Geri Dön
PolitikaÖzgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek

Özgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP gelince bir dönem değil, bir dönemde yarısı zor olur ama 10 yılın sonunda, Türkiye hem Avrupa Birliği'ne girecek hem oradaki ülkeler kadar güçlenecek” dedi.

Özgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilçe örgütlerini ve belediyeleri ziyaret etmek için geldiği Balıkesir’deki programının ikinci gününe, Marmara Adası’nda başladı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer'i makamında ziyaret eden Özel, belediye binası önünde kendisini bekleyenlere seslendi. Özel, “31 Mart'ta oy vereniyle, vermeyeniyle herkese teşekkür ederiz. Ama artık mafyanın düzeni bitti, halkın düzeni geldi. Öyle kabadayılıklara, öyle ne konuştuğunu bilmeyenlere, önüne geleni tehdit edenlere, burnu büyüklere, gücü başka yerden alanlara değil, Aydın Dinçer gibi sadece ve sadece size borçlu olanların yönettiği bir yönetim” ifadelerini kullandı.

‘PARADAN 6 SIFIR ATINCA HAYAT KOLAYLAŞMADI, HESAP KOLAYLAŞTI’

Marmara Adası'na ulaşım bedelinin yerel halka 900 liradan 500 liraya düşmesinin, CHP yönetimi ile geldiğini hatırlatan Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Kendisiyle birlikte Narlı'dan buraya seyahat ederek sohbet ettik. Başta ulaşım öyle herkese 900 lira olmaz. Dedi ki, ‘Adalılara 400 lira, 500 lira’. Bu bile çok, haklısınız. Bu şartlarda bu bile çok. Ama maliyetler de çok. Ama eğer Aydın Başkan olmasa, 1000 lira olacak şey, şimdi 500 lira. AK Parti’li belediye başkanı gitti CHP'li geldi, 1000’den 500’e düştü. AK Parti’li Cumhurbaşkanı gidip, CHP'li gelsin 50 liraya düşer. Çünkü mazota, benzine zammı Aydın Dinçer yapmıyor. Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Şimdi inşallah o günler geldiğinde, hep anlatıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin vizyonu bu ülkeyi Avrupa Birliği’nin tam üyesi yapmak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiş ki; ‘Gelişmiş ülkeleri yakalayın, geçin’. Ve uluslararası toplumda, milletler arası toplumdaki yerini Türkiye Cumhuriyeti alsın. Orada 55 bin dolar milli gelir var, Tayyip Bey'in özendiği, gidelim dediği yerlerde 4 bin 500 dolar. Tayyip Bey, 6 sıfır attı Allah için hakkını yemeyelim. Ama 6 sıfır atınca hayat kolaylaşmadı, geçim kolaylaşmadı, hesap kolaylaştı. Neden, 6 sıfırı masraflardan da attı, maaşlardan da attı. 6 sıfırı etiketlerden de attı, cebinize giren paradan da attı. Cumhuriyet Halk Partisi gelince, öyle 6 gol atıp 6 gol yiyen amatör lig takımları gibi değil, size golü yedirmeden 1 gol atacağız. Diyorlar ya, ‘1-0 olsun bizim olsun’. Bir tane sıfır atacağız, ama maaşlardan değil, masraflardan atacağız. CHP gelince bir dönem değil, bir dönemde yarısı zor olur ama 10 yılın sonunda, Türkiye hem Avrupa Birliği'ne girecek hem oradaki ülkeler kadar güçlenecek. 10 yıl sonra şöyle hesap edin, maaş bugünkü maaş gibi olsun, masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil, 50 lira. Dana kıyma 55 lira. Kuzu pirzola 70 lira. 1 litre rakı 140 lira.”

CHP'nin iktidara gelmesi ile 10 yılın sonunda Türkiye'nin hem Avrupa Birliği'ne (AB) gireceğini hem de paradaki bir sıfırın atılacağını söyleyen Özel, “Eğer bir ülkede alım gücü 10 kat ararsa, Avrupa'da bugün sana 550 lira olan maliyet ona 55 lira. Ya da fiyatlar değişmedi. Fiyatlardan sıfır atmadık, dana kıyma yine 550 lira, 600 lira. Ama en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira değil, 125 bin lira. Biz bugün AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücretti, hiç ellemese 26 bin olacaktı. Şimdi 12 bin 500 lira değil mi. 26 bine razıyız ama Almanya'daki emekli, Fransa'daki emekli, Hollanda'daki emekli, senden 10 kat fazla alım gücünde. Ya etiketten bir sıfır at öyle bak, ya da maaşın 10 kat fazla olduğunu düşün. Böyle bir dönemin gelmesi hiç uzak değil. Bunu Yunanistan başarıyor da bırakın onu Macaristan başarıyor da o bile girdi, 10 binlerdeydi 25 bin, 30 olmuş gidiyor oraya doğru. O yüzden biz de başaracağız” diye konuştu.

‘CHP GELİRSE DESTEKLİYORUZ’ DİYORLAR’

AB üyesi ülkelerin Türkiye’nin tam üyelik hedefini, CHP’nin iktidara gelmesi şartıyla desteklediğini belirten Özel, “Ben geçen yıl, geçen dönem Sosyalist Enternasyonal’in ikinci başkanı seçildim. İspanya Başbakanı birinci başkan. 75 ülke altına imza attı. ‘CHP gelirse, Avrupa Birliği'ne tam üye olma hedefini destekliyoruz’ diyorlar. Fransız’ı da attı, Yunanistan'ı da attı, Avrupa Birliği'ndeki ülkeler attı. Bizim hedefimiz, vizyonumuz bu. O yüzden nasıl 31 Mart'ta Marmara Adası kendi kaderine, kendi geleceğine el koydu, döndü, Aydın Dinçer'i belediye başkanı yaptı, akışı değiştirdi, gelecek genel seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine, Cumhuriyet Halk Partiliyi cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

‘SENEYE KASIMDA ERKEN SEÇİM SANDIĞI GELECEK, İKTİDAR DEĞİŞECEK’

Marmara Adası’nın ardından Avşa Adası’na gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Bölgeye dair bütün sorunları öğrendiğini, bunların düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını ve ada halkının sesini bütün Türkiye'ye duyuracaklarını belirten Özel, "Ancak ümidim var mı? Belki birkaç iyileşme olur ama AK Parti, böyle az kişinin olduğu ve AK Parti yandaşının, menfaatinin olmadığı konularda birazcık muhafazakardır. Bunlar muhafazakar, ya bunlar bildiğin muhafazakar değil. Eğer yandaşı varsa, birilerine menfaat sağlıyorsa, oralarda son derece devrimci olurlar. Vatandaşın hizmet almasına geldi mi birden muhafazakar olurlar. Dediklerimi yapmazlarsa yapacak iş belli. Halep oradaysa arşın burada. Seneye kasımda erken seçim sandığı gelecek ve iktidar değişecek" diye konuştu.

‘İKTİDAR DEĞİŞTİĞİNDE MAFYANIN DÖNEMİ BİTECEK’

Ekonomi yönetimini eleştirerek, Türkiye’de insanların en iyi yaşam şartlarını hak ettiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Hiçbirimiz AK Parti'nin yarattığı enflasyona, AK Parti'nin yarattığı hayat pahalılığına, işsizliğe mahkum değiliz. 31 Mart günü, nasıl girdiğimiz ilk seçimlerde söz verdiğimiz gibi yerel seçimleri kazandıysak, bundan sonra da gireceğimiz ilk genel seçimlerde partinin kurulduğu gün olduğu gibi, 31 Mart akşamı olduğu gibi, şu anda burada görüldüğü gibi, anketlerde olduğu gibi, yapılacak ilk seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birinci partisi. Ve o gün iktidar değiştiğinde artık aynı burada olduğu gibi mafyanın dönemi bitecek, halkın dönemi başlayacak. Burada duyduklarımdan utandım. 31 Mart'a kadar burada bir mafya düzeni varmış. Ve o mafya düzenini siz bitirdiniz. Türkiye'de de mafya örgütlerinin önünü açanların, ilişki kuranların, kol kola girenlerin İçişleri Bakanlığı yaptığı, o görevden alınıp, dönüp İçişleri Komisyon Başkanlığı yaptığı, halen daha bu ülkede suç örgütlerinin cirit attığı bir düzen var. Bu düzeni de değiştirecek olan sizlersiniz, size güveniyorum. Bizim iktidarımızda arabanın, geminin yönü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesidir. Yani gelişmiş ülkeleri yakalayıp geçmektir. Bunun için iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına, 10 yıla ihtiyaç var.”

‘İKTİDARA DÜNDEN BİR GÜN DAHA YAKINIZ’

CHP iktidarıyla birlikte Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) gireceğini söyleyen Özel, “CHP iktidara gelecek hızla Avrupa Birliği'ne üye olacağız. O seviyeyi yakalayacağız. 55 bin dolar milli geliri yakalayacağız. Allah muhafaza Tayyip Bey ya da partisi kalırsa, hedefleri 4 bin 500 dolarlık Şangay İşbirliği Örgütü’nün fakir bir ülkesi olmak. Burada liderler zengin, arabalar, uçaklar, saraylar lüks, millet fakir. O tarafta (AB ülkeleri liderleri) tarifeli uçuyorlar, mütevazi dairelerde oturuyorlar, saray maray yaptırmıyorlar. Ama halk zengin. Yönetenlerin mütevazi, halkın zengin olduğu bir Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mümkündür. Bu söylediklerim herkese hayal gibi geliyor. Ama Alman’a hayal değil, Hollandalı bu güçle satın alıyor. İsveçli, İsviçreli, Fransız, İtalyan bu güçle alıyor. Bakın Edirne'den Bulgaristan'a giriş çıkış var. Eskiden 1 lira veriyorduk, 4 leva alıyorduk. Şimdi 1 leva veriyorlar, 18 lira alıyorlar. 70 kat oraya göre fakirleştik biz, 70 kat. Yetmiş kat. Şimdi iki küçük kağıtla geliyorlar, taşıyamayacakları kadar sepetleri dolduruyorlar. Bulgaristan çok uzakta değil. O yüzden iyi yönetildiğimizde, adil yönetildiğimizde, temiz yönetildiğimizde bu ülkede de fiyatlardan sıfırı atacağız, maaşlardan atmayacağız. Hesabı değil hayatı kolaylaştıracağız. O yüzden buradan sonra iktidara dünden bir gün daha yakınız. Yarın daha yakın olacağız” diye konuştu.

‘İTTİFAK YAPTIKLARIMIZA HAKETTİĞİNDEN FAZLASINI VERMEDİK’

Avşa Adası’nın ardından Balıkesir programına Erdek ilçesi ile devam eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye binası önünde toplanan partililere seslendi. Özel, “Siyaset bir hedef işi. Bugünden geriye gidecek halimiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart seçimlerine giderken şöyle bir şey söyledik; ‘Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yarattığı herhangi bir gündemin peşine takılıp sürüklenmeyeceğiz’. Onlar kavga çıkarmak istiyorlar, kavga etmeyeceğiz. Onlarla polemiğe girip esas meseleler konuşulmasın istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Ve biz 105 miting yaptık. 105 mitingde de emeklinin sorununu konuştuk. Çiftçinin, Atatürk'ün, milletin efendisi dediği son Cumhurbaşkanı'nın, ‘Al ananı da git’ dediği çiftçinin derdiyle dertlendik. Esnafın sorununu konuştuk. Türkiye'de gelecekten ümidi kalmayan gençlerin sorunlarını konuştuk. Başka bir şey konuşmadık. Bir de belediye başkanlarımızın meziyetlerini anlattık. Dürüst, çalışkan belediyecilik yapacaklarını, şeffaf olacaklarını, insan ayırmayacaklarını anlattık. ‘AK Parti'ye karşı yalnız kalmayın’ dediler, ‘Gelin bir ittifak yapalım’ dedik. Ama kimseye de hak ettiğinden fazlasını vermedik, teklif etmedik ve sonunda da milletimize güvendik. Dedik ki, ‘İttifakımızın adı Türkiye İttifakıdır’. Rengi ay yıldızlı al bayrağın renkleri kırmızıyla beyazdır. İçinde sosyal demokrat da vardır, muhafazakar demokrat da. Milliyetçi demokrat da vardır, Kürt demokratlar da. Ama yeter ki dedik, yeter ki vatana, millete bağlı, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisi yüreğinde olsun dedik. İşte bu ittifak 31 Mart seçimlerini kazandı. Şimdi de yine bu ittifakımız, bundan sonraki süreçte de birlikteliğine de temel yaklaşımına da devam ediyor. Halkın derdi neyse onunla dertleniyoruz. Halkın umudu neyse o umudu dillendiriyoruz. Gerçek olmayan sahte gündemlerin peşine takılmıyoruz” diye konuştu.

‘ÖZEL OKULLARIN 1 YILLIK ÜCRETİ, 40 YILLIK İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATINDAN FAZLA’

Okulların açılmasıyla birlikte Türkiye’nin öncelikli gündeminin eğitim olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Şimdi Türkiye'nin gündemi okullar açıldı, çocukların okula başlama maliyetleri, okulda kalmaları, okuldaki karnı aç olan çocukların derdi, beslenme çantası boş olan çocukların sıkıntıları. Okullar açıldı, ders zili öğrenciye çaldı. Ama çok sayıda öğrencinin karnı zil çalıyor. Ve veliye bu ders zili dertli, dertli çalıyor. OECD raporuna göre yurttaşlarımızın aldıkları, evlatlarının aldığı eğitimden memnuniyet oranı sadece yüzde 21. Bunun içine oldukça iyi okullara gidenler, servisle gidenler, okuldan memnun olanlar, en iyi eğitimi alanlar da dahil. Yani yoksulun, garibanın çocuğunun okulda aldığı eğitimden memnun olan yok. AK Parti’li kadın seçmen bile yüzde 17 ‘Eğitimden memnunum’ diyor. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Eğitimin kalite güvencesi yok. Özel okulların oranı yüzde 20’lere dayandı. Yıllık ücretleri 200 bin liradan başlıyor, 1 milyon liraya kadar gidiyor. Yani imkanı olanın çocuğunu götürdüğü okulun 1 yıllık parası 3 tane işçinin 25 yıl, 30 yıl, 40 yıl çalışıp emekli olunca aldığı kıdem tazminatından fazla. 3 işçi, 3 gariban işçi, 3 asgari ücretli, 30’ardan 90 yıl, neredeyse 100 yıl çalışıyor. Bir çocuğun, bir senelik okul parasını karşılayamıyor. Böyle bir düzene lanet olsun. Bu düzeni kuranlara yazıklar olsun. Artık kaliteli eğitime ulaşmak sınıfsal bir meseleye dönüşmüş durumda. Eğer durumun iyiyse her şey mümkün, durumun kötüyse o vakitten sonra artık Allah senin de evladının da yardımcısı olsun.”

‘İKTİDARDA KALMAK İÇİN HÜDAPAR’LA KAN KARDEŞ OLURLAR’

HÜDAPAR üzerinden hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan bir kez daha Türkiye İttifakı’nın bütün bileşenlerine sesleniyorum. Sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar, hepimiz yoksullaşıyoruz. Hepimiz çocuğumuzun aldığı eğitimden hiç memnun değiliz. Her geçen gün hayat daha kötüye gidiyor. Bunun yolu 31 Mart'taki gibi kol kola girmekten, omuz omuza durmaktan, bir arada sesimizi yükseltmekten, birlikte davranmaktan geçiyor. Bundan sonra biriz birlikteyiz, ayrılmayız, hiçbir tarafa dağılmayız. Ama daha kalabalık olmalıyız. Birileri açlığı, yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği göstermemek için, korkunun siyasetini yapıyorlar. Diyorlar ki , ‘Aman ha onlara oy verme. Onlara oy verirsen vatanı böldürecekler. Onlara oy verirsen ezanı susturacaklar. Onlara oy verirsen bayrağı indirecekler’. Biz kimle kol kola girdiğimizi biliyoruz. Tek başımıza girdik, Türkiye İttifakı ile girdik. Bir kolumuzda İYİ Parti'ye geçmişte oy veren Ayşe abla vardı. Bir kolumuzda geçmişte AK Parti'ye oy veren Memduh amca vardı. Bir kolumuzda MHP'ye oy veren Asena kızımız vardı. Bir başka kolumuz da ‘Bu seçimde bizimkiler kazanamayacak. Namuslu, dürüst biri gelsin’ diyen Saadet'li Kübra vardı. Biz Türkiye İttifakında kol kola girdik, birbirimize güvendik, hep birlikte başardık. Şimdi bu iktidarı, konjonktür iktidarını, bir koluna Milliyetçi Hareket Partisi'ni almış, öbür koluna gitmiş geçmişin Hizbullahçılarını, HÜDAPAR’cıları takmış, Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açan, bayrağı tartışanları, İstiklal Marşı'nı tartışanları, demokratik laik hukuk devletini tartışanları, Anıtkabir oradadır, başkentin Ankara olmasını tartışanları kollarına almışlar. Bir tek meseleleri var. Onlar çıkar ittifakıdır. Onlar, iktidarda kalmak için bir gün teröristlerle bölücü örgütle pazarlık ederler. Öbür gün döner Bahçeli'yle birlikte ülkücü olurlar. Bir gün bayrağı indirecek diye CHP'ye saldırırlar. Öbür gün bayrak düşmanı HÜDAPAR'la kan kardeş olurlar. Bu mürailere karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni biz kurduk, biz savunduk, biz koruyacağız. Onun için safları sıklaştırın, omuz omuza verilen, kol kola girin, Türkiye İttifakı’nı büyütün. Türkiye İttifakı yüzyıl önce bu ülkeyi işgalden kurtaranların, bayrağı yeniden göndere çekenlerin, durmuş ezanları yeniden okutturanların, milletin inancına da saygılı olanların yaşam biçimine de saygılı olanların, kimsenin ne örtünmesine, ne içkisine karışanların, özgürlükleri savunanların ittifakı, Türkiye İttifakı’dır. Geçmişte, yüzyıl önce başardık. Yine başaracağız. Biz kazandık, biz kazanacağız.”

'CHP KURULDUĞU GÜN OLDUĞU GİBİ ŞU ANDA DA TÜRKİYE'NİN 1'İNCİ PARTİSİDİR'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ı ziyaretinin ardından Bandırma'ya geldi. Belediye binasının önünde toplanan partililerin sevgi gösterisiyle karşılaşan Özel, burada 11 yaşındaki Elif Talya Germiyanlıoğlu tarafından yapılan kendisinin resmini imzaladı. Ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı ziyaret eden Özel, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı'na gelen Özel, 17 Eylül Bandırma'nın Kurtuluşu etkinliğine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Özel, Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılında CHP Genel Başkanı olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek "Ancak şunu ifade etmek isterim ki Atatürk'ün partisi kurulduğu gün olduğu gibi 47 yıl sonra bir kez daha 31 Mart gecesi olduğu gibi şimdi, şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin 1'inci partisidir. Sizler ona inandınız, ona güvendiniz. Emeklinin, emekçinin, yoksulluğuyla, düşük maaşlarıyla meşgul olan, çiftçinin hayvancılıkla uğraşanların zor durumda Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Çiftçi milletin efendisidir' diyerek çare arayan ve maalesef bu ülkeden umudunu kesmekte olan gençlerin gözlerinin içini yeniden güldüren, onlara bu güzel memlekette yeniden hayal kurduran şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin yapılacak ilk seçimlerde iktidar olacak olmasıdır" diye konuştu.

'BU ÜLKEYİ BİR KEZ DAHA BİZ KURTARACAĞIZ'

İktidara gelmek için sadece halka güvendiğini söyleyen Özgür Özel, "Bunun için ben sadece ve sadece size güveniyorum, size inanıyorum. Bunu hep birlikte siz başaracaksınız. Başta gençlerimiz olmak üzere cumhuriyetin tüm gençlerini cumhuriyetin tüm kadınlarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün her yaştan tüm askerlerini saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Cumhuriyet var, iyi ki hep birlikteyiz. Bu ülkeyi bir kez daha biz kurtaracağız. Demokrasiyi biz kuracağız. Başta gençlerin tüm Türkiye'nin yüzünü biz güldüreceğiz" dedi.