez olur, Kültür Merkezi olur. Kullanın da nasıl kullanacaksanız kullanın" dedi.

Özellikle köylerdeki içme suyu depolarının klorlanmasına özen gösterilmesini belirten Vali Bilgin, “Bizim ilimiz çevre konusunda çok duyarlı bir il. Bu çevre konusundaki duyarlılığınızı tebrik ediyorum. Ancak çevre konusunda duyarlılık icraatla olur. Örnek veriyorum bir arkadaşımızı Valiliğin twitter adresinde yazmış Milli parkları pislik götürüyor. Milli Parklar çöp alanı oldu. Doğru, ama güzel kardeşim, ey o twitter’e yazıyı yazan kişi, sen o yazıyı yazana kadar harcayacağın emeğe 4 tane poşet alacaksın eline toplayacaksın. Bu bir bilinçle olur. Konuşmaya geldiğinde herkes twitter, instagram yazıp duruyoruz. İl Genel Meclis üyelerime söylüyorum. Meclis üyelerim çıkıyorlar çevre katliamı yapılıyor diyorlar. En büyük çevre katliamı kalitesiz, sağlıksız su içmektir. Eğer kalitesiz, sağlıksız su içiyorsak en büyük çevre katliamını yapıyoruz. Çünkü insanı zehirliyoruz. Eğer benim kurumumdan zamanında klor alamıyorsanız bunu iletin. Klorla ilgili takip edelim. Ama muhtarlarım, bunları siz takip edeceksiniz. Su konusundaki sorunlarımızı çözelim. Bir yer açıklama yapıyor kanserde Türkiye birincisi, yok öyle bir şey arkadaşlar. İstatistiksel veri. Bizim adam giriyor burada 10 kanser verisi, öteki girmiyor. Giren girmeyen karşılaştırılıyor bir bakılıyor Türkiye’de kanserde 1.olduk. Böyle acayip acayip işler var. Bu konuda kendinizi sıkmayın ama suyla ilgili rahat olmayın. Yani herkes görevini yapsın. Bakın 50 yaş üzerinde insanların çoğu hasta değil ama 50 yaşın altındaki insanlar hasta" dedi.