DEVA Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Mutlu: Halkın cebinden bir kuruş çıkmadan kentsel dönüşümü tamamlayacağız
Üsküdar’daki en büyük problemin kentsel dönüşüm olduğunu aktaran DEVA Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hande Mutlu, “İstanbul’un kapısına dayanmış olan bir deprem gerçeği var. Bu anlamda kentsel dönüşüm birçok ilçede olduğu gibi Üsküdar için de henüz yapılabilir noktada değil. Yapılmamasının sebeplerinden biri halktan istenilen meblağlar. Her ne kadar devlet desteği ve geri ödeme prosedürleri çıkartılmış olsa da ne yazık ki rakamlar çok yüksek. Bu anlamda biz DEVA Partisi olarak ada bazlı, yeşil alanları ve otoparkları olan geliştirdiğimiz projeyle müteahhiti devre dışı bırakacağız. Üsküdar halkının cebinden bir kuruş çıkmadan kentsel dönüşümü tamamlayacağız. Birinci önceliğimiz halka hizmet etmek olacak” diye konuştu.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde DEVA Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı olan Hande Mutlu, geliştirmiş oldukları projelerin seçim vaatleri değil bir söz olduğunu vurgulayarak “Üsküdar’daki komşularımın desteğini bekliyorum. Gelin hep birlikte Üsküdar’ı mutlu mutlu yönetelim” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜSKÜDAR’DA CİDDİ BİR PROBLEM”
Üsküdar’ı yaşanabilir bir hale getirmek istediğini söyleyen Mutlu, “Sorunlarımız çok fazla. Her ilçede olduğu gibi kentsel dönüşüm Üsküdar’da da ciddi bir problem. Dolayısıyla öncelikle kentsel dönüşümü başlatmak ve beraberinde trafik ile otopark sorununu çözmek istiyoruz. Birinci önceliğimiz projelendirdiğimiz kentsel dönüşümle yeşil alanlarımızı korumak ve Üsküdar’ın tarihi tipolojisini tekrar kazandırmak. Ayrıca veteriner hekim olduğum için sahipsiz can dostlarımıza daha yaşanabilir ve daha refah barınma alanları oluşturacağız. Belediye bünyesinde, gönüllülerle iş birliği içerisinde ve uzman veteriner hekimlerden oluşan kadroların oluşturulmasıyla sahipsiz hayvanların can sağlığını güvence altına alacağız” şeklinde konuştu.
“MAHALLEDEN TOPLANAN HAYVANLARIN AKIBETİ BİLİNMİYOR”
Hayvan Hakları Yasası yaptırımlarının daha fazla olması gerektiğini hatırlatan Mutlu, “Hepimizin bildiği gibi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu revize edildi. Özellikle hayvanlarla ilgili konu yerel yönetimin içerisindedir. Plan, organizasyon ve bütçe planlaması yapılmadan bir yasa çıktı. Bu yasada yerel yönetimlere verilen yetki kısırlaştır, aşıla ve aldığın yere geri bırak. Fakat bunlar yapılmıyor. Mahalleden toplanan hayvanların akıbeti bilinmiyor. Gönüllüler barınaklara ya da rehabilitasyon merkezlerine giremiyor. Dolayısıyla giremedikleri için hayvanları yerel yönetime ait tedavi merkezlerine götürmekten imtina ediyorlar. Bugün baktığımızda gönüllülerin üzerine de ciddi bir ekonomik yük biniyor. Bu yasayla can dostlarımız eşya olmaktan çıkıp bir can niteliğini kazandı. Ama yasada bulunan cezalar maalesef hala çok hafif. Ciddi manada cezai yaptırıma ve halkı bilinçlendirmeye ihtiyacımız var. Bu konuda tüm paydaşlarla beraber iş birliği içerisinde olacağız. Ortak bir noktada buluşup sorunu çözmemiz gerekiyor. Çözülmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Aslında çözümler çok basit. İnşallah biz Üsküdar sınırları içerisinde olan can dostlarımıza bunları sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KOORDİNASYONU VETERİNER HEKİM OLMAYAN KİŞİLERİN ELİNDE”
Belediyelerden Veteriner İşleri Müdürlüğüne bütçe aktarımının fazla olmadığını söyleyen Mutlu, “Oluşturulan barınakların koşulları da iyi değil. Personel yeterli değil. Nitelikli personel yok. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonu maalesef veteriner hekim olmayan kişilerin elinde. Dolayısıyla bu konuyla ilgili uzman olmayan kadro olduğu zaman iş yürümüyor. Bu ciddi bir problem. Geçen hafta içerisinde kedi öldürüldü ve kişinin tamamen ‘moralim bozuk’ demesiyle serbest kaldı. O kedi, o insana hiçbir şey yapmadı. Görüntülerde de görüyoruz. Bir hayvanın canı bu kadar ucuz olmamalı. Bu dünya sadece bize ait değil. Başka canlılarla yaşamayı öğrenip onların yaşam hakkına da sahip çıkmalıyız. Hayvan Hakları Kanununda insanlar kendi davranışlarını ruh haliyle ilişkilendiriyor. Ceza almadan dışarıda serbest bir şekilde dolaşıyor. Bu kişinin başka bir canlıya zarar vermeyeceğinin bana göre hiçbir garantisi yok. Şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.
“DEVA PARTİSİ KADININ TERCİHLERİNE VE İSTEKLERİNE SAYGI DUYAN BİR PARTİ”
Erkeklerin domine ettiği bir alanda kadınların siyaset yapmasının zor olduğunu ifade eden Mutlu sözlerine şöyle devam etti:
“Özellikle ülkemizin daha doğu taraflarına gittiğimizde kadınlar gerçekten siyaset yapmaktan korkuyor veya korkutuluyor. Ama DEVA Partisi kadının tercihlerine ve kadının isteklerine saygı duyan bir parti. Bu bağlamda DEVA Partisi ‘Yerelde Kadına Yer Var’ sloganıyla ve bununla ilgili geliştirilmiş projeleri sunan ilk ve tek parti. Kadrolarımız da yüzde 35 kadın kotası var. Genel merkezde yaklaşık yüzde 20 – 25’e kadar kadın mensubumuz var. Kadınların etkin pozisyonlarda engellemeden yer alması, ilerlemesi ve desteklenmesi adı altında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bununla birlikte kadına şiddetin olmadığı bir dünya diliyorum. Ülkemiz bu konuda çok sıkıntılı. Şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Tüm kadınlara mutlu, isteklerini yerine getirebilen ve şiddetin her türlüsüne maruz kalmadığı nice 8 Mart diliyorum.”