Öğrenciler, okul bahçesine sebze ve meyve fidanı dikti
Öğrenciler, okul bahçesine sebze ve meyve fidanı dikti
Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA)-'DÜNYA Günü Her Gün’ etkinlikleri kapsamında Cargill, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) işbirliği ile Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Cargill İlköğretim Okulu’nda öğrencilere yönelik temel güvenlik ve gıda tasarrufu konularında özel bir seminer düzenledi. Seminerin ardından öğrenciler, Cargill gönüllüleri ile birlikte sebze fidesi dikimi gerçekleştirdi.
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Cargill İÖO’da üçüncü sınıfların katıldığı 85 öğrenciden oluşan gruba Cargill’in Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği (EHS) ekibi temel güvenlik kuralları ile ilgili eğitim verilmesini sağladı. Bu eğitim kapsamında öğrencilere günlük yaşamda karşılaşabilecekleri bilgi ve uyarı tabelalarının ne anlama geldikleri, kazalardan sakınmak için alınabilecek basit önlemler ve gıda güvenliğinin sağlanmasında temel noktalar anlatıldı. Güvenlik eğitiminin ardından TİDER Genel Müdürü Nil Tibukoğlu Yurdakul, gıda atıkları ve bunların çevre ile ilişkisi üzerine bir sunum yaptı.
OKUL BAHÇESİNE FİDAN DİKTİLER
Etkinlik okul bahçesinde sebze fidesi dikimi ile devam etti. Öğrenciler, okul bahçesinde özel olarak ayrılan bölüme domates, biber, salatalık, çilek ve patlıcan fidesi dikti.
‘Dünya Günü Her Gün’ kapsamında Orhangazi İlköğretim Okulu’nda yapılan etkinliklere Cargill Orhangazi Mısır İşleme Fabrikası Sorumlu Müdürü Cenan Celebci, TİDER Genel Müdürü Nil Tibukoğlu Yurdakul ve Orhangazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Hasırcı katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Cenan Celebci, “Okul ortamında çocukları toprakla buluşturmayı hedeflediğimiz bu projede Cargill İlköğretim Okulunda öğrenim gören çocuklarımız ile sürdürülebilir bir çalışma başlattık. Cargill gönüllüleri her yıl dünyanın pek çok ülkesinde “Dünya Günü Her Gün” etkinlikleri düzenliyor. Biz de Cargill Türkiye gönüllüleri olarak bu çalışmalara ülkemizden destek veriyoruz.” dedi. Nil Tibukoğlu Yurdakul ise, TİDER’in gıda atığı ve yoksulluk konusunda alternatif çözümler üretmek amacıyla gıda bankacılığı sistemine kapsamlı bir bakış açısı sunan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak‘Sürdürülebilirlik kavramı, doğal ekosisteme zarar vermeden tüm canlılar için temel ihtiyaçları sağladığımızdan emin olmaktır’ dedi. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Cargill İlköğretim Okulu Müdürü Ali Hasırcı ise, “Deneyimleyerek öğrenme biçiminin öğrencilerin eğitim hayatında daha kalıcı ve pozitif etkiler bırakıyor. Toprak ile doğrudan buluştukları, kendi fidelerini diktikleri bu deneyimi asla unutmayacaklar. Çalışmaya vesile olan Cargill’e teşekkür ediyoruz. ” diye konuştu. Fidelerin dikimi öncesinde öğrencilere gerekli temel bilgileri aktaran Cargill gönüllüleri, dikim esnasında da bahçede çocuklarla birlikte çalışarak, fidelerin doğru bir şekilde dikilmesi ve fidelere ilk can suyunun verilmesine yardımcı oldular.
FOTOĞRAFLI