Geri Dön
PolitikaCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Spor yatırımları ÅŸehirleri küresel bir marka haline getiriyor

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Spor yatırımları ÅŸehirleri küresel bir marka haline getiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Barcelona'dan Tokyo'ya, Los Angeles'tan Londra'ya spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel bir marka haline getirdiğini hepimiz görüyoruz. İnşallah bugünden sonra İstanbul'da bu şehirler arasında yerini alacaktır. Biz burada sadece modern bir spor kompleksi değil, aynı zamanda Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Spor yatırımları ÅŸehirleri küresel bir marka haline getiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu’nda bulunan Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her açıdan göğsümüzü kabartan bu güzel tesisin gençlerimize, basketbol tutkunlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Dünya genelinde öne çıkan şehirler; kültür ve tarihle birlikte sporla da adlarını duyurmuşlardır. Gelişmiş birçok ülke, spor merkezlerine, şehirlerinin prestiji ve geleceği için stratejik yatırımlar olarak bakmışlardır. Barcelona‘dan Tokyo’ya, Los Angeles‘tan Londra’ya spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel bir marka haline getirdiğini hepimiz görüyoruz. İnşallah bugünden sonra İstanbul’da bu şehirler arasında yerini alacaktır. İçinde bulunduğumuz muazzam eserleri İstanbul’umuz hem tarih, hem kültür ve sanatın, hem de sporun başkentlerinden biri olacaktır. Bu modern merkezin de hizmete girmesiyle Türk basketbolu hedeflerine adeta koşar adım gidecektir" diye konuştu.

 

'ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU, TÜRK BASKETBOL TARİHİNE SİLİNMEZ İZLER BIRAKTI'

Erdoğan, "Burada kazanılacak zaferlerin uluslararası platformlarda İstanbul’u ve Türkiye’yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inanıyorum. Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yaptığı nice unutulmaz müsabakayla Türk basketbol tarihine silinmez izler bıraktı. Ancak salonun başta depreme dayanıklılık olmak üzere ciddi riskleri vardı. Ayrıca eski salon iyice yıpranmış, yorulmuş ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Bunun üzerine süratle harekete geçtik. Türkiye’ye ve Türk basketboluna yakışır bir tesis inşa edelim istedik. 2021 yılının sonunda stadyumun ihalesini yaparak çalışmaları başlattık. Düzenli basketbol oynayan bir sporsever olarak; projenin her aşamasını bizzat takip ettim. Yaklaşık 3 senelik yoğun çabaların neticesinde hamdolsun bugün de projeyi gençlerimizin ve basketbol severlerin hizmetine sunuyoruz. Biz burada sadece modern bir spor kompleksi değil, aynı zamanda Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik" ifadelerini kullandı.

 

'BU TESİS BİR SPOR MERKEZİNİN ÇOK ÖTESİNDE İMKANLARA SAHİP'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor kompleksi hakkında detayları aktararak, “Burada sporcularımız oynadıkları maçlarla tarih yazacak, destan yazacak, milletçe hepimizin göğsünü kabartan başarılara imza atacaktır. Basketbol Gelişim Merkezi’miz hem erkek hem de kadın milli takımlarının yanı sıra altyapı takımlarının da yeni evi olacaktır. Merkezimiz 10 bin kişilik ana salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu, üç adet 500 kişilik altyapı salonları ile gerçekten göz dolduruyor. Ayrıca merkezimizde 417 adet otomobil ve 25 adet otobüs kapasitesine sahip otopark alanı bulunuyor. Sporculara özel tasarlanan oteli, kamp merkezleri ve fitness salonu ile bu tesis bir spor merkezinin çok ötesinde imkanlara sahip. Türkiye Basketbol Federasyonu’muz da inşallah burada hizmet verecekti. Basketbol Gelişim Merkezi’nin bir diğer özelliği de, 8 derslikli, toplam 200 öğrenci kapasiteli basketbol lisesidir. Genç yeteneklerimizi bu lisemizde kapsamlı bir eğitime tabi tutacağız. Böylece gerçek bir basketbol yıldızı olarak yetişmelerini sağlayacağız. Aynı şekilde basketbol kütüphanesi, basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz. Merkezin inşasında, sıfır atık vizyonuna ve çevre dostu olmasına da özen gösterdik. 15 bin metre karesi peyzaj alanı olmak üzere; toplam 150 bin metrekare büyüklüğe sahip Basketbol Gelişim Merkezi; her bakımdan İstanbul’umuza yakışan, İstanbul’un marka değerini artıran bir eser oldu" şeklinde konuştu.

 

‘BASKETBOL TUTKUNLARINA ŞİMDİDEN KEYİFLİ SEYİRLER DİLİYORUM’

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes takımlarına başarılar dileyen Erdoğan,“Tam anlamıyla bir vizyon projesi olan bu muhteşem spor tesisinin, Türk basketboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başta Basketbol Federasyonu Başkanı ve ekibini, tüm alın teri olanları canı gönülden tebrik ediyorum. Bu önemli spor kompleksini ülkemize kazandıran Çevre Bakanlığı’mıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, TOKİ Başkanlığı’mıza Türkiye Basketbol Federasyonu‘na ve yüklenici firmalara şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Merkezimizin açılışını 37. erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası ile yapıyoruz. Birazdan kupa maçına çıkacak Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes takımlarımıza şimdiden başarılar temenni ediyorum. Her iki takımımızın taraftarlarına ve basketbol tutkunlarına şimdiden keyifli seyirler diliyorum" dedi.

 Â

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Spor yatırımları şehirleri küresel bir marka haline getiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu'nda Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Etkinlikler ve yetenek yarışmasının yapılacağı törende Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasında karşı karşıya gelecek.

 

'SPOR YATIRIMLARI ÅžEHÄ°RLERÄ° KÃœRESEL BÄ°R MARKA HALÄ°NE GETÄ°RÄ°YOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin İstanbul'u spor merkezi haline getireceğini vurgulayarak, "Her açıdan göğsümüzü kabartan bu güzel tesisin gençlerimize, basketbol tutkunlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Dünya genelinde öne çıkan şehirler; kültür ve tarihle birlikte sporla da adlarını duyurmuşlardır. Gelişmiş birçok ülke, spor merkezlerine, şehirlerinin prestiji ve geleceği için stratejik yatırımlar olarak bakmışlardır. Barcelona'dan Tokyo'ya, Los Angeles'tan Londra'ya spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel bir marka haline getirdiğini hepimiz görüyoruz. İnşallah bugünden sonra İstanbul'da bu şehirler arasında yerini alacaktır" diye konuştu.

 

 

'SADECE SPOR KOMPLEKSİ DEĞİL, YETENEK KAZANDIRMA MERKEZİ İNŞA ETTİK'

Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz muazzam eserleri İstanbul'umuz hem tarih, hem kültür ve sanatın, hem de sporun başkentlerinden biri olacaktır. Bu modern merkezin de hizmete girmesiyle Türk basketbolu hedeflerine adeta koşar adım gidecektir. Burada kazanılacak zaferlerin uluslararası platformlarda İstanbul'u ve Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inanıyorum. Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yaptığı nice unutulmaz müsabakayla Türk basketbol tarihine silinmez izler bıraktı. Ancak salonun başta depreme dayanıklılık olmak üzere ciddi riskleri vardı. Ayrıca eski salon iyice yıpranmış, yorulmuş ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Bunun üzerine süratle harekete geçtik. Türkiye'ye ve Türk basketboluna yakışır bir tesis inşa edelim istedik. 2021 yılının sonunda stadyumun ihalesini yaparak çalışmaları başlattık. Düzenli basketbol oynayan bir sporsever olarak; projenin her aşamasını bizzat takip ettim. Yaklaşık 3 senelik yoğun çabaların neticesinde hamdolsun bugün de projeyi gençlerimizin ve basketbol severlerin hizmetine sunuyoruz. Biz burada sadece modern bir spor kompleksi değil, aynı zamanda Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik" diye konuştu.