TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Grubu’nu ziyaret etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında Saadet Partisi Grubu’nu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşmede Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin bulundu.
Başkan Kurtulmuş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, anayasa çalışmalarının devam ettiğini ve bu sürecin şeffaf ve demokratik bir zeminde ilerletilmesi için kararlı olduklarını belirtti. Saadet Partisi Meclis Grubu'ndan Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri ile yapılan görüşmenin verimli geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde diğer siyasi partilerle de benzer görüşmelerin yapılacağını dile getirdi. Görüşmelerin ardından anayasa çalışmalarının detaylarına dair tartışmaların Ekim ayı gibi başlayabileceğine dikkat çekti. Grubun görüşlerini almak üzere gerçekleşen bu ziyaretin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, siyasetin diyalog içinde çözüm üretme alanı olduğunu ve tüm siyasi partilerin bu sürece yapıcı katkılar sunmasının önemli olduğunu ifade etti.
‘BU SİYASAL ZEMİNE KATKI SUNACAK HER TÜRLÜ ÇABANIN İÇERİSİNDE OLACAĞIZ’
Saadet ve Gelecek Partileri olarak anayasa çalışmalarına katkı sunacaklarını belirten Bülent Kaya, sağlıklı bir siyasal zeminin oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Kaya, “Meclis Başkanımıza, anayasaların sağlıklı siyasal zeminlerde daha sağlıklı sonuçlar vereceğini, bütün sorunlarımızı siyaset yoluyla müzakere edebileceğimiz bir zeminde konuşmanın önemini, Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu siyasal zemine katkı sunacak her türlü çabanın içerisinde olacağımızı ve sağlıklı bir zemin inşasının sorunları konuşmaktan daha önemli olduğunu ifade ettik” dedi.
‘UYGULANABİLECEK ŞEYLERİ YAPMAMIZ GEREKİYOR’
Selçuk Özdağ ise, anayasa değişikliğinin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayacaklarını ve çabalarını artıracaklarını belirtti. Anayasa maddelerinin zaman zaman ihlal edildiğini ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Özdağ, “Türkiye'de mevcut bir anayasa var. Bu anayasa zaman zaman ihlal ediliyor, bunları görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığı ilkesinin daha net bir şekilde ayrılacağı söylenmişti. Ama gördüğümüz şu ki, vermiş olduğumuz soru önergelerinde dahi, anayasa bakanlara diyor ki 15 gün içerisinde cevap vermeniz gerekir, cevap vermiyorlar. Cevap vermedikleri zaman, anayasa çiğnendiğinde ne olması gerekiyor? Tebdilinde, ilgasında veyahut da bunun çiğnendiğinde, bir cezai müeyyidesinin olması gerekiyor. Var mı? Var. Peki uygulanıyor mu? Uygulanmıyor. O zaman uygulanabilecek şeyleri yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (DHA)